Nog niet klaar Sofie

Hoe goed is dit verhaal?

  • 1

    Stemmen: 0 0,0%
  • 2

    Stemmen: 0 0,0%
  • 3

    Stemmen: 0 0,0%
  • 4

    Stemmen: 0 0,0%
  • 5

    Stemmen: 0 0,0%
  • 6

    Stemmen: 1 3,8%
  • 7

    Stemmen: 0 0,0%
  • 8

    Stemmen: 2 7,7%
  • 9

    Stemmen: 8 30,8%
  • 10

    Stemmen: 15 57,7%

  • Totaal stemmers
    26

Snakebite

Superlid
Hoofdstuk 19: Ultimatum

Sofie staat in de woonkamer van het penthouse en staart naar het salontafeltje. Haar handen trillen enorm en ze weet duidelijk niet goed waar ze moet kijken. Haar telefoon ligt op de tafel en de berichten van de stalker lijken op iedere afstand perfect leesbaar. De letters zijn net zoals de Mona Lisa; waar Sofie ook in de kamer staat, ze lijken je indringend aan te staren.

Dit kan absoluut geen grap meer zijn. Wie haar deze berichten ook stuurt, diegene weet precies waar ze is. Sofie was amper een kwartier in het penthouse, toen de berichten binnenkwamen. Dat is vrijwel zonder vertraging. Het zou zeer onwaarschijnlijk zijn dat de stalker toevallig in de trein van Sofie zat en haar dan maar gevolgd is.

“Het is goed om terug te zijn”, mompelt Sofie.

Dat kan maar één ding betekenen: Dimi was niet de stalker. Ondanks alles dat ze heeft weten uit te zoeken. Ondanks alles dat zij en de anderen hebben geloofd. Dit is niet één of andere imitator of grappenmaker, maar nog steeds dezelfde persoon. Toch?

Er is maar één manier om daar achter te kunnen komen.

Sofie loopt naar het keukenblok en opent één van de lades. Er liggen een aantal losse spulletjes in, zoals een rol vuilniszakken, een schaar en een opener. Maar Sofie zoekt naar iets anders. Het sleuteltje van de brievenbus..

Al snel staat Sofie bij de lift, nog altijd even nerveus. Ze kijkt nauwkeurig om zich heen en vraagt zich zelfs even af of het nou wel het meest veilige idee is om met de lift te gaan. Maar wat heeft ze te verliezen? Als de stalker haar dood zou willen hebben, dan zijn daar al meer dan genoeg kansen voor geweest. Dan zou ze hier nu niet meer staan.

Dood..

Sofie stapt de lift in en drukt op de knop van de lobby. Ze denkt aan Dimi. Inmiddels weet ze zeker dat hij al die tijd onschuldig is geweest en uiteindelijk voor niets gestorven. Het schuldgevoel keert terug en lijkt zich als een sterke hand om Sofie haar keel heen te klemmen.

Dat deze persoon gevaarlijk is, mag duidelijk zijn.

Het kan geen toeval zijn dat Dimi juist nu gestorven is. Sofie weet wat Puck heeft verteld over wat Fleur en Renée hebben besloten, maar ergens bevalt het haar niet. Wat is de kans dat het precies gebeurt op de dag dat haar stalker ineens uit zijn winterslaap komt? Als die de dreigementen kracht bij wilde zetten dan is dat gelukt.

Wat als er nog meer mensen in gevaar zijn? Puck? Joy?

Sofie kan er niet te lang over nadenken. Zodra de deuren van de lift zich openen, stapt ze snel naar buiten en haast ze zich naar de brievenbussen. Ze steekt het sleuteltje in de box van nummer zestien en draait hem om. Vervolgens ademt ze diep in en maakt ze het deurtje van de brievenbus open.

Een kartonnen doosje wacht op haar. Het is groot, maar dun. Een pakketje dat zo van een willekeurige webwinkel had kunnen komen. Zo’n beetje exact de maten van de brievenbus.

Sofie pakt het doosje uit de brievenbus en negeert het stapeltje reclamefolders dat zich ondanks de ‘Nee/Nee’-sticker heeft opgestapeld. Na de box weer afgesloten te hebben, haast Sofie zich terug naar de lift. Die is gelukkig blijven staan, waardoor Sofie meteen in kan stappen en binnen een minuut weer terug kan zijn in het penthouse.

Het pakketje brandt in haar handen.

“FIE-FIE”

Een interessante manier van adresseren. Het laat er echter geen enkel misverstand over bestaan dat dit pakketje inderdaad voor haar bedoeld is.

Het is al een eeuwigheid geleden sinds iemand Sofie zo genoemd heeft. Ze weet nog dat haar opa dat altijd een leuke bijnaam vond, terwijl haar oma juist liever ‘Fieke’ zei. Andere mensen hebben haar naam altijd afgekort tot ‘Soof’. Behalve Spoor, dan. Die gaat nog regelmatig voor ‘Dingesje’.

Sofie slaat de deur van het penthouse dicht en draait hem voor alle zekerheid nog eens op slot. Dan loopt ze terug naar de woonkamer en ploft op de bank.

Net als ze het pakketje open wil scheuren, piept haar telefoon. Sofie haar hart bonst meteen weer in haar keel. Wat wil diegene nu weer?

“Ik begreep van Spoor dat jullie nu met me opgezadeld zitten?”

Een berichtje van Daniël. Niet echt waar Sofie nu op zit te wachten. Althans, een berichtje van de stalker was ook niet bepaald welkom geweest. Bovendien gaat ze Daniël nog nodig hebben om het project goed af te kunnen ronden.

“Klopt! Al denk ik niet dat we veel op Renée kunnen rekenen. Haar broer is gisteren overleden.”

