Roza

Abbjornnl

Wees jezelf ongeacht wat andere ervan zeggen
Verhaal in één klap door gelezen en het is een leuk verhaal en wacht op een volgend hoofdstuk
 

bcd94

Toplid
Er zijn een paar weken verstreken en Luna begint zich steeds beter te gedragen, ze lijkt zich er wat meer bij neergelegd te hebben dat de situatie is zoals hij is. Ook de luiers is ze meer aan gewend geraakt alleen vooral de poepluiers kan ze maar slecht aan wennen.
Toch zal ze het ermee moeten doen, door de pillen die ze krijgt heeft ze sowieso geen controle meer over haar sluitspier maar toen ze nog wel controle had kreeg ze ook nooit de kans om naar het toilet te gaan dus wat dat betreft is er weinig veranderd.
Wat Luna ondertussen ook goed door heeft is dat luisteren en goed gedrag beloond word en niet luisteren en ongewenst gedrag wordt bestraft.

Met de plannen van Arie gaat het ook de goede kant op, de bomen zijn gekapt en het hek is geplaatst.
De rijbak wordt aan gewerkt en zal over 2 dagen klaar zijn. De schuilstal heeft Arie zelf gemaakt en hierbij is hij bezig met de laatste afwerking. Luna weet van dit hele plan nog niks af, het is nog een verrassing.

Luna is lekker in de tuin aan het spelen, het is mooi weer dus ze heeft alleen een luier aan. Ze speelt met de waterbaan dus het is maar goed ook dat ze geen kleren aan heeft anders zouden ze niet droog meer zijn. Haar luier is overigens ook niet droog meer en dat komt dan niet alleen door het spelen met het water maar er zitten al twee flinke plassen in.

Ina zit op het terras met een boekje en tussendoor kijkt ze af en toe naar Luna, Ina geniet er echt zo erg van als haar kleine meid lekker aan het spelen is.
En Arie die is aan het zwoegen in de schuilstal om de laatste loodjes af te krijgen, het begint wel steeds warmer te worden zo aan het einde van de ochtend, hij besluit om nog een uurtje door te gaan zodat ze daarna lekker naar het meer kunnen daar is het tenslotte prachtig weer voor.
Arie gaat even tegen Ina zeggen dat hij nog een uur bezig is en bespreekt dan het plan om vanmiddag naar het meer te gaan. Ina vindt het een goed plan en gaat vast beginnen met het inpakken van de spullen, ze pakt alleen de spullen in die beneden liggen, als Arie straks terug is pakt ze de dingen boven wel, ze wilt Luna niet mee naar boven nemen of in de box zetten nu ze juist zo lekker aan het spelen is.
Ina maakt ook vast wat lekkere hapjes klaar om mee te nemen en als ze daarmee bezig is gaat Ina s telefoon, het is Yvonne.
Ze kletsen even en dan vraagt Yvonne of ze vanmiddag al iets te doen hebben.
Ina verteld dat ze van plan zijn om naar het meer te gaan met dit mooie weer.
Hebben jullie anders zin om deze kant op te komen? Dan kunnen we lekker met zn alle gaan. Yvonne vindt het een leuk idee en ze bespreken nog het een en ander en hangen dan op.

Twee weken terug zijn Arie, Ina en Luna uit eten geweest, in het restaurant kwamen ze 2 leuke mensen tegen, Wim en Yvonne, ook hun zoon Lucas was erbij en hij was bijzonder gekleed in nogal kinderachtige kleding en het was duidelijk zichtbaar dat hij een luier onder zijn kleding aan had.
Ze raakte in het restaurant aan de praat en het klikte erg goed. Vorige week zijn Arie, Ina en Luna voor het eerst bij hun thuis geweest en dat was erg gezellig. Luna heeft ook wat gespeeld met Lucas maar ze had vooral oog voor Saar, de vrolijke blonde labrador van Wim en Yvonne, Luna heeft wat afgespeeld met Saar.

