Straf voor vieze onderbroek

Wat vinden jullie? Wat moet Joep doen?

 • Bij zijn neefjes op bezoek gaan

  Stemmen: 18 75,0%
 • naar het dolfinarium

  Stemmen: 4 16,7%
 • lekker thuis wat ravotten

  Stemmen: 2 8,3%

 • Totaal stemmers
  24
 • Opiniepeiling gesloten .

ElmerS

Nieuw lid
Laat ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Joep en ik ben 11 jaar. Mijn ouders zijn gescheiden al sinds ik dat mij herinner en ik woon daarom bij mijn vader.
Mijn moeder is later in de psychiatrie opgenomen en bijna volledig uit beeld. We gaan nog wel eens op bezoek en spelen dan leuk spelletjes.
Wat ze precies heeft kan mijn vader niet goed uitleggen. ''Er gaat iets mis in haar hoofd waardoor ze de wereld niet goed ziet.'' zegt mijn vader dan.
De afgelopen weken heeft mijn vader al een paar keer tegen me gezegd dat ik mijn billen beter moet afwegen.
Vorige week moest ik zelfs mijn eigen onderbroeken wassen. Allemaal onder de kraan boenen net zo lang tot je er niets meer van zag en dan in de was gooien.
Maar ondanks dat vergat ik eigenlijk nog steeds om na het poepen mijn billen af te vegen. Niet dat ik het niet kan of dat ik het vies vindt. Maar ik wil meestal gelijk weer verder gaan met spelen en ga altijd heel snel weer van de wc af.
Mijn vader had gezegd dat als het hierna niet afgelopen was er andere maatregelen genomen zouden worden.
Maar mijn vaders pogingen om streng te zijn doen het nooit echt goed bij mij. Echt waar, hij is de liefste vader die er is.

Het is vrijdagmiddag, ik kom uit school. ''Eindelijk weekend!'' dacht ik.
In het weekend gaan mijn vader en ik altijd iets leuks doen. Mijn vader moet hard werken elke dag waardoor ik elke dag naar de bso moet na school. Maar vrijdag komt hij me altijd uit school halen en hebben wij een mannenweekend. Lekker samen naar een voetbalwedstrijd kijken, uitstapjes maken of buitenspelen.
Het weekend is altijd het fijnste.
Mijn vader stond op het schoolplein te wachten met een Jumbo-tas in zijn handen. Ik rende op hem af en vloog in zijn armen en riep: ''Papa!''
''Hey lieferd, hoe was het op school?'' zei mijn vader lachend. ''Leuk'' zei ik en al vertellend liepen we naar de auto en reden we op weg naar huis.

