Joep's Zomervakantie

duimelot

Superlid
Best een aardig verhaal hoor. Maar...
Er zitten ook veel taalfouten in.
Ik denk altijd,: "Waarom laat de schrijver het niet heel even, aan iemand anders lezen"?
Het komt zo veel beter over, als de tekst netjes in het nederlands is.
 

Little Simba

Superlid
Best een aardig verhaal hoor. Maar...
Er zitten ook veel taalfouten in.
Ik denk altijd,: "Waarom laat de schrijver het niet heel even, aan iemand anders lezen"?
Het komt zo veel beter over, als de tekst netjes in het nederlands is.
Ja ik weet het dat er veel taalfouten in zitten maar zoals ik al aangaf in mijn vorig verhaal heb ik daar een hoop moeite mee.
Ik heb ook niet zo even iemand die de fouten er uit kan halen. Als ik me druk moet maken om elke fout dan ben ik 3 weken bezig met 1 hoofdstuk.
 
  • Like
Waarderingen: rog

Maaike abdl lover

Gewaardeerd Lid
Ja ik weet het dat er veel taalfouten in zitten maar zoals ik al aangaf in mijn vorig verhaal heb ik daar een hoop moeite mee.
Ik heb ook niet zo even iemand die de fouten er uit kan halen. Als ik me druk moet maken om elke fout dan ben ik 3 weken bezig met 1 hoofdstuk.

Je doet gwn je best Diaper52 ga zo door en laat je niet afmaken door die paar spelfouten je bent immers maar een mens en geen robot zeg ik maar.

Groetjes,

Renéeabdl
 

duimelot

Superlid
Ik begrijp jou helemaal. Je moet ook zeker niet stoppen met schrijven.
Wat ik niet snap is...
Waarom er geen samenwerking is met , bijvoorbeeld lezers hier.
Omdat je samen wel verder komt, en kunt leren van elkaar. Samen is leuker!
Dat bedoel ik.
 
Ja, er zitten fouten in, maar aan de meeste stoor ik me niet zo heel erg en het leest allemaal lekker door, dus ik vind het wel meevallen.

Ik weet niet of je een tekstverwerking programma gebruikt, maar de meest hebben wel een vorm van spellingscontrole mogelijkheid (bijvoorbeeld MSWord via functietoets F7) en anders kun je hier je tekst plakken en laten controleren.
 

Little Simba

Superlid
Ja, er zitten fouten in, maar aan de meeste stoor ik me niet zo heel erg en het leest allemaal lekker door, dus ik vind het wel meevallen.

Ik weet niet of je een tekstverwerking programma gebruikt, maar de meest hebben wel een vorm van spellingscontrole mogelijkheid (bijvoorbeeld MSWord via functietoets F7) en anders kun je hier je tekst plakken en laten controleren.
Ik gebruik wel Word maar heb geen Nederlandse versie ik probeer wel als ik het nieuwe hoofdstuk hier er in zet om de fouten er uit te halen.
De fouten zijn al minder vorig jaar was het erger daarom heb ik ook zo lang gewacht met het schrijven van verhalen omdat ik bang was voor de reacties.
 

rog

Superlid
Gewoon lekker doorgaan. Niet druk maken om taal fouten hoor.
Ik heb er zelf ook moeite mee maar al gaat het steeds beterder, vroeger was het veel erger.
 

Little Simba

Superlid
Daar was ik weer met een nieuw hoofdstuk. Het volgende hoofdstuk zal gaan over de laatste week tot dat ze op vakantie gaan.
Mochten jullie tips hebben of ideeën dan hoor ik dat graag!

Hoofdstuk 5 – de date

Esther keek op haar telefoon. “Hoi Esther, ik heb veel zin in morgen. Als je mij je adres stuurt kom ik je om 5 uur ophalen Groetjes Mark”. Esther had er veel zin in snel stuurde ze haar adres terug “Tot morgen Mark ik heb er veel zin in. Fijne avond Groet Esther”. Esther plofte op de bank wat een rust. Even snel naar de keuken of er nog wijn in de koelkast ligt. Er ligt nog wijn wel de laatste. Morgen gingen ze nog boodschappen doen dus dat kwam goed. Ze zette de tv aan en zapte naar RTL4 GTST in de herhaling. Heerlijk dacht ze bij haar zelf even een drama serie kijken.