“Ach, wat naar!”

“Ja, behoorlijk naar. Dus nu zit jij met mij opgescheept, want ik snap niets van de bedrijfsadministratie. Kun jij dat doen? Dan zorg ik wel voor het creatieve deel.”

“Klinkt goed! Ik ben niet zo creatief, LOL.”

Sofie stuurt een lachende emoji terug. Hopelijk is het daarmee even klaar.

“Zullen we morgen anders afspreken om een start te maken?”

Sofie zucht.

“Ik weet niet of dat gaat lukken. Kunnen we het niet gewoon in de pauze doen?”

“Prima!”

Sofie stuurt nog een duimpje terug en legt haar telefoon dan weg. Opnieuw een piepje.

“Ik zal Renée wel een berichtje sturen. Dan weet ze dat het geregeld is.”

“Graag! Lief van je!”

“Ik kan wel lief zijn. Soms..”

Opnieuw een lachende emoji. Vervolgens zet Sofie het geluid van haar telefoon uit en legt ze die uit het zicht. Ze heeft nu andere prioriteiten.

Sofie pakt het pakketje opnieuw vast en vindt een hoek van waar ze het gemakkelijk open kan scheuren. Als die kant open is, schudt Sofie er een aantal spulletjes uit. Er valt vanalles op haar schoot. Sofie checkt voor alle zekerheid of het doosje daarna leeg is. Zodra ze dat zeker weet, laat ze die op de grond vallen.

Een speen. Exact dezelfde speen die de stalker haar vorig jaar ook al opgedrongen heeft. Misschien niet precies hetzelfde exemplaar, maar de grootte, de kleuren.. het is in alles hetzelfde model. Daarnaast vindt Sofie nog iets dat is ingepakt in een plastic zakje. Voorzichtig pakt ze het uit.

Een halsband? Het lijkt er in elk geval ongelooflijk op.

“Nee, wacht..”, fluistert Sofie.

Het is een choker. Iets dat inderdaad enorm op een halsband lijkt, en zo’n beetje precies hetzelfde werkt. Mia draagt ook regelmatig iets dat er sterk op lijkt. En anders haar slaafjes in opleiding wel. Het is dat Sofie weet dat Mia veel te lui is om dit soort complotten op te stellen, anders zou die vanaf dag één al haar hoofdverdachte zijn geweest..

Er is nog één ding waar Sofie nog niet naar gekeken heeft. De begeleidende brief..

Met handen die nog steeds flink trillen, vouwt Sofie de brief open. Zoals verwacht is die getypt in een neutraal lettertype. Geen handschrift waar Sofie mogelijk nog het één en ander uit had kunnen afleiden.

Speciaal voor weglopertjes zoals jij. Vanaf nu draag je deze choker 24/7. In het slotje zit een kleine tracker, zodat ik altijd exact kan zien waar je bent en met wie. Als het signaal ook maar één seconde wordt verstoord – of als je het waagt om deze af te doen – dan zal het iemand spijten.

Er springen tranen in Sofie haar ogen, terwijl ze de laatste paar zinnen leest.

De speen is er om je te troosten. Blijkbaar vind je het allemaal zo erg nog niet, toch? De regels voor de choker gelden ook voor je luierbroekjes, trouwens. Maar dat spreekt voor zich. Waarschijnlijk vind je het toch alleen maar leuk. Dat geeft niet. Nostalgie is ook iets waard. Het wordt weer net zoals vroeger.

Sofie vecht tegen de tranen en voelt haar ademhaling weer versnellen.

Maar er broeit ook woede in haar. Als de stalker echt denkt dat die haar als een puppy aan de riem kan gaan houden, dan zit diegene er goed naast. En hoe durft die? Net als Sofie eindelijk een positieve draai heeft kunnen geven aan alles dat haar zoveel schaamte en ellende heeft gebracht.. de luiers, de speen.. haar hele kinderlijke kant.. trekt de stalker het meteen weer de duisternis in.

Sofie staat op en loopt naar de keuken. De choker glijdt van haar schoot af en valt op de grond, maar Sofie heeft geen enkele intentie om deze op te rapen. Voor het eerst in lange tijd voelt ze een soort weigering opkomen. Iets dat ze een jaar geleden in mindere mate had bij de luierbroekjes. Maar nu weet ze het zeker. No way dat ze dat stomme ding gaat dragen.

Dan piept haar telefoon opnieuw.

Sofie negeert het geluid. Ze vult een glas met water en neemt een flinke slok. Ondanks de groeiende opstandigheid, heeft ze tijd nodig om kalm te worden.. en te blijven. Maar dan komt de grote realisatie.

Haar telefoon stond toch op stil?

Dat betekent dat het bericht alleen maar van de stalker kan zijn. Die heeft al een paar keer bewezen dat – wat Sofie ook probeert – technische instellingen op haar telefoon geen obstakel zijn om diens plan alsnog uit te voeren.

Sofie zet het glas water met een klap op het aanrecht neer en stapt snel op haar telefoon af. Al snel heeft ze de schermbeveiliging weggeveegd en bekijkt ze het bericht. Er staat een grote klok op haar scherm, die alleen maar aftelt naar nul. Sofie heeft nog vijf uur en drieënvijftig minuten.

Verdere instructies staan er niet bij. Maar Sofie kan wel aanvoelen wat de bedoeling is. Ze raapt de halsband van de vloer en slaat deze demonstratief om haar nek. De klok stopt vrijwel meteen met aftellen. Demonstratief haalt Sofie het ding weer van haar hals en na een paar tellen loopt de klok weer verder. Het is duidelijk.

Sofie smijt de choker boos door de kamer.

Iemand zal het berouwen. De grote vraag is wie?