Thuis aangekomen stapte mijn vader uit de auto en zei hij tegen mij: ''Pak jij even de boodschappen tas, ik heb wat dingen meegenomen voor het weekend.''
Ik pakte de tas en liep achter hem aan ons huis in.
Ik legde het op tafel en liep naar mijn lego. Dat deed ik meestal als ik uit school kwam, dan kon ik even helemaal tot mezelf komen na een drukke schooldag.
Mijn vader riep: ''Heb je in de tas gekeken wat er allemaal in zit.''
Ik liep terug en mijn oog viel gelijk een zak paprika chips. Ik wist wat dit betekende. We gingen morgenavond voetbal kijken en ik wist welke wedstrijd dat was. Ajax-PSV.
Deze begint pas heel laat en meestal mag ik niet zo lang opblijven van papa maar deze zak chips verraden dat dit vandaag niet het geval was. We eten namelijk meestal chips in de rust en praten dan over de wedstrijd en eten dan door in de tweede helft.
Ik was heel blij en liet dat gelijk merken. ''Haal hem er maar uit!'' riep mijn vader vanuit de keuken.
Ik haalde hem eruit en mijn blik viel gelijk op wat er nog meer in de tas zat.
Een nieuw pak pampers. Ik keek raar op en liep met de zak chips in mijn handen naar mijn vader.
''Komt er iemand logeren?'' vroeg ik aan mijn vader.
Mijn vader zei: ''nee, ik heb vandaag de was gedaan en kwam alwéér meerdere onderbroeken tegen met poep erin. En omdat ik geen zin heb om nog meer vuile onderbroeken te wassen leek dit me een goede oplossing.''
''Echt niet, ik ga toch geen luier dragen. Ik ben toch geen baby meer.'' riep ik.
Nu werd mijn vader opeens heel streng.''Luister even heel goed. Kinderen met poep in hun broek krijgen na meerdere ongelukjes gewoon weer een luier om.
Bij jou ligt dat iets anders maar vandaag ga jij echt een luier dragen. Ik wil niet nog meer onderbroeken met remsporen moeten wassen. De meeste kinderen met poep in hun broek mogen ook niet zo lang opblijven en moeten rond 19.00 uur al naar bed in het weekend. Dus jij mag het zeggen. Ben je dit weekend een kind met poep in zijn broek of een grote jongen die samen met zijn vader tot laat in de avond voetbal gaat kijken?''
Mijn verzet was gebroken, mijn vader zag dat en zei: ''Kom'' pakte het pak pampers van de eettafel en nam me mee naar zijn slaapkamer.
Daar aangekomen zag ik dat hij een verschoonkussen die ik wel eens op zolder had zien liggen op zijn bed had liggen en gebood mij erop te gaan liggen.
Hij trok mijn shirt en broek uit en daarna mijn onderbroek. Hij keek aan de binnenkant en zag daar weer een remspoor zitten. ''Dit is de laatste vieze onderbroek die ik van jou tegenkom. Vanaf vandaag ben jij groot genoeg om met je vader laat voetbal te kijken en daar horen geen poepbroeken meer bij. En ik ga je daarbij helpen.'' zei mijn vader. Hij pakte een billendoekje een veegde mijn billen af. ''Kijk, zo lastig is het niet. Van je plasser naar je rug.'' zei mijn vader.
Hij pakte het pak pampers van de grond en zette het op het naast mij op het bed. Ik keek in het gezicht van een lachende peuter enkel en alleen gekleed in een luier.
Eentje die ik ook aan ging krijgen. Mijn vader tilde mijn benen op zodat mijn kont van het kussen afkwam en legde de pamper eronder. Hij vouwde de luier netjes dicht en deed de randjes nog even goed. ''Zo klaar'' zei hij. Ik kwam overeind en hij begon uit te leggen wat er nu ging gebeuren.
''Dit is wat we doen, vandaag draag je alleen een luier. Niets anders. Je mag binnen spelen tot we gaan eten en alles doen wat je wil. Wanneer je naar de wc moet laat je het aan mij weten. Dan kom ik je helpen. Wanneer je dan hebt gepoept en keurig je billen hebt afgeveegd. Mag de luier af blijven en ben je mijn grote jongen.
Terwijl hij dit vertelde staarde ik ook even naar het peutertje op het pak. ''Hij lijkt nu wel erg op je.'' zei mijn vader terwijl hij het pak luier op pakte en ook naar de foto keek. ''Tijd om een grote jongen te worden'' en hij zette het pak weer op het bed. Hij gaf me een aai over mijn bol en liep de slaapkamer uit op weg naar beneden.
Ik keek nog even naar het pak en de foto van de kleuter erop.

Daarna liep ik naar beneden en ben ik naar beneden gegaan en met de lego gaan spelen. Mijn vader zat ondertussen aan de eettafel met zijn laptop en ik ging met enkel een luier aan op de grond aan mijn lego bouwen.
Op een gegeven moment riep mijn vader: Wat wil je morgen gaan doen voor de avond? Zullen we bij je neefjes op bezoek gaan, naar het dolfinarium of zullen we lekker thuis wat ravotten?
Mijn neefjes zijn echt mijn lievelingetjes. Zij zijn jonger dan mij (6 en 4) en vinden het altijd geweldig als ik langs kom.
Maar mijn vader geeft mij ook altijd heel veel aandacht als het weekend eenmaal echt begonnen is dus lekker een hele dag niks lijkt me ook heel leuk.
En het dolfinarium ben ik nog nooit geweest en lijkt me ook een hele belevenis dus ik kan niet gelijk een antwoord bedenken.
Ik weet het nog niet. En nadat ik dat zei speelde ik verder en ik voelde dat ik voelde dat ik naar de wc moest.
 