Toen de aflevering was afgelopen keek ze op de klok half 12 al. Ze was aardig moe geworden van de drukke dag vooral met die 2 kinderen. Ze zette de tv uit en liep naar boven. Snel nog even tanden poetsen en ze plofte op bed. Op dat moment hoorde ze in de achtergrond gepraat. Het waren Joep en Veronique. Ze klopte op de deur “Slapen nu het is al half 12!”. Ze antwoorde met een zachte ja. Esther liep weer terug naar haar bed. Ze deed het nachtlampje uit en viel al snel in slaap. Dromend over morgen ze was vooral benieuw wat ze gingen doen.

De volgende ochtend was ze al vroeg wakker. Ze keek op haar wekker half 9 pas. Esther hoopte dat ze uit eten gingen of een strand of boswandeling gingen doen. Daar had ze wel veel zin in. Al snel viel ze weer in slaap. Stiekem droomde ze over Mark hoe het zou zijn als ze een gezinnetje zouden zijn. Niet veel later werd ze wakker uit haar mooie droom. Ze keek op de wekker 10 uur. Ze sprong uit bed pakte wat spullen uit de kast en liep naar de douche. Ze luisterde nog even of ze de kinderen hoorde. Die sliepen nog. Gelukkig maar dan kon ze nog even douchen. Toen ze klaar was met douchen droogte ze zich af en en poetste haar tanden. Ze deed voorzichtig de deur open bij de kinderen ze sliepen nog als een blok. Voorzichtig liep ze de trap af. Ze deed de gordijnen open en zette de Senseo aan. Tijd voor een kopje koffie en koekje. Niet veel later hoorde ze boven gerommel. Laat ik maar naar boven lopen dacht ze.

Ze liep de trap op en toen ze boven was waren de kinderen al uit bed. “Goedemorgen kinderen! Lekker geslapen”. Joep rekte zich uit “Ja hoor ik heb heerlijk geslapen”. “Mooi zo, vandaag ga je alweer naar huis.” Gelukkig was Veronique bij hem vandaag dan hoefde die haar niet te missen. “Ga maar op de commode liggen dan doe ik je luier uit. We gaan het nu even proberen zonder luier”. Joep ging op de commode liggen. Esther deed zijn broek uit en luier af die was minder nat dan de avond daar voor. Dat was een goed teken. “Nou hup even naar de wc en ga je maar douchen dan help ik Veronique even”. Die was nog niet helemaal wakker. Esther tilde haar uit bed en legde haar op de commode. Ze deed haar natte luier uit en maakte alles een beetje schoon. Ga je ook maar even douchen Joep zal zo wel klaar zijn. Veronique deed nog even haar broekje aan en liep naar de douche. Joep was zich inmiddels aan het afdrogen.

Veronique wou de douche in lopen “Wacht even ben bijna klaar!” schreeuwde Joep. Veronique begon te lachen “Schiet is op ben je nu nog niet klaar je bent net een vrouw”. “Ja haha grappig. Geef me 2 minuten”. Snel deed Joep zijn boxer aan en de rest van zijn kleren. “Komt u maar mevrouw ik ga even naar de wc”. Veronique gaf Joep een kusje en liep de douche in. Joep ging nog even naar de wc en liep naar beneden. Daar stond alweer een heerlijk broodje smeerkaas met melk op hem te wachten. “Goedemorgen Esther!”. “Goedemorgen Joep gaat u maar zitten”. Joep genoot van zijn melk en broodje. “Ben je naar de wc geweest?” vroeg Esther aan Joep. Joep knikte en ging verder met zijn broodje. Niet veel later liep Esther naar boven om te kijken of Veronique al wakker was. “Ben je klaar schat” op dat moment kwam Veronique naar buiten. “Ja ik ben klaar” ze liep achter haar moeder aan. “Ga maar liggen” Esther deed een laagje zalf op en een klein laagje poeder. Veroniques huid leek een beetje geïrriteerd. “Doen je billen pijn?”. Veronique knikte. Ze draaide haar om en haar hele billen waren rood. “Och schatje toch” Esther pakte wat wonder crème en smeerde haar billen in. Ze legde een luier onder haar en vouwde hem dicht. “Zo klaar we moeten het even in de gaten houden. Ik heb er voor nu crème op gedaan. Doe je broek maar aan”. Veronique sprong van de commode pakte haar lievelingsbroek en deed deze aan. Samen liep ze met haar moeder naar beneden. Met elke stap deed het pijn.