Het berichtje komt amper drie seconden na het gooien al binnen. Blijkbaar kent de stalker haar beter dan Sofie zelf dacht.

Toch blijft ze bij haar standpunt. Sofie laat haar telefoon liggen en staat op. Ze pakt een aantal andere spulletjes en besluit alsnog gewoon haar boodschappen te gaan doen. Sofie neemt met opzet alle tijd en hangt rond in winkels waar ze eigenlijk helemaal niet van plan is om iets te kopen. Ze moet en zal de stalker laten zien dat niemand de baas over haar is.

Als Sofie weer in het penthouse aankomt, is de tijd al geslonken tot minder dan drie uur. Het maakt haar niet uit. Ze kookt een eenvoudige maaltijd en eet deze vervolgens rustig op voor de televisie. Het lukt Sofie zowaar om een film af te kijken zonder met de klok bezig te zijn.

Daarna neemt Sofie alle tijd om haar spullen uit te ruimen op haar kamer. Er staat een grote kast, die ze in hetzelfde patroon kan vullen als op haar kamer in Maastricht. Vervolgens neemt ze nog een uitgebreide douche.

Als ze zich afgedroogd heeft, haalt Sofie een pak DryNites uit haar boodschappentas. De voorraadkast mag dan tot de nok toe gevuld zijn met allerlei luierbroekjes; ze weigert om iets van de stalker aan te nemen of te dragen. Maar zonder bescherming slapen lijkt Sofie toch geen goed idee. De afgelopen nacht is ze er goed mee weggekomen, maar dat geluk houdt een keer op.

Een bed van Spoor nat plassen lijkt haar de meest ongelukkige uitkomst, en dus kan ze dat maar beter voorkomen dan genezen.

Net als Sofie in het zwarte luierbroekje stapt, hoort ze plots een enorm kabaal uit de woonkamer komen. Het lijkt haast wel een brandalarm. Vliegensvlug trekt Sofie haar pyjamabroek en een hemdje aan. Dan rent ze de woonkamer in.

Het geluid komt van haar telefoon. De klok is afgeteld tot nul. Tot minder dan nul. Inmiddels staat die al ruim tien minuten ‘in de min’. De achtergrond is rood geworden en knippert. Een irritant geluid vult het hele penthouse.

Het geluid houdt niet op, ongeacht wat Sofie probeert. Een paniekerig gevoel maakt zich meester van haar en het lijkt alsof de muren op haar afkomen. Langzaam daalt het besef in dat er maar één manier is om dit te laten stoppen.

Met haar handen tegen haar oren geduwd stapt Sofie treuzelend naar de hoek waar de halsband ligt. Dan bukt ze voorover en raapt hem op. Na een diepe zucht doet ze de band om haar nek. Als ze het riempje vast heeft gemaakt, draait ze de band zó dat de ring aan haar voorkant komt. Als laatste pakt ze het hangslotje dat door deze ring zat. Voorzichtig draait ze het open slot weer door de ring en klikt ze die dicht.

De klik voelt als een schok door haar lijf. Het is alsof Sofie zich over moet geven.

Het lawaai stopt vrijwel meteen. Zestien minuten in het rood. Zestien minuten. Dat is alles dat haar verzet waard is geweest..

Te laat.

Het bericht komt keihard binnen. Sofie kan het allemaal even niet meer hebben. Ze sluit haar telefoon opnieuw af en loopt naar de slaapkamer. De telefoon verdwijnt op het nachtkastje. Samen met Tijgertje stapt Sofie in bed. Verbazingwekkend genoeg duurt het maar een paar minuten voordat ze in slaap valt. Geen seconde heeft ze stilgestaan bij haar halsband. Dat gunt ze de stalker ook niet.

Tegen half twee in de nacht begint haar telefoon te trillen. Steeds opnieuw. Het duurt even voordat Sofie er wakker van wordt. Ze draait zich naar het nachtkastje toe en ziet dat ze wordt gebeld. Het is Fleur. Die heeft haar nog nooit gebeld. Zenuwachtig en slaperig tegelijk neemt Sofie het gesprek aan.

“Fleur? Is alles oké?”

“Nee, Sofie, ik denk dat je hierheen moet komen..”

“Hoezo? Wat is er gebeurd?”

“Puck heeft een ongeluk gehad..”



Dankjewel voor het lezen van dit hoofdstuk!
Voel je vrij om te laten horen wat je er van vindt; likes en comments zijn altijd welkom. :)
 

Pjotr007

DL geen AB (ieder z'n ding:)
wooowww
wat een gaaf verhaal is het toch Snakebite!
Mooi hoe je die spanning opbouwt met Sofie die tegenstribbelt maar uiteindelijk stap voor stap toch klem wordt gezet...
...en dan nog de spanning van wie de dader is...
Ik heb nog eens even in Ontspoord gekeken, maar ben er nog niet uit...
In ieder geval enorm benieuwd hoe dit verder gaat. Ik hoop dat Sofie toch even ondergedompeld wordt in deze nieuwe (luier)realiteit - en de strijd moet staken. Maar ook dat de dader natuurlijk uiteindelijk gepakt wordt. Spannend!
 