 • Like
Waarderingen: rog

ElmerS

Nieuw lid
Ik stond op en liep richting de wc maar halverwege dacht ik aan de luier. Moet ik nu echt naar mijn vader toelopen om te vragen of hij hem af wilt doen. Ik liep naar mijn vader en zei: Papa, ik moet plassen. Hij stond op en maakte de plakstrips van de pamper los. 'Ga maar plassen' zei mijn vader. En ik liep in mijn blote kont naar de wc. Ik ging naar de wc en ging erop zitten. Dit doe ik altijd. Staand plassen vindt ik altijd erg vervelend. Opeens voelde ik ook dat ik een beetje moest poepen dus na wat drukken kwam er ook nog een klein drolletje uit. Ik stond op, spoelde de wc door, waste mijn handen en liep terug naar mijn vader. Mijn vader zei: 'klaar?' Waar ik bevestigend pp antwoordde. "Ook gepoept, of niet?" waarop hij wat ernstiger keek. Ik knikte me nog niet bedenkent waarom hij het vraagt. Hij stond op en vroeg me mee te lopen naar boven. Toen we bij de slaapkamer waren zei hij dat ik maar weer op het verschoonkussen moest gaan liggen waarop hij de kamer uit liep en even later terug kwam met billendoekjes. Ik lag ondertussen al op het verschoonkussen en hij zei: "Eens kijken of mijn kleine jongen goed zijn billetjes heedt afgeveegd."
Toen dacht ik: "shit, helemaal vergeten. Waarom denk ik daar nooit aan?"
Doe je benen even omhoog. Dan kan ik erbij zei mijn vader terwijl hij een billendoekjes uit het pak haalde. Ik deed mijn benen in de lucht en mijn vader keek naar mijn billen en zei: Dat dacht ik al, dit is dus wat ik bedoel jongen. Je kont zit nog onder de poep. Als ik je gelijk je luier had omgedaan dan was die nu vies geweest. Dan had je een poepluiers gehad net als Daan (jongste neefje) nog wel eens heeft. Hij haalde het billendoekje over mijn kont en liet hem aan me zien. Kijk dat zat er allemaal nog aan. En ik keek naar een klein keuteltje. Mijn vader maakte mijn kont verder schoon en pakte de luier die hij eerder had uitgetrokken. Hij tilde met mijn benen mijn kont van het verschoonkussen af en legde de luier uitgespreid onder mijn kont en legde mijn kont weer neer. Hij vouwde de luier dicht en plakte de plakstrip weer vast en zei: "Dit gaat misschien iets langer duren dan gehoopt. Maar denk er alsjeblieft aan. Vergeet niet je billen af te vegen als je naar de wc bent geweest." zei mijn vader.
Mag ik nu niet zonder luier? vroeg ik.
Nee, laat eerst maar eens zien dat je als een grote jongen je billen kunt afvegen nadat je naar de wc bent geweest. Daarna mag je weer grote mensen ondergoed aan. En toen liep hij weer de kamer uit. Daar zat ik dan. Voor de tweede keer op dezelfde dag door mijn vader verschoond als een baby op een verschoonkussen. "Een poepluier, dat is toch niet gelijk hetzelfde als een poepluier." dacht ik. Ik dacht bijna of het niet leuk was om eens heel bijdehand te laten zien aan mijn vader wat nou echt een poepluier was.
Al gouw dacht ik aan die wedstrijd en vergat ik mijn idee. Ik moest snel een grote jongen worden. Voor morgenavond zodat ik met papa voetbal mag kijken.
 