“Hoi Joep is je brood lekker” ze ging naast hem zitten. Dat was niet een fijn gevoel gelukkig verzachte de dikke luier en zalf de pijn. “Hoi Veronique lekker geslapen?” hij gaf Veronique een kusje. Veronique knikte en begon aan haar broodje. Ook zij had een broodje smeerkaas met melk. Ze genoot intense van het broodje ze had ook honger. Samen praatte ze met Joep wat ze vandaag gingen doen. Toen bedacht Veronique zich dat haar moeder vandaag een date had. “Mam je moet je wel mooi opmaken voor Mark he”. Esther bloosde “Jaaaa dat zal ik ook zeker doen ik heb nog een hele mooie jurk in de kast hangen.” Veronique gaf haar moeder een kus. “Oh ik weet welke je bedoelt die roodde met steentjes. Esther knikte “eet je broodje nou maar op het is al 11 uur”.

Om 12 uur was het tijd om te gaan “Willen jullie even je spullen pakken boven dan gaan we richting huis van Joep”. Samen liepen ze de trap op en pakken ze hun spullen. Esther had ondertussen beneden alles op geruimd en was klaar om te vertrekken. “We zijn zo ver!” samen liepen ze naar de auto gooide de spullen achter in. Ze stapte in en reden naar het huis van Joep. Aangekomen bij de familie Scholten kwam Anton er al aangelopen. “Zal ik jullie even helpen met de tassen. Leuk dat jullie er zijn”. Anton gaf Joep een dikke kus. “Leuk dat jullie terug zijn. Laten we naar binnen gaan”.

Ze liepen met zijn alle naar binnen Patricia had koffie gezet en wat drinken in gedaan voor de kinderen. “Welkom terug schat. Gaan jullie maar zitten” Patricia gaf haar zoon een dikke knuffel. Esther liep samen even met Patricia de keuken in en deed de deur achter haar dicht. “Met Joep gaat het goed maar alle luiers die je mee had gegeven zijn wel op. Ik heb genoeg luiers in de tas gedaan voor Veronique. Ze heeft luier uitslag dus het zal fijn zijn als je haar wat vaker kan verschonen”. Voor Patricia was het nog wel even inkomen. Ze had al zo lang geen luiers meer verschoont. Nu had het natuurlijk een andere reden. “Dat is goed heb je Joep nu een luier om gedaan?”. Esther schudde van nee “Hou hem maar in de gaten en zorg dat die vaak naar de wc gaat. Dan gaat het denk ik wel goed”. Samen praatte ze nog even hoe het met Joep gegaan was. Esther gaf wel aan dat ze verwacht dat Joep toch sneller verder incontinent word dan gedacht. “Ik herken alle signalen die ik in het begin ook zag bij Veronique. Ik hoop dat het goed voor hem komt”. Patricia was hier al bang voor. Samen gingen ze terug naar de woonkamer.

De kinderen hadden inmiddels hun drinken al op. “Veronique ga je mee boven spelen”. Veronique knikte en samen liepen ze naar boven daar liet Joep zijn lego verzameling zien en PlayStation. “Ik vind echt jammer dat ik geen PlayStation heb”. “Ik ben aan het sparen voor een Nintendo DS je mag anders dan de Playstation wel lenen”. “Oh echt wat gaaf!”. Beneden waren ze aan het praten over de ouders. Anton moest er ook nog aan wennen dat die weer luiers moest gaan verschonen. Gelukkig deed vroeger Patricia dat altijd. “Heb je nog wel genoeg luiers dan voor Joep?”. Patricia keek even op het recept “Nou ja ik had maar 2 pakken gekregen 1 voor overdag die is op en dan 1 voor de nacht. Dan moeten we morgen vroeg maar even naar de apotheek en dan hopen dat die vandaag droog blijft. “Mocht het nodig zijn dan mag je wel een paar van Veronique lenen. Die heeft gelukkig genoeg op voorraad”. Anton vroeg aan Esther hoe zij het vond in het begin het lijkt toch lastig om je kind een luier om te moeten doen wegens een medische reden. “Ja in het begin vond ik het wel lastig maar toen besefte ik dat het ook wel mooi is om haar er mee te kunnen helpen. Een kind wil niet liever dan verzocht te worden door hun moeder en vader”. Patricia en Anton keken elkaar aan en wisten gelijk was ze bedoelde “Je hebt helemaal gelijk. Zo heb ik het nog niet gezien” antwoorde Anton. Patricia stelde nog een aantal vragen maar daarna moest Esther echt gaan.