Snakebite

Superlid
owee wat een onheil weer voor Sofie, en wat zou Puck overkomen zijn
"It's probably going to get worse, before it gets better."
- George R.R. Martin

Iets met inspiratie, etc. :2funny

wooowww
wat een gaaf verhaal is het toch Snakebite!
Mooi hoe je die spanning opbouwt met Sofie die tegenstribbelt maar uiteindelijk stap voor stap toch klem wordt gezet...
...en dan nog de spanning van wie de dader is...
Ik heb nog eens even in Ontspoord gekeken, maar ben er nog niet uit...
In ieder geval enorm benieuwd hoe dit verder gaat. Ik hoop dat Sofie toch even ondergedompeld wordt in deze nieuwe (luier)realiteit - en de strijd moet staken. Maar ook dat de dader natuurlijk uiteindelijk gepakt wordt. Spannend!
Dankjewel, dankjewel! :)

Het is af en toe moeilijk om haar struggle tussen verzet en toegave goed weer te geven binnen het aantal hoofdstukken dat er is. Daardoor zal ze af en toe wat snel van het één naar het ander moeten schieten, aangezien er nog genoeg staat te gebeuren. Maar ergens maakt dat het ook wel weer realistisch. Als er zo'n druk op iemand staat, dan schiet je sneller in uitersten.

Tja, de dader. Misschien is er een betere vraag voor dit moment. Wie is het volgende slachtoffer? :lipzzz

:tnky:tmb

Wat is die stalker nog van plan met Sofie.
Wat een verhaal zeg , ik kan niet wachten op vervolg
We zullen het snel weten! Nog maar zeven hoofdstukken te gaan.. of wellicht toch maar eens over een serie 3 na gaan denken? ;)
 

Pjotr007

DL geen AB (ieder z'n ding:)
Als er zo'n druk op iemand staat, dan schiet je sneller in uitersten.
Ja ik vind dit juist heel goed uitgewerkt. Je ziet Sofie niet zomaar breken en weerstand tonen. Heel realistisch. Maar met zo'n kabaal en zoveel dreiging moet je wel meegaan in de eisen van de stalker! Benieuwd wat haar boven het hoofd hangt...overigens heb ik vandaag Ontspoord, Sofie (tm waar we nu zijn) en zelfs Suus in Salou (je weet maar nooit met die verrassingen van jou) nog eens doorgenomen en alle karakters op een rijtje gezet. Vervolgstap is om met plussen en minnen eens te speuren wie de stalker kan zijn (een kolom met het volgende slachtoffer had ik nog niet gemaakt - goede tip!). Ach, dit gaat natuurlijk veel te ver...maar toch leuk om te doen als je van puzzelen houdt. En: je verhalen brengen dus wat te weeg!
 

svennie

Gewaardeerd Lid
Wat een spannend vervolg van het verhaal!
Ik zit op Renée, zij wreekt haar broer die in deel 1 wel de dader was.

Slaapt Sofie nu steeds zonder speen? Ze krijgt wel een flesje van Puck, maar geen fopspeen. Ook noem je wel dat ze Tijgertje meeneemt (die toch de speen om zijn pootje had?) maar krijgt ze van de stalker dezelfde type speen in haar brievenbus.
 

vino

Toplid
Wat een spannend vervolg van het verhaal!
Ik zit op Renée, zij wreekt haar broer die in deel 1 wel de dader was.

Slaapt Sofie nu steeds zonder speen? Ze krijgt wel een flesje van Puck, maar geen fopspeen. Ook noem je wel dat ze Tijgertje meeneemt (die toch de speen om zijn pootje had?) maar krijgt ze van de stalker dezelfde type speen in haar brievenbus.
Ergens een teken, dat de stalker dit weet.
Misschien is het dan toch Renée inderdaad. (Al vraag ik me af, hoe die van de speen weet.)
 

Snakebite

Superlid
Ergens een teken, dat de stalker dit weet.
Misschien is het dan toch Renée inderdaad. (Al vraag ik me af, hoe die van de speen weet.)
Zie einde hoofdstuk 06: *klik* .. :lipzzz

Wat een spannend vervolg van het verhaal!
Ik zit op Renée, zij wreekt haar broer die in deel 1 wel de dader was.

Slaapt Sofie nu steeds zonder speen? Ze krijgt wel een flesje van Puck, maar geen fopspeen. Ook noem je wel dat ze Tijgertje meeneemt (die toch de speen om zijn pootje had?) maar krijgt ze van de stalker dezelfde type speen in haar brievenbus.
Sofie heeft de speen eerder ook juist van de stalker gekregen, dus die weet daarom precies hoe deze er uit hoort te zien. :)

Daarnaast is het zo dat Sofie een little/caregiver-dynamiek heeft opgebouwd met Puck, naast hun relatie, die voor haar heel voedend en positief is. Toen Sofie haar tas inpakte, was ze in zo'n headspace waarbij ze niet zeker was dat ze 'recht had' op de dingen die fijn en positief voelen. Daarom heeft ze alle 'kleine' spulletjes in Maastricht laten liggen. Tijgertje is daar de grote uitzondering op. Die is altijd bij haar geweest en staat dan ook los van bepaalde ontwikkelingen. Daarom kon hij wel mee. :)

Ja ik vind dit juist heel goed uitgewerkt. Je ziet Sofie niet zomaar breken en weerstand tonen. Heel realistisch. Maar met zo'n kabaal en zoveel dreiging moet je wel meegaan in de eisen van de stalker! Benieuwd wat haar boven het hoofd hangt...overigens heb ik vandaag Ontspoord, Sofie (tm waar we nu zijn) en zelfs Suus in Salou (je weet maar nooit met die verrassingen van jou) nog eens doorgenomen en alle karakters op een rijtje gezet. Vervolgstap is om met plussen en minnen eens te speuren wie de stalker kan zijn (een kolom met het volgende slachtoffer had ik nog niet gemaakt - goede tip!). Ach, dit gaat natuurlijk veel te ver...maar toch leuk om te doen als je van puzzelen houdt. En: je verhalen brengen dus wat te weeg!
Oei, dan ben je wel even bezig, inderdaad! :eek:

Wellicht helpt dit een beetje: Suus in Salou zal geen link hebben met Sofie. Alleen maar met een ander verhaal.. :rolleyes::lipzzz
 

Pjotr007

DL geen AB (ieder z'n ding:)
Wellicht helpt dit een beetje: Suus in Salou zal geen link hebben met Sofie. Alleen maar met een ander verhaal
Ah dat scheelt een hoop puzzelwerk, thnx! Overigens wel een interessante ontdekking gedaan tav Sofie: 'Timo' die de telefoon van Sofie aan de computer plugt. Heeft hij daarmee de gelegenheid gekregen om de telefoon van Sofie over te nemen?
 