ElmerS

Nieuw lid
Ik pakte mijn shirt van het bed af, trok hem weer aan en liep naar beneden.
Mijn vader had wat chips bij de lego gezet en was aan tafel weer aan het werk gegaan. Ik kon me niet meer concentreren dus ik nadat ik de chips op had vroeg ik of ik boven mocht spelen. Dat mocht. Zolang ik maar niet aan mijn luier zou zitten. Ik liep mijn slaapkamer in en keek om me heen om te bedenken wat ik wilde doen. Al snel zag ik mijn grote knuffelbeer liggen en dacht ik. He, die is groot genoeg om een luier om te doen. Dat bedacht hebbende liep ik naar de slaapkamer van mijn vader, pakte daar een luier uit het pak, pakte het verschoonkussen op en liep daarmee naar mijn kamer. Ik legde de beer op het verschoonkussen en deed zijn beentjes omhoog. Oeps, ik ben de billendoekjes vergeten. "Wacht even kleine jongen" zei ik tegen de beer. Al helemaal opgegaan in mijn spel en liep terug naar de kamer van mijn vader. Vlak voor ik terug liep naar mijn kamer zag ik dat mijn vader de trap op liep. Bang dat hij ontdekte wat ik aan het doen was vroeg ik: He pap, wat kom je doen? Ik ga koken, ik vroeg me af waar je zin in hebt? Zei mijn vader. Pizza zei ik. Wat minder enthousiast dan anders. Dat hebben we niet meer. Maar ik kan wel aardappelschijfjes bakken. Dan hebben we een soort frietjes. Heb je daar ook zin in? Ja, lekker zei ik. Een beetje vluchtig want ik wilde gouw doorspelen. Ik zat er net lekker in. Mijn vader zei oké en liep door naar boven. Het is over dacht ik. Hij komt erachter. Ik keek waar hij heen liep en hij liep recht op zijn kamer af en net toen ik dacht dat ik hem het zelf moest vertellen liep hij door naar de badkamer. Een zucht van opluchting ging door me heen en ik liep mijn slaapkamer in en ben verder gegaan met mijn spel. Ik trok de benen van mijn beer omhoog veegde zijn billen af met een billendoekje en deed dat nog een keer want papa deed dat ook twee keer bij mij en daarna pakte ik de luier en vouwde hem open. Een rare tinteling voelde ik in mijn lichaam toen ik de luier vast had en gelijk daarna voelde ik ook aan mijn eigen luier. Ik reageerde verschrikt toen ik het geluid van de trap hoorde maar al snel hoorde ik dat de voetstappen naar beneden gingen. Papa was natuurlijk nog in de badkamer toen ik de kamer in liep dacht ik.
Ik ging verder, vouwde de luier open en voelde ook even aan de binnenkant. Weer voelde ik die tinteling maar nu minder dan die eerste keer dus ik legde de luier onder de kont van de beer en legde de benen van de beer op de luier. Daarna vouwde ik de luier dicht en deed de plakstrip vast. Nu was hij helemaal klaar en zei ik tegen de beer "Misschien ga je nu eens leren hoe jij je billen moet afvegen. Want je bent al veel te groot om een luier te dragen. Kijk maar naar al die andere knuffels. Zij dragen toch ook geen luier meer?" En toen ging ik op mijn bed liggen en liet ik de beer op het verschoonkussen achter. Ik voelde me wat vermoeider worden en pakte toch maar de knuffel van de grond en ging met mijn hoofd op zijn buik liggen. En legde mijn handen onder hem zoals ik ook altijd op mijn kussen slaap. Toen voelde ik de luier weer en kwam weer die tinteling. Ik legde mij hand nu meer naar de onderkant van de luier en dit voelde heel goed. Ik bleef maar op verschillende plaatsen van die luier voelen en het gaf weer dat fijne gevoel. En heel even sloot ik mijn ogen en viel ik in slaap.
 