Lucas is wel een beetje anders in dit schuitje terecht gekomen dan dat er bij Luna gebeurd is. Lucas is namelijk een abdl er en vindt het dus heel fijn om op deze manier behandeld te worden. Luna daarin tegen...
Een aantal jaar geleden heeft Lucas zijn ouders verteld over zijn gevoelens en zijn ouders wilde hem helpen, wel waren ze hier heel duidelijk in, het is alles of niks. Lucas heeft toen der tijd gekozen voor alles en wordt dus constant als klein kind behandeld.

Arie heeft ondertussen zijn spullen opgeruimd en komt het huis weer in.
Zo hehe dat zit er weer op voor vandaag, hij loopt de keuken in en ziet dat Ina bezig is met het inpakken van de koelbox.
Hij geeft Ina een kus en Ina begint vervolgens te vertellen dat Yvonne gebeld had en dat ze deze kant op komen. Arie vindt het ook erg leuk dat ze komen.
Ina vraagt of Arie Luna even in de gaten kan houden zodat zei boven de spullen in kan pakken.
Uiteraard vindt Arie dat prima en hij loopt de tuin in, hij loopt op Luna af en Luna ziet hem niet aankomen want ze zit met haar rug naar hem toe, Arie staat vlak achter Luna en geniet even een momentje van de spelende Luna. Een paar weken terug had hij dit echt nog niet kunnen bedenken dat Luna zovaak zo lekker aan het spelen zou zijn, misschien komt het ook wel door gebrek aan activiteiten voor grote kinderen dat ze toch meer gaat genieten van ander speelgoed wat eigenlijk te kinderachtig is voor haar echte leeftijd. Ach wat geeft het ook hoe het komt, hij geniet er gewoon heel erg van dat Luna de laatste tijd soms echt op kan gaan in haar spel, zeker niet altijd hoor soms vindt ze het maar saai maar toch het begin is er zeker.

Heey Luun, ben je lekker aan het spelen?
Luna draait zich om en roept blij PAPA!
Papa wat was jij doen?
Papa was even aan het klussen Luna.
Maar wat ga je dan maken papa? Dat zal je wel zien als het af is lieverd. Maar papa ik wil het weten!
Dan heb je pech! Arie begint Luna te kietelen en Luna begint te lachen en probeert weg te komen. Na een tijdje is het wel genoeg geweest en stopt Arie met kietelen en tilt Luna op. Zo kom jij maar is mee met papa want je luier is kletsnat meisje.

Arie loopt richting het terras en zet Luna op de grond neer, Ina komt net naar buiten lopen met een zwemluier in haar hand en een badpakje voor Luna. Zo perfecte timing! Arie zakt door zijn knieën en trekt de plakstrips van de luier los en haalt hem tussen Luna s benen door en vouwt hem dicht.
Terwijl Arie Luna aan het omkleden is verteld Ina wat ze gaan doen en dat Lucas ook komt.
Luna vindt het wel leuk dat ze naar het meer gaan, lekker zwemmen!
Komt Saar ook!!? Roept Luna opeens blij uit.
Ja Luna Saar komt ook mee.
Luna springt nog net geen gat in de lucht maar ze is echt heel blij.
Luna mama wilt wel met jou afspreken dat je ook met Lucas speelt oké? Luna knikt ja en vraagt dan hoelaat ze komen.

Nou ze zullen er binnen nu en een kwartiertje wel zijn.
Arie gaat ook nog even snel boven zijn zwembroek aantrekken en net op het moment dat hij de trap afloopt gaat de bel.
Hij opent de deur en daar staan Wim en Yvonne voor de deur met tussen hun in de kleine Lucas en Wim heeft Saar naast zich aan de lijn. Ze begroeten elkaar en lopen dan door naar binnen waar ze ook Ina en Luna begroeten.
Luna gaat natuurlijk gelijk op Saar af.
Ze gaan met zn alle de tuin in, Luna speelt met Saar en aait haar lekker. Lucas heeft de waterbaan van Luna ontdekt en begint gelijk enthousiast te spelen.
De volwassenen gaan lekker op het terras zitten waar ze wat met elkaar drinken. Ook Lucas en Luna krijgen een flesje limonade. Luna gunt zich alleen geen tijd om te drinken want ze is lekker met Saar bezig.
Als de volwassenen even hebben gekletst en hun drinken op hebben laat Arie het huis aan Wim en Yvonne zien, ze vinden Luna s kamer erg leuk.
Dan is het tijd om richting het meer te gaan, Arie heeft de bolderkar opgezocht zodat ze niet hoeven te slepen met de spullen en ook de kinderwagen van Luna gaat mee. Luna wilt er niet in, ze wilt zelf lopen! Ikke wil Saar uitlaten zegt Luna opgewekt.
Luna mag zelf lopen maar krijgt dan wel haar tuigje om, na de ontsnapping een tijd terug mag Luna niet meer los op plekken waar geen hek om staat, ze zit dan dus of in de kinderwagen of loopt aan het tuigje en soms mag ze papa s hand vast houden.