Snakebite

Superlid
aah Ja, dat was ik inderdaad (voor het gemak, zullen we maar zeggen) even "vergeten". Dan is het inderdaad niet zo raar, om te denken dat Renée de stalker is. Toch??
Het leuke is dat ik zelf dus ook even wilde controleren of de stalker inderdaad degene was die haar die speen had gegeven.. en er zo zelf ook opnieuw achter kwam dat Renée dat al wist. Geen idee of dat een goed of slecht teken is.. maar ook mijn geheugen slaat nog wel eens over. Al die twists and turns.. :p

Ah dat scheelt een hoop puzzelwerk, thnx! Overigens wel een interessante ontdekking gedaan tav Sofie: 'Timo' die de telefoon van Sofie aan de computer plugt. Heeft hij daarmee de gelegenheid gekregen om de telefoon van Sofie over te nemen?
Grappig.. zijn naam was ik dus óók alweer vergeten. In mijn bestand staat hij genoemd als 'IT-gastje H13'.. :2funny
 
  • Like
Waarderingen: vino

Pjotr007

DL geen AB (ieder z'n ding:)
Grappig.. zijn naam was ik dus óók alweer vergeten. In mijn bestand staat hij genoemd als 'IT-gastje H13'.
Haha ja ik was die beste jongen ook vergeten, haha. Maar ja, je probeert alle karakters in kaart te brengen of je doet het niet. IT-gastje H13 vind ik wel een toffe geuzennaam trouwens:p
 

Snakebite

Superlid
Who's ready for a twist? :eek:


Hoofdstuk 20: Partner

“Een ongeluk?”

“Je moet niet schrikken. Ze is.. redelijk oké”, vertelt Fleur.

“Wat is er dan gebeurd?”

“Puck is van de keldertrap gevallen. Ze weet niet meer wat er precies gebeurd is. Toen Renée haar vond, was ze bewusteloos. We hebben een ambulance gebeld en ze hebben haar onderzocht in het ziekenhuis. Inmiddels is ze wakker geweest. De dokter denkt dat het een hersenschudding is. Ze heeft veel geluk gehad.”

Sofie voelt de tranen langs haar wangen stromen. De schok is enorm. Het is allemaal háár schuld. Alweer. Net als bij Dimi, valt de verantwoordelijkheid voor Puck haar ongeval alleen maar aan Sofie toe te wijzen.

“Waar is ze nu dan?”

“Bij Spoor.”

“Spoor?!”

“Ja, Sofie.. hij bood het aan toen we terugkwamen. Puck moet uit voorzorg elk uur wakker worden gemaakt. Renée en ik zijn kapot. Op Mia hoeven we ook niet te rekenen. Het is een rare vent, maar Puck is wel beter af bij hem.”

“Ja.. ik snap het. Sorry.”

“Ik heb geprobeerd om je meteen te bellen, maar blijkbaar sliep je nogal diep. Er is niets dat je nu kunt doen, maar ik vond toch dat je het moest weten.”

“Dat is lief van je. Dankjewel.”

“Sterkte.”

Fleur hangt vervolgens op, zonder op een reactie van Sofie te wachten. Sofie legt haar telefoon terug op het nachtkastje en pakt Tijgertje stevig vast. Ze trekt haar benen op en begint langzaam van voor naar achteren te wiegen. Het is weer precies als een jaar geleden. Gereduceerd tot een waardeloos hoopje ellende. Deze keer is het alleen helemaal terecht.

Het duurt een hele tijd voordat Sofie begint te kalmeren. Hoewel ze het liefst in een hoekje zou zitten huilen tot ze volledig weg is gekwijnd, gaat ze daar niemand mee kunnen helpen. Haarzelf niet en Puck nog minder. Ze moet een plan van aanpak bedenken.

Haar droge mond is voor Sofie een duidelijke aanwijzing dat elk mogelijk plan zal moeten beginnen met een glas water. Uitdrogen zal weinig oplossen. Voorzichtig zet ze Tijgertje terug op zijn plek, om vervolgens op te staan. Op dat moment merkt Sofie pas op dat de zachte prop tussen haar benen een stuk dikker is dan toen ze het luierbroekje aantrok.

Een beetje beteuterd trekt Sofie haar pyjamabroek naar beneden zodat ze de luier kan controleren. Nat is een understatement. Dat kan er ook nog wel bij. Sofie kan zich niet eens herinneren wanneer ze dan precies in haar luierbroekje heeft geplast. Ze kon zweren dat ze nog droog was toen Fleur haar wakker belde. Maar wie weet of ze toen helder genoeg was om dat echt te kunnen merken?

Sofie voelt alle boosheid ineens met een behoorlijke kracht opborrelen en gefrustreerd trapt ze haar pyjamabroek uit. Als ze nu iets had om kapot te gooien of te slaan, dan zou daar geen atoompje meer van overblijven. Ze kan zich nog net bewust blijven van de buren en het feit dat het midden in de nacht is, waardoor Sofie niet veel anders kan dan in stilte haar frustraties wegwerken door de lucht een paar keer te slaan.