 • Like
Waarderingen: rog

ElmerS

Nieuw lid
Mijn vader riep me vanaf de overloop. "Joep, eten?" Ik werd wakker, zag hoe het er bij lag en pakte de billendoekjes en de commode op en legde ze terug op de kamer van mijn vader.
Ik ging direct naar beneden en ging aan tafel zitten. Lekker, gebakken aardappeltjes dacht ik. Mijn vader had zeker zijn best gedaan en met de broccoli en de worstjes was het hartstikke lekker. Tijdens het eten vroeg mijn vader naar de voetbaltraining van de donderdagavond. Ik was met een vriendje mee terug gereden wat ik wel vaker deed en dan moest ik vrijwel gelijk naar bed. Dus ik vertelde vrolijk over verschillende pass- en schietoefeningen. En over hoe ik in het partijtje een doelpunt maakte. En ik vergat door mijn enthousiasme helemaal dat ik hier nogsteeds met alleen een luier en een T-shirt aan tafel zat. Toen ik uitverteld was vroeg mijn vader of ik al wist wat ik van het weekend wil gaan doen. "Ik wil heel graag naar Daan en Tobias."(mijn neefjes) Daar heb ik echt heel veel zin in. Dat is fijn om te horen. Je tante belde me al op of we al kwamen. Ze zitten heel erg naar je uit te kijken. Toen we klaar waren zei mijn vader. Ik ga even naar boven dan bel ik ze even op. Dan maak ik gelijk even mijn laatste werk af. Ga jij dan alvast een filmpje uitzoeken dan kunnen we die zometeen samen kijken. Ik liep naar de tv en keek op Netflix of ik iets kon vinden wat we leuk vinden. Mijn vader liep naar boven en ik kon al redelijk snel een film vinden. Nu moest ik wachten tot papa klaar was dus zette ik maar een televisieprogramma aan. Klokhuis was op tv en na een hele uitleg over hoe mijn poep wordt doorgespoeld voelde ik een drang om te poepen opkomen. Nu kwam mijn vorige idee toch weer in me op. Ondanks dat ik bang was dat mijn vader echt heel boos zou worden. Was ik ook wel benieuwd hoe hij zou reageren als ik in mijn broek zou poepen en als grapje zou zeggen. Kijk, dit is een echte poepluier eruit.
Nadat ik daar over nadacht kwam ook het seintje dat ik niet veel tijd meer had om erover na te denken. Ik ging staan en probeerde druk te zetten en makkelijker dan ik voelde ik de poep mijn luier ingaan. Doordst de luier nu enorm begint te hangen merkte ik pas echt hoeveel ik had gepoept toen ik op de bank ging zitten. Ik keek
Nog een stukje jeugdjournaal en toen kwam mijn vader binnen. Hij leek niet gelijk iets door te hebben dus ik liep naar papa toe zei tegen hem: "kijk pa, zo ziet een ECHTE poepluier eruit."
Dat zeggende draaide ik me naar mijn vader en trok ik de bovenkant van de achterkant van de luier een stukje naar achter zodat hij in de luier kon kijken. En zonder een krimp te geven zei hij: "Ja, zo zit jou ondergoed er wel vaker uit." Welke film heb je uitgezocht? De boxtrolls zie ik. Ik had Netflix al aangezet toen ik hem binnen zag komen en nu was ik totaal verbluft.
Kom nou maar zitten. Als je je komt vergeet af te vegen loop je ook de rest van de dag met poep in je broek dus dat kan nu ook wel. De lol van die poepluier was er nu ook wel vanaf. Hij zette de film aan en pakte wat te drinken voor ons.
Terwijl ik had gedacht dat de sfeer wat minder was dan anders was mijn vader er nog aardig relaxt onder dat ik daar op de bank met een poepluier om zit. Na een half uur ben ik zelf net zoals ik altijd doe bij hem op schoot gaan zitten en ook daar had hij geen enkel probleem mee. Toen de film was afgelopen zei hij: tijd om je klaar te maken voor bed. Normaal gesproken spelen we nog even een spelletje. Het was per slot van rekening pas half 9. Dus ik sputterde wat tegen en toen zei hij: allemaal leuk en wel, maar je moet eerst nog onder de douche waar je ook nog moet oefenen om je billen af te vegen. Want volgens die zijn nu echt vies. En dan moet ik dat ook nog gaan controleren. Dus hupsakee.