Om 1 uur ging ze weg ze liep nog even naar boven om haar dochten gedacht te zeggen. “Doeg schat ik ga nu we zien elkaar vanavond weer”. Veronique gaf haar een kus en Esther liep naar beneden. “Als er wat is of je hebt ergens een vraag over bel of sms me dan even”. “Dat is goed” antwoorde Patricia. Samen liepen ze met Esther naar de auto. “Nou doeg tot vanavond” zei Patricia. “Veel plezier met je date” knipoogde Patricia naar Esther. Esther stapte in en reed weg. “Veronique mag maar van geluk spreken met zo’n moeder”. “Kom op schat niet zo minderwaardig jij bent ook een geweldige moeder. Je moet gewoon nog even wennen.

De rest van de middag verliep rustig de kinderen vermaakte zich prima met de lego en PlayStation. Esther was nog even naar de winkel geweest en had wat boodschappen ingeslagen. Deze keer was ze Mark niet tegen gekomen. Om 4 uur was ze klaar ze had de was gedaan de boodschappen opgeruimd. Boven ging ze zich nog even opfrissen en deed haar favoriete jurkje aan. Nog snel even wat make-up op en ze was er helemaal klaar voor. Nog even snel de tanden poetsen toen was ze klaar. Ze mocht natuurlijk niet uit haar mond stinken de eerste deed. Esther liep naar beneden en keek op de klok het was al kwart voor 5. Niet veel later hoorde ze de bel. Hij was mooi op tijd.

Ze deed de deur open en daar stond Mark hij had een pak aangedaan en rook heerlijk. “Hoi wat zie je er mooi uit”. “Dankje jij ook een mooi pak”. Esther bekeek hem nog is goed het was wel een leuke man om te zien. “Zullen we maar gaan dan?” vroeg Mark. “Dat lijkt me een goed plan”. Samen liepen ze naar de auto van Mark het viel gelijk op dat hij goed verdiende een mooie BMW 5 serie had die. Esther reedt in een Opel Corsa. Onderweg naar het eerste onderdeel dit was een leuk restaurant zeiden ze niet zo veel tegen elkaar. Het enigste wat Esther zei is dat die een leuke auto had. Nou mooi dan. “Waar heb je kinderen gelaten dan?” vroeg Mark. “Oh ik heb alleen een dochter dat is Veronique die andere dat is Joep haar vriendje”. Mark lachte “Aah oke dat verklaard een hoop”.

Aangekomen bij het restaurant liepen ze naar binnen. Daar stond al iemand van de bediening te wachten. “Goedenavond ik heb gereserveerd tafel voor 2 op naam van Jansen” dat was wel een bekende achternaam vond Esther. Het meisje van de bediening liet hun de tafel zien. Mark wachtte netjes voordat de vrouw zat. Ze begonnen met een wijntje. Na dat het eerste wijntje op was begon Esther een beetje los te komen. Het was ook al zo lang geleden sinds ze een date had gehad. Ze kletste over van alles en nog wat. Over waarom ze nog single waren, waar ze zich zagen over 5 jaar. Esther merkte dat er wel een klik was en Mark ook. Beide kanten gaven signalen af dat ze het heel leuk vonden. Mark vertelde ook over zijn ex waar hij een zoontje mee had gekregen. Hij was 7 jaar oud en zijn naam was Bart. Door al het gedoe thuis hadden ze nog geen tijd gehad om hem zindelijk te maken. Esther vertelde natuurlijk ook over Veronique en dat ze incontinent was. Mark luisterede aandachtig en toonde begrip. Esther genoot van het lekkere eten en de wijn. Na 2 wijntje stopte ze maar ze kon niet heel goed tegen alcohol.