Zonder er verder bij na te denken marcheert Sofie zo’n beetje direct naar de woonkamer van het penthouse, waar ze bij het keukenblok gaat staan. Pas na het tweede glas water voelt ze zich een beetje kalmer worden. De luierbroekjes zijn niet bedoeld om droog te blijven. Dit is waarvoor ze gemaakt worden. Haar moeder zei het al voordat Sofie naar Maastricht verhuisde. Puck heeft het ook vaker gezegd. De schaamte is een illusie.

Puck..

Sofie probeert zich voor te stellen hoe het gebeurd moet zijn. De trap naar de kelder van het studentenhuis is altijd al gammel geweest. Versleten hout. Open. Niets om je aan vast te kunnen houden. Zelf heeft ze ook al verschillende keren bijna een val van dat ding gemaakt. De kans is bovendien enorm dat Puck afgeleid was.

De zorgen om Fleur. Renée. Om Sofie zelf.

Waarschijnlijk was Puck gewoon afgeleid en heeft ze even niet opgelet. Dat moet het wel zijn. Sofie voelt met een hand aan de strakke band om haar hals. De stalker is tot veel in staat. Maar er is geen enkel bewijs dat die Dimi’s overlijden bespoedigd heeft. Of Puck echt iets aan kon doen. Hoe groot is de kans nou werkelijk?

De stalker zou het studentenhuis binnen moeten zijn geslopen, ongemerkt naar de kelder moeten zijn gegaan en daar hebben gewacht tot precies Puck de trap af zou komen om haar te kunnen laten vallen. Vervolgens zou die bovendien weer geruisloos vertrokken moeten zijn. De kans dat iemand dat lukt moet toch wel nihil zijn.

Sofie probeert te beredeneren dat het allemaal gewoon toeval moet zijn. Maar de knoop in haar maag verraadt dat ze dondersgoed weet dat toeval niet bestaat. Puck is gewoonweg niet veilig als zij de instructies van de stalker niet opvolgt.

Als Sofie even niet goed oplet, stoot ze haar glas water van het aanrecht. Met een harde knal spat het glas op de vloer uit elkaar. Talloze stukjes glas liggen verspreid langs het keukenblok, als symbolische weergave voor hoe Sofie haar heerlijke bubbel uit elkaar is geknapt. Scherven lijken het enige dat nog over is gebleven.

Zuchtend baant Sofie zich een weg naar de kleine muurkast op de gang, waar de schoonmaakspullen staan. Als Sofie eerlijk is, weet ze dat alleen omdat Spoor het haar en Renée op de eerste dag dat ze hier verbleven heeft laten zien. Echt poetswerk heeft ze hier nog niet hoeven doen. Hetzelfde geldt voor Renée, die wat dat betreft nog luier is aangelegd dan Sofie zelf.

Sofie knipt het licht in de kast aan en zoekt naar de blik en veger. Haar oog valt op een doos die op de vloer van de kast staat. Alles dat ze het afgelopen jaar heeft meegemaakt is een reden om vooral af te blijven van zaken die zomaar in je leven verschijnen. Daar komt zelden goed nieuws uit voort. Toch kan Sofie zichzelf niet beheersen.

Ze knielt, trekt de doos naar zich toe en blaast er wat stof van af. De doos is zwaar en Sofie ontdekt al snel waarom dat het geval is. Die zit vol met boeken. Studieboeken. Wetboeken. Zware kost. Niet echt iets waar Sofie haar interesse naar uitgaat. Zeker nu niet. Als een echte kluns laat Sofie nu ook het wetboek uit haar handen vallen en het komt ondersteboven op de vloer van de kast terecht.

Sofie hoopt maar dat er geen pagina’s beschadigd zijn, want dan zal ze er van Spoor nog wel een flinke preek over krijgen. Die man ziet boeken als heiliger dan mensen. In sommige gevallen zal hij er wel gelijk in hebben. Voorzichtig tilt ze het boek van de vloer en is ze verbaasd om te zien dat er iets uit is gevallen. Het is een foto. De kleuren zijn vervaagd en de randjes beschadigd. Maar één ding is glashelder.

De persoon die op de foto staat lijkt enorm op Sofie. Als twee druppels water.

Sofie schudt een koude rilling van zich af. Wat heeft dit in hemelsnaam te betekenen? Op dat moment hoort ze haar telefoon rinkelen. Zo snel als ze kan duwt Sofie de doos terug op zijn plek, grijpt ze de blik en veger en rent ze terug naar de woonkamer. De foto houdt ze bij zich, ondanks dat ze nu de tijd niet heeft om er verder over na te denken.

De oproep komt van Puck, die Sofie gerust wil stellen dat alles goed met haar gaat. Ondanks dat Sofie meerdere keren aanbiedt om zo snel mogelijk terug naar Maastricht te komen, staat Puck erop dat ze gewoon in het penthouse blijft. Puck mag dan verpleegkunde studeren, zelf is ze een enorm slechte patiënt. Het moet ver komen als Sofie zelfs blij is dat Spoor op haar kan letten.

Uiteindelijk laat Sofie zich overtuigen om in Weert te blijven, maar alleen nadat ze zeker genoeg weet dat Puck relatief in orde is en vanaf nu heel goed oppast. Ze moet de grootst mogelijke moeite doen om geen argwaan bij Puck te kweken, maar vooralsnog lijkt dat gelukt. Misschien vooral omdat Puck na alle commotie vooral erg moe is.

Inmiddels ziet Sofie buiten de zon alweer opkomen. Aan de ene kant zou Sofie het liefst terug in haar bed kruipen om alles bij elkaar te janken tot het stopt. Aan de andere kant is het waarschijnlijk beter om haar normale leven zo goed mogelijk te blijven vervolgen. Des te minder zal de stalker geneigd zijn om diens plannen uit te breiden.