Daarmee was de kous af en tilde hij me op en bracht mij naar boven. Hij legde me op het verschoonkussen en maakte de luier los. Het ergste nam hij met de luier weg en toen zei hij: Sta maar op en ga maar douchen. Dus ik stond op en stapte onder de douche. Onder het douchen was ik de hele dag nog even aan het overdenken. Die luier had maximaal mijn aandacht getrokken en ondanks dat ik wist dat ik er veel te groot voor was gaf het op een bepaalde manier ook veel plezier en ontspanning. Helemaal in gedachten verzonken hoorde ik mijn vader roepen of ik al klaar was. Snel zette ik de kraan uit en droogde ik me af waarop ik helemaal naakt de kamer van mijn vader in liep en weer op het verschoonkussen liggen. Mijn vader kijkt me aan en zegt: "En, vindt je dat je het al verdiend hebt om een onderbroek aan te mogen?"
Met een ondeugende blik knikte ik en zei ik: ja.
Nou dat weet ik zo net nog niet hoor zei mijn vader. Hij pakte een billendoekje en deed mijn voeten omhoog. Hij veegde over mijn billen en haalde nog steeds iets weg wat er nog zat.
Een poepluier geeft ook een heleboel rotzooi.
Als ik dit zo zie dan wordt dat nog geen onderbroek. Anders is meneer al naar de wc geweest voor ik wakker wordt morgenochtend en dan is je onderbroek alweer vies. Daar gaan we maar even op oefenen. Hij pakte een schone pamper uit het pak en terwijl mijn vader mijn benen weer omhoog trok en de luier uitgevouwen onder me legde keek ik opnieuw naar de foto op het pak. Een kleuter enkel en gekleed in een luier. Nu leek ik er wel enorm veel op. Mijn vader plakte de plakstrips dicht, ging naast me zitten en plofde naast me neer. Samen lagen we nu op het bed naar boven te kijken. Hij legde een hand over mijn schouder en zei: hé, het geeft helemaal niks dat je je kont nog niet goed afveegd. Ik ga je daar heel goed bij helpen. Als jij me een ding kan beloven. Ik keek hem aan en vroeg: Wat dan?
Dat je nooit meer express in je broek poept.
Het was oozich nog bedt grappig dat je opeens met een poepluier naar beneden kwam omdat ik zei dat je onderbroek wel eens op een poepbroek leek. Maar je hebt gelijk. Een poepbroek is veel erger. Dus als jij beloofd dat je niet meer express in je broek poept. Ga ik je weer opnieuw leren je billen moet vegen. Misschien dat we morgen wel aan tante kunnen vragen of wij Daan mogen verschonen. Dan kun je oefenen.
Ja, dat lijkt me leuk zei ik. Mooi zei mijn vader.
Tijd om naar bed te gaan.
Mijn vader tilde me op en bracht me naar mijn kamer en stopte me lekker onder de dekens.
Sorry dat ik je heel de tijd op til. Het is voor mij weer helemaal alsof je weer klein bent. Geeft niet zei ik. Welterusten papa. Welterusten Joep.
En papa sloot de deur. Ik kon nu al niet wachten tot morgen en ik viel al snel in slaap.
 

ElmerS

Nieuw lid
Ik probeer een verhaal te schrijven die echt gebeurd zou kunnen zijn. Heb wat research gedaan naar momenten waarop kinderen in het echt nog wel eens voor straf een luier om krijgen en naar personages in dit verhaal on een zo'n realistisch mogelijk verhaal te schrijven en daarna de vader te laten handelden zoals ik zelf als vader zou handelen als ik weet wat er in mijn zoon omgaat. Als er iemand tips heeft of wat ideeën heeft over wat Joep dit weekend nog meer kan doen dan hoor ik dat graag. Nogmaals, ik hou het wel graag realistisch. Geen enkele vader neemt zijn zoon in enkel een luier in een buggy mee naar buiten of andere gekken dingen waardoor hij zich vernederd voelt dus dat gaan we ook niet doen. Deze vader en zoon relatie is heel hecht en die hou ik graag zo
 
Bovenaan