Lucas houdt de hand van Yvonne vast en Wim trekt de bolderkar.
Ina duwt de kinderwagen en Arie heeft Luna aan het tuigje.
Saar kan lekker los lopen, ze kunnen tenslotte het hele stuk door het bos.
Onderweg is het een gezellige boel en wordt er lekker gekletst.
Als ze een tijdje gelopen hebben komen ze bij het hek aan, Arie haalt hem van slot en ze gaan het hek in, hij doet het hek gelijk terug op slot en maakt het tuigje van Luna los, wel bij ons in de buurt blijven he.
Luna knikt en rent vooruit, Gevolgd door Saar.
Luna gooit een paar stokken voor Saar en ze rent er lekker achter aan. Ze krijgt t wel erg warm dus na een tijdje mag Luna niet meer gooien van Yvonne. Yvonne verteld dat ze in de tas een balletje heeft en dat Luna die straks bij het water mag gooien voor Saar, daar kan Saar ook lekker zwemmen en dan kan ze lekker afkoelen.

Luna en Lucas lopen samen voorop, Lucas spreekt alleen Frans dus ze kunnen niet echt makkelijk met elkaar praten.
Yvonne en Wim praten wel Nederlands, wel een beetje gebrekkig maar het is wel te begrijpen. Ze hebben een paar jaar in Nederland gewoond maar dat is al jaren terug dus de taal is wat weggezakt.
Oorspronkelijk komen ze uit Frankrijk dus Frans spreken ze wel vloeiend.
Arie en Ina spreken ook goed Frans dus wat dat betreft is communiceren tussen hun geen probleem.

Ze komen aan bij het meer en zoeken een lekker plekje uit.
Luna vraagt gelijk aan Yvonne waar de bal is en Yvonne haalt een balletje uit de tas en geeft hem aan Luna. Luna gooit hem en Saar gaat hem pakken en brengt hem terug bij Luna.
Gooi hem maar in het water dan gaat Saar hem halen.
Luna loopt naar de waterkant en gooit de bal in het water waar Saar gelijk het water in stormt.

Luna kom is even hierheen, Ina roept Luna bij zich maar Luna heeft helemaal geen zin en geen tijd om te luisteren want ze is met Saar aan het spelen dus ze doet net alsof ze mama niet hoort en gooit de bal nog een paar keer in het water.

LUNA! luisteren nu.
Luna kijkt verschrikt op en schrikt van de toon van Ina s stem en besluit toch maar naar mama toe te gaan.
Ina zakt door haar knieën, kijk mama is aan, wel luisteren he dame.
Ja maar mama. Nee geen gemaar gewoon luisteren!
Maar ik was met Saar aan het spelen!
Ja nou en dan kan je nog steeds luisteren hoor.
Ina doet Luna s schoenen uit en trekt haar zwemvestje aan, het vestje heeft een rits aan de achterkant en er loopt een band tussen de benen door die aan de achterkant weer vast gaat.
Mama ik wil zonder!
Nee Luna dat is veelste gevaarlijk.

Yvonne heeft Lucas ondertussen uitgekleed en maakt zijn luier los en haalt deze tussen zijn benen weg.
Luna kijkt zijn kant op en Lucas loopt een beetje rood aan, hij schaamt zich een beetje.
Yvonne doet hem een zwemluier aan en ook Lucas krijgt een zelfde zwemvest aan alleen dan in een andere kleur.