Om die reden staat Sofie een paar uur later dan ook weer op het universiteitsterrein in Eindhoven, net zoals elke maandag en vrijdag. Een droog luierbroekje is keurig verborgen onder een loszittende broek en een coltrui helpt om het ongewenste sieraad rond haar hals weg te werken. De enige andere optie was om – net als Mia – zware, donkere make-up te dragen en doen alsof het haar nieuwe stijl was. De kans dat ze daarmee weg zou komen is nog kleiner dan bij de coltrui.

Hoewel de colleges goed te volgen zijn, zit Sofie met haar gedachten vooral op andere plekken. Puck, de stalker. De lege plek aan de andere kant van de collegezaal waar Renée altijd zat. Fleur. Dimi. Eigenlijk iedereen behalve Mia. Als Sofie hoopt dat de stalker iemand te grazen zou proberen te nemen is het Mia wel. Die slaat hem helemaal lens en hoeft niet op de politie te wachten om de dader onschadelijk te maken.

Pas tijdens het laatste college voor de lunchpauze wordt Sofie uit haar dagdromen geholpen door hoe Spoor weer eens een student afzeikt.

“Wat is er met uw arm gebeurd, Meneer?”

“Dat stelt niets voor bij wat er met jou gaat gebeuren als je het volgende tentamen weer niet gaat halen. Zou jij je niet beter focussen op het verhaal dat ik je probeer te vertellen? Werkelijk..”

Sofie is wel gewend aan het gebrom van Spoor. Zij is er tenslotte nooit het slachtoffer van. Renée en Sofie zijn zo’n beetje zijn lievelingetjes geworden. Ondanks dat hij veel van ze verwacht, krijgen ze altijd wat extra ruimte om fouten te maken in vergelijking met de studenten op de uni. Toch kijkt Sofie naar wat de student bedoelt. Spoor heeft zijn mouwen opgestroopt en op één arm zijn duidelijk een aantal krassen te zien.

“Het gaat prima met haar, hoor”, moppert Spoor vervolgens richting Sofie, terwijl hij zijn arm demonstratief omhoog naar haar houdt.

Vervolgens gaat hij achter zijn bureau zitten en verder met zijn verhaal over gedragseconomie en hoe dat marketing beïnvloedt. Sofie weet niet wat ze er allemaal van moet denken. Het verhaal gaat sowieso grotendeels langs haar heen.

Al snel is de lunch voorbij en blijft Sofie met Daniël achter in de kantine. Ze hebben afgesproken om aan het project van Spoor te werken. Het is hier gelukkig rustig op maandagmiddag. Kleine groepjes studenten zijn blijven hangen, maar die houden zich vooral bezig met elkaar. Zo zouden Daniël en Sofie ongestoord productief kunnen zijn, maar Sofie blijft afwezig.

“Gaat het allemaal wel?”, vraagt Daniël, terwijl hij zijn laptop opent.

“Jawel”, mompelt Sofie. “Kun jij het budget opstellen? Dan werk ik verder aan het moodboard.”

“Geen zin om te praten?”

“Het ligt niet aan jou”, legt Sofie uit.

Daniël knikt begripvol en concentreert zich daarna op het Excelbestand dat Spoor omver zal moeten gaan blazen. Hij doet zijn draadloze oortjes in en typt er lustig op los. Sofie zoekt wat plaatjes bij elkaar, maar komt niet bepaald tot resultaat dat een positieve indruk zal achterlaten. De helft van haar aanwezigheid is nu eenmaal in Maastricht achtergebleven.

Vanuit een ooghoek ziet ze Spoor langs het kantinegebouw lopen. Hij is druk in gesprek met een mannelijke student. Het lijkt wel alsof ze ruzie hebben. Bovendien heeft Sofie het idee dat ze die jongen al eens eerder heeft gezien. Toch kan ze het niet plaatsen.

Ineens piept haar telefoon. Sofie weet meteen hoe laat het is. Het is tenslotte alweer te lang geleden sinds ze van de stalker heeft gehoord.

Dus jij denkt dat je zonder toestemming op een gezellig afspraakje kunt gaan? Zo werkt het niet. Jij hoort na de colleges braaf naar huis te gaan. Laten we je eerste straf mild maken. Doe je luier uit en plas in je broek. Daarna ga je direct naar huis of er zwaait wat. Je hebt tien minuten.

Sofie zucht en slaat een sarcastische glimlach naar boven. Het was allemaal nog niet vernederend genoeg, zeker? De enige mazzel die ze op dit moment lijkt te hebben is dat haar blaas aardig vol is. Ze kan de opdracht tenminste vervullen. Maar hoe?

Gelukkig zit Daniël tegenover haar. Sofie kijkt vlug de kantine rond. De overgebleven studenten zitten allemaal in een strategisch gunstig gelegen hoek. Sofie besluit stiekem de knoop van haar broek open te maken, gevolgd door de rits. Haar luierbroekje is te zien, maar niemand is dichtbij genoeg. Aangezien Daniël muziek luistert, hoort hij niet dat Sofie extreem voorzichtig de randen van haar luierbroekje stuk scheurt. Het lijkt haast een missie van een infiltrant..

Zo subtiel mogelijk beweegt Sofie een stukje naar voren, zodat ze het broekje onder haar billen vandaan kan trekken en propt deze snel in haar tas. Een paar verborgen bewegingen later is haar broek weer keurig dichtgeknoopt. Opnieuw kijkt Sofie om zich heen. Niemand lijkt ook maar iets gemerkt te hebben. Ze is er tot nu toe goed mee weggekomen. Maar nu komt het moeilijke stuk.