Als afsluiter van het diner genoten ze nog van een toetje. Esther en Mark hadden echt een knik. Toen Mark vertelde dat die haar echt leuk vond en al een tijdje een oogje op haar had sloeg de vonk over. Na het eten keek ze op de klok het was al 7 uur. Ze liepen weer terug naar de auto. “Wat wil je nu doen?” vroeg Mark. “Ik heb eigenlijk wel even zin om een stukje in het bos te lopen. Wat vind jij?”. Mark dacht even na “Lijkt me leuk dan halen we even mijn hond op dat vind die leuk”. Esther knikte. Ze reden terug naar het huis van Mark wat niet ver van het huis van Esther lag. Mark woonde in een vrijstaand huis met een mooie oprit. Esther woonde maar in een saai rijtjeshuis. Ze hoopte binnenkort een huis te kunnen gaat kopen. Ze verdiende gelukkig genoeg om het te kunnen betalen. “Je mag wel even mee naar binnen dan lopen we daarna door de tuin het bos in”. Dat was Esther nog niet op gevallen hij woonde letterlijk tegen het bos aan. Oh wat heerlijk dacht ze bij haar zelf. Toen ze binnen kwam keek ze haar ogen uit. Het was echt een super mooi huis een heerlijke hoekbank. Allemaal mooie meubels en het was zo mooi opgeruimd. “Kijk dit is mijn hond Max het is me grootste vriend”. Max die liep gelijk naar Esther toe. Esther gaf hem een aai over zijn bol. Ze kon het gelijk goed met hem vinden. Dit vond Mark natuurlijk ook fijn. “Nou zullen we dan even door het bos lopen”. Ze liepen door de achterdeur naar buiten. Wat een tuin hij had zelfs een zwembad.

In het bos praatte ze nog even na over het eten en over de kinderen. Esther vroeg zich vooral af wat voor werk hij deed. “Wat voor werk doe je eigenlijk. Als ik vragen mag?” Mark keek op “Tuurlijk mag dat. Ik werk achter de schermen bij RTL.” Dat verklaarde een hoop. Mooi huis, grootte auto. “Wat voor werk doe jij dan?” “Ik werk op de basisschool hier in het dorp”. “Oh echt leuk Bart gaat vanaf volgend schooljaar naar Groep 5. Aan welke groep geef je les dan?”. “Meestal aan groep 7 en 8. Dan duurt het nog even voordat ik Bart in de klas krijg”. “De tijd gaat wel snel hoor. Ik weet nog wel dat die naar groep 1 ging”. Ging Mark verder. “Ja klopt de tijd gaat ook hard”. Ging Esther verder.

Als snel waren ze weer terug bij het huis. Mark wist nu eigenlijk niet hoe het ging lopen. Zou ze nog blijven of ging ze naar huis. “Zullen we nog wat drinken of moet je weg?” vroeg Mark. “Uhm ik kan nog wel 1 drankje doen voordat ik moet gaan”. Wat ze niet wilde maar het begon al laat te worden. Toen Mark in de keuken was stuurde ze Patricia een sms om te vragen of Veronique bij hun kon logeren. Dat was geen probleem stuurde ze terug. Dat kwam goed uit dan kon ze langer bij Mark blijven. “Ik hoef nog niet weg Veronique blijft bij Joep slapen”. Mark had vandaag nog niet zo goed nieuws gehoord. Hij liet het niet merken en speelde het cool “Dat is fijn om te horen anders moet je ook zo haasten dat is ook niet leuk”. Mark gaf Esther nog een glas wijn “Dankje” zei Esther. Die was intense gelukkig en voelde al wat vlinders in haar buik.

Toen ze het wijntje op had voelde ze toch wel een beetje aangeschoten. Het was heerlijke wijn maar het hakte er wel in. “Gaat het” vroeg Mark die zag dat ze een beetje in haar glas stond te staren en was verzonken in gedachte. “Ja hoor de wijn is heerlijk”. Mark liep naar de keuken en kwam terug met wat hapjes en de fles wijn. “Wil je nog wijn of wil je wat anders?” Mark schonk zichzelf nog wat wijn in. “Doe mij maar wat fris cola is prima of sinas”. Esther keek op de fles snel keek ze op het was een fles wijn van 100 euro! Hij wilde wel graag scoren nou dat was gelukt. Dat was ook de bedoeling. Hij had een aantal lekkere hapjes er neer gezet en een schaaltje borrelnootjes. Mark vond het erg gezellig dat er een keer leuk gezelschap was in plaats van zijn ex. De rest van de avond ging snel voor bij. Esther had tegen haar zelf gezegd dat ze niet te laat zou maken. Maar het was zo gezellig dat ze toch wat langer bleef.