Samen gaan ze het water in gevolgd door hun papa's. Even later gaan ook Ina en Yvonne het water in en zwemmen ze met zn alle.
Luna gaat steeds terug naar de kant om Saar s bal te gooien.

Na een uurtje gezwommen te hebben gaan ze naar de kant om lekker een broodje te gaan eten, de zwemvestjes mogen even uit en Lucas en Luna moeten naast elkaar op een handdoek gaan zitten waar ze allebei een broodje eten en een flesje krijgen. Luna wilt de fles eigenlijk niet, ze wilt weer met Saar gaan spelen maar van papa moet ze hem opdrinken voordat ze weer mag spelen.
Binnen no time heeft Luna het flesje toch opgedronken en gaat lekker met Saar spelen.
Na een half uurtje gaat ze samen met Lucas een zandkasteel bouwen.
 

bcd94

Toplid
Lucas en Luna zijn lekker bezig met het zandkasteel terwijl de ouders al kletsend van een afstandje toe kijken.
Lucas en Luna kunnen weinig woorden met elkaar wisselen aangezien ze elkaars taal niet spreken.
Het zandkasteel begint al aardig vorm te krijgen en na nog een half uurtje is het af!
Luna wilt het water weer in duiken maar zodra ze erin loopt roept Arie haar meteen terug.
Luna heeft haar zwemvestje nog niet aan. Luna draait zich om en roept dat ze zonder wilt zwemmen!
LUNA! heel snel hier komen nu!
Langzaam loopt Luna het water uit en loopt naar papa toe.
Kijk papa is aan. Je mag niet in het water zonder vestje en dat weet jij heel goed dame.
Voor deze keer ziet papa het door de vingers maar laat het niet nog een keer gebeuren!
Anders blijft het vestje ook gewoon om als je aan het spelen bent hoor.
Luna wilt er het liefst tegenin gaan maar ze weet dat dat toch niet helpt, sterker nog meestal maakt ze het juist erger als ze er wel tegen in gaat.
Arie pakt het zwemvestje op en trekt het bij Luna aan.
Lucas heeft zijn zwemvest inmiddels ook aan en ze kunnen gaan zwemmen.
Ina pakt een bal uit de tas en gooit hem in het water.
De volwassenen gaan ook nog even mee zwemmen en na een half uurtje gaan Ina en Yvonne terug naar de handdoek zodat ze vast kunnen opdrogen.
Ze besluiten om straks lekker met elkaar te gaan eten, ze willen gaan barbecueën dus ze moeten straks nog even langs de winkel.

Na een kwartiertje vinden ook Wim en Arie het wel genoeg geweest en nemen Luna en Lucas mee het water uit.
Terug bij de handdoek wordt bij beide het zwemvest uit getrokken en gaan de zwemluiers uit, beide worden ze door hun eigen mama afgedroogd.
Lucas is een beetje aan het protesteren want hij wilt helemaal nog niet terug. Maar na een pets op zn kont stopt hij en werkt hij wel mee.

Ina pakt een romper uit de tas en trekt deze over Luna s hoofd, zo kom maar even hier liggen Luna, Luna gaat liggen op de handdoek en Ina veegt haar kruis en billen schoon met billendoekjes en schuift een luier onder haar kont, trekt hem tussen haar benen door en maakt de plakstrips vast.
De drukknoopjes van de romper gaan dicht en Luna mag weer overeind komen. Ina pakt nog een kort broekje uit de tas en laat Luna erin stappen.
Zo klaar! Ze geeft Luna een klopje op haar luierkont.
Wil je nog wat drinken?
Nee mama maar mama mag ik nog even spelen met Saar?
Nou heel eventjes maar je mag zelf niet meer in het water oké ?
Luna knikt ja en weg is ze, ze gooit de bal nog een paar keer in het water voor Saar.
Lucas is inmiddels ook voorzien van een luier en heeft een shirtje en korte broek aan.
Hij mag nog even spelen in het speeltuintje terwijl de ouders zelf ook wat kleding aantrekken en de spullen opruimen.
 