Sofie ademt langzaam en diep uit, terwijl ze haar blaas mentaal toestemming geeft om zich te legen. Een warme straal urine loopt haar broek in. Het voelt ontzettend smerig en vernederend, maar niet geheel onbekend. Sofie is al zo lang een bedplasser dat natte broeken geen nieuw gevoel zijn. Na een paar seconden is er al een vlek zichtbaar in haar broek. Ze probeert te stoppen.

Daniël snuift en kijkt vragend om zich heen. Hij heeft de urinegeur opgepikt, maar weet niet waar het vandaan komt. Sofie kan niet meer stoppen. Ze probeert het uit alle macht, maar de urine blijft lopen tot haar blaas leeg is. Verschrikt staat ze op. De vlek in haar broek is enorm..

“Wajoow..”, reageert Daniël verbaasd.

“Ik moet weg”, snikt Sofie.

Sofie slaat haar jas om haar middel en probeert deze strategisch dicht te knopen. Dat lukt maar amper. De vlek tussen haar benen loopt haast tot haar knieën. Ze duwt haar spullen zo snel mogelijk in haar tas en loopt dan huilend de kantine uit, onder gelach van een aantal studenten die doorhebben wat er aan de hand is.

Ze heeft niet in de gaten dat Daniël achter haar aangelopen is. Net buiten de deur grijpt hij Sofie bij een arm. Het voelt alsof ze door de bliksem getroffen wordt. Bezorgd legt hij zijn andere hand op haar schouder en kijkt haar aan.

“Ik breng je naar huis, oké? Je kunt zo niet in de trein stappen. Mijn auto staat hier vlakbij. Rustig maar. Je hoeft je niet te schamen.”

Sofie is zo onder de indruk van wat er net is gebeurd en de lieve woorden van Daniël, dat ze niet door heeft dat hij haar omhelst. Gelaten laat ze alles gebeuren. Die lift kan ze tenslotte erg goed gebruiken.

Een half uurtje later is Sofie weer terug in het penthouse. Daniël heeft de hele rit geen woord tegen haar gezegd. Sofie is uit zichzelf maar op haar jas gaan zitten. Ze was bepaald niet van plan om haar broek uit te doen en in haar blote kont in zijn auto mee te rijden. Ergens was ze dankbaar voor de stilte, maar ze vreest ook enorm over hoe hij nu over haar denkt.

Brave meid. Snel weer een luierbroekje aan! Je hebt het blijkbaar nodig. De volgende verrassing is trouwens al onderweg.

Sofie besluit om te gehoorzamen en het duurt maar een paar minuten voordat ze naar een droog luierbroekje en schone broek is gewisseld. Het liefst zou Sofie meteen onder de douche zijn gestapt, maar het bericht van de stalker was duidelijk genoeg. Ze heeft niet lang tot er weer iets staat te gebeuren en op dat moment staat ze liever niet naakt onder stromend water.

Haar instinct blijkt juist. Al snel kan Sofie gerommel bij de voordeur horen. Nog voordat Sofie goed en wel doorheeft wat er gebeurt, staat Renée in de hal van het penthouse. De voordeur valt met een klap dicht en Renée draagt haar tas naar de woonkamer.

“Je stinkt. Alles ruikt hier naar pis”, bijt ze Sofie toe.

Sofie besluit het weg te slikken. Ruzie met Renée is wel het laatste dat ze nu wil. Voor de zekerheid controleert ze of de kraag van haar coltrui de choker nog voldoende bedekt.

“Wat kom je doen? We hebben pas vrijdag weer college? Blijf je niet liever bij Fleur in Maastricht?”

“Kun jij je met je eigen zaken bemoeien?”, reageert Renée, terwijl ze haar tas op de bank laat ploffen.

“Renée, kom op nou.. kunnen we stoppen met dit gedoe? Ik wil helemaal geen ruzie.”

Sofie stapt op Renée af. Ze wil dit uitpraten. Er valt zo toch niet met Renée te leven? Ze waren ooit zo’n goede vrienden. Die vriendschap moet toch weer terug te vinden zijn?

“Ik heb geen ruzie”, zegt Renée kinderachtig.

Ze ontwijkt Sofie en stapt langs haar door. Uit alle macht probeert ze het bestaan van Sofie te negeren, maar die pikt het niet meer.

“Wacht nou even”, zegt Sofie, terwijl ze Renée tegen probeert te houden.

Een hand op Renée haar schouder was genoeg om het klittenband van diens dikke jas een stukje open te trekken. Precies ver genoeg om HET te zien..

Renée draait zich geschrokken om naar Sofie. Heeft ze het door?

Sofie schudt haar hoofd. Dat wat ze nu ziet.. dat kan niet..

Renée draagt dezelfde halsband als Sofie..


Dankjewel voor het lezen van dit hoofdstuk!
Voel je vrij om te laten horen wat je er van vindt; likes en comments zijn altijd welkom. :)
 

Pjotr007

DL geen AB (ieder z'n ding:)
Wow wat een tof deel weer. Sofie die er niet aan ontkomt om in haar broek te plassen, de schaamte die daarop volgt... maar ook weer de lieve reactie van Daniël...ik hou er van! En spannende aanknopingspunten: de foto die op Sofie lijkt...de jongen waar Spoor mee in gesprek is en haar bekend voorkomt...dezelfd halsband die Renee ook heeft...merkwaardig, merkwaardig. Ik begin wat vermoedens te krijgen. Ik ben benieuwd, al ben ik ook erg benieuwd wat Renee en Sofie samen nog te wachten staat. Het web dat de stalker voor hen gemaakt heeft belooft niet veel goeds...
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
dirkje87 Escorte Sofie Gent Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 36
Similar threads

Bovenaan