Om 12 uur was het tijd om naar huis te gaan. “Ik denk dat het tijd is om te gaan” zei Esther. Ze stond op en liep naar de deur. “Ik loop even met je mee” zei Mark. Bij de deur twijfelde Esther om hem een kus te geven. Ze ging er voor. “Ik vond het heel leuk en gezellig. Ik hoop dat ik je snel weer zie” zei Esther. “Ja ik ook je bent een prachtige vrouw en ik hoop dat we elkaar snel weer zien”. Esther ging voor de kus. Mark zag het aankomen en ging ook voor de kus. Het was een lange kus. “Bedankt voor de leuke avond en wijn”. Esther liep de deur uit en Mark zwaaide haar na. Ze liep naar de auto en stapte in. Onderweg naar huis dacht ze terug aan de avond. Het was echt een geweldige avond. Ze hoopte binnenkort hem weer te kunnen zien.

Toen ze thuis kwam was het al 1 uur ze keek nog even op haar telefoon ze had een berichtje van Patricia en Mark. Ze koos eerst voor het bericht van Patricia “Hoi Esther, de luieruitslag van Veronique is al minder geworden ik heb haar extra verschoont en zalf op gedaan. Ik hoop dat je een leuke avond gehad hebt. Tot morgen”. Ze reageerde terug dat ze een geweldige avond had gehad en dat ze er morgen rond 11 was. Toen het berichtje van Mark “Hee Esther, ik heb een geweldige avond gehad en je bent een geweldige zorgzame vrouw. Ik hoop je binnenkort weer te kunnen zien”. Ze reageerede dat zij ook een geweldige avond heeft gehad en dat ze van de week nog maar even koffie samen moesten gaan drinken. Ze drukte op verzenden en liep naar boven. In bed dacht ze nog terug aan de avond en ze viel als een blok in slaap.
 

Luiersersen

Ik waardeer iedereen
Leuk dat we ook iets van Esthers leven krijgen te zien, dat brengt wat diversiteit in het verhaal. Goed bezig, kan niet wachten tot het volgend hoofdstuk!
 

Little Simba

Superlid
Nieuwe dag nieuw hoofdstuk. Ik had dit hoofdstuk al aardig in mijn hoofd. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Dit hoofdstuk is een opsomming van de laatste week ik heb geprobeerd het een beetje meer afwisselend te maken.

Hoofdstuk 6 – de laatste week

De volgende ochtend werd Mark vroeg wakker hij hoorde zijn telefoon trillen op het nachtkastje. Hij keek op zijn telefoon het was Esther. Hij werd gelijk helemaal vrolijk ze dag kon nu al niet meer kapot. Hij keek op zijn telefoon “Goedemorgen Mark, lekker geslapen? Uhm ik ben mijn tas bij je vergeten vind je goed als ik rond 11 uur even op de koffie kom”. Dat vond die natuurlijk helemaal geweldig. Hij keek hoe laat het was het was al half 11. Snel stuurde die terug “Hey Esther, goedemorgen 11 uur is prima dan zorg ik dat de koffie klaar. Tot zo”. Ze had het berichtje ook om half 10 al gestuurd. Snel ging Mark uit bed hij sprong nog even snel onder de douche. Toen nog even tanden poetsen en even een luchtje op. Snel naar beneden al 10 voor 11 opschieten nou dacht Mark bij zichzelf. Hij zette het koffieapparaat aan die hoefde gelukkig alleen op te warmen. Snel nog even de vaat in de vaatwasser.- hoe maakt u het op deze morgen”. Esther wist gelijk dat die een goed humeur had “Goedemorgen Mark, met mij gaat het prima”. Zal die haar een kusje geven of toch niet. Hij pakte haar beet en gaf een klein kusje op zijn voorhoofd. “Fijn dat het goed gaat met mij ook” Esther viel bijna achter over het overviel haar wel. Eenmaal binnen gekomen zette Mark al snel een kopje koffie op tafel. “Hoe vond je het gister avond heb je genoten van de avond?” vroeg Mark. Esther zat een beetje in haar koffie te staren “Ja ik vond het geweldig het eten was echt heerlijk. Bedankt voor de leuke avond. De boswandeling maakte het wel af”. Esther had vanochtend maar even Patricia een bericht gestuurd dat ze iets later was. Ze praatte nog wat na over de avond en de hond. Het liefst wou Esther vragen of ze die vanavond naar haar toe kwam. Gelukkig wou Mark dat ook maar niemand durfde het te vragen. Mark omdat die bang was dat ze dacht dat die te snel wou gaan. Esther omdat ze best verlegen is. Al snel moest Esther gaan ze moest vanmiddag ook nog even een paar uurtjes naar school.