bcd94

Toplid
Als alle spullen in de bolderkar zitten zijn ze klaar om te gaan.
Lucas en Luna, gaan jullie mee?
Luna springt van de schommel en loopt naar de volwassenen toe.
Lucas daarin tegen heeft het helemaal naar zijn zin en is nog niet van plan om naar huis te gaan, hij schommelt dan ook lekker verder en doet net alsof hij niks gehoord heeft.
Na nog een paar keer roepen is Wim het zat en hij loopt naar Lucas toe.
Hij stopt de schommel en trekt Lucas aan zijn arm van de schommel af.
Hup opschieten nu!
Maar ik wil nog niet weg!!
Hou je brutale mond dicht jij, hup lopen! Lucas krijgt een pets op zijn kont en word aan zijn arm mee getrokken.
Ze lopen het zand af en bij het gras aangekomen stoppen ze zodat ze hun schoenen aan kunnen trekken.
Er staat een picknicktafel wat erg makkelijk is bij het aantrekken van de schoenen, Wim begeleid Lucas naar de picknicktafel en Lucas gaat zitten, Wim draait zich om om Lucas schoenen te pakken, op het moment dat Wim zich omdraait springt Lucas op en rent zo hard hij kan terug naar de speeltuin.
Potverdorrie! Heel snel hier komen jij!
Lucas luistert niet en rent verder en gaat verder met spelen.
Wim loopt naar de speeltuin toe, hij loopt op Lucas af en pakt hem stevig bij zijn arm en sleurt hem mee terug naar de picknickbank waar alle volwassenen hun schoenen inmiddels aan hebben en Ina bezig is met het aantrekken van Luna s schoentjes.
Wim loopt op de bank af en gaat zitten terwijl hij Lucas nog bij zijn arm heeft.
Kan je een stukje opschuiven Luna?
Luna knikt ja en ze schuift een eindje opzij.
Wim trekt Lucas hardhandig over zijn knie en geeft hem een paar flinke petsen op zijn kont.
Zijn billen gloeien ondanks de beschermende luier die hij nog omheeft. Helaas voor Lucas is de luier die hij nu omheeft niet superdik omdat Luna en Lucas straks nog moeten douchen en daarna hun nachtluier aankrijgen hebben ze nu een luier zonder inleggers omgekregen omdat de luiers het niet zo super lang vol hoeven te houden. Ondanks de luier heeft hij de klappen dus goed gevoeld.
Wim trekt Lucas overeind en de tranen lopen over zijn wangen.
Hij krijgt nog een flinke preek en daarna krijgt hij zijn tuigje om.
Luna heeft vanaf de picknickbank het hele tafereel aanschouwt, ze is dus niet de enige die wel is over de knie ligt.

Wim trekt zijn schoenen ook nog aan en ook Lucas krijgt zijn schoenen aan.
Luna wil je in de kinderwagen? Nee!
Nou kom dan moet je je tuigje om.
Nee mama ik wil die niet!
Luna gaat snel naar papa en geeft papa een hand. Wel bij papa blijven dan he?
Jaaha zegt Luna zuchtend.
Saar hobbelt ook weer lekker mee en Luna gooit nog een paar keer een stok voor Saar.
Luna mag van papa zonder handje maar moet wel in de buurt blijven.

Ze wandelen terug, een stukje door het bos tot ze bij het hek aankomen, Lucas wilt niet erg door lopen dus die word in de kinderwagen van Luna gezet.
Arie pakt nu Luna s hand wel vast want dit stuk is niet omheind.

Na een eindje wandelen raken Arie en Luna een klein stukje achter op de rest.
Luna loopt express niet zo hard want ze wilt iets aan papa vragen en ze wilt niet dat iedereen dat hoort.
Saar drentelt lekker mee en loopt bij Wim en Luna, af en toe rent ze even naar voren om vervolgens weer te wachten op Arie en Luna.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Lily Roza (18- ML TL WL NL BP) Q R 130
Similar threads

Bovenaan