Om half 12 ging ze weg met veel tegen zin ze wou bij hem blijven en Mark wou dat ook. “Ik moet er van door ik moet vanmiddag nog naar school en ik moet Veronique ophalen”. Mark liep met haar mee op het moment dat ze deur uit liep riep die “Esther! Wat doe je vanavond?”. Esther keek om “Nog niks wil je bij mij film komen kijken?”. “Ja leuk rond 8 uur?” Esther knikte en liep snel naar de auto. Mark deed de deur achter hem dicht wat een mooie vrouw was het toch. Je kon wel zien dat Veronique een dochter is van Esther ze leek heel erg op haar. Mark zette de kopjes in de vaatwasser en zette hem aan. Hij keek nog even op zijn telefoon hij had een bericht van het werk. Maandag was die altijd vrij. Het bericht ging over een nieuwe uitzending of die toch vanmiddag even er naar kon kijken. Mark haalde zijn laptop uit zijn tas en zette hem aan. Nog snel even wat was in de wasmachine en Mark pakte nog een kopje koffie.

De rest van de middag was Mark toch druk met het werk en dat nog wel op zijn vrije dag. Esther had inmiddels Veronique opgehaald. Patricia had een aantal extra pakken dag luiers gehaald voor Joep. Joep ging in de middag nog even met zijn ouders naar de waterval. Hij moest dinsdag nog naar school en Donderdag de uitslag met in de avond de musical. Daarna was de school afgelopen en was die klaar voor de volgende uitdaging. Om 2 uur ging Esther naar school ze had Veronique even bij Anneke gedropt die ging even spelen met Sacha. De vergadering ging vooral over de Cito toets en over de musical. Esther zat steeds maar op de klok te kijken ze kon niet wachten tot het tijd was.

Om 5 uur waren ze dan eindelijk klaar met de vergadering en Mark had de controle voor de aflevering afgemaakt. Hij drukte op verzenden en pakte nog wat koffie. Om 6 uur bestelde die sushi. Hij had niet zo heel veel zin om te koken. Na het eten ging die toch maar even boodschappen doen hier had die gister geen tijd voor. Bij de winkel aangekomen pakte hij het karretje en liep even snel door de winkel. Natuurlijk kwam die een hoop bekende tegen en zijn ex die was nog steeds boos op hem dat die te laat was met de alimentatie. “Kan je nou niet een keer op tijd zijn” zei ze boos tegen Mark. Sylvia kon zich altijd zo erg opwinden om niks. Mark knikte en liep naar de kassa.

Thuis aangekomen keek die op de klok het was al half 8 hij moest snel zijn. Snel nog even tanden poetsen. Toen die beneden kwam toch nog maar even snel de vaatwassen uitruimen gelukkig stond er niet zo veel in. Mark deed de achter deur op slot en liep naar de auto. Onderweg dacht die alleen maar aan Esther en zijn vervelende ex. Bij thuiskomst had die nog even het geld over gemaakt dan was die heks ook weer tevreden.

Mark parkeerde de auto en liep naar de voordeur. Hij had nog even een bosje bloemen bij de winkel mee genomen. Zijn vader had hem altijd geleerd dat die nooit met legen handen mocht komen. “Hoi Mark kom binnen. Wil je koffie?”. Mark knikte en nam plaats op de bank. Het viel hem gelijk op dat het bijna de zelfde style van het huis was als die van hem. Weer een pluspunt dacht Mark. Het was nu al een droomvrouw. Sylvia had een hekel aan alles en iedereen. “Is Veronique er niet” vroeg Mark. “Nee die is bij me zus”. “Aah oke dus we zijn alleen”. Esther knikte en zette de tv aan “Wat voor film wil je zien”. Zonder nadenken zei Mark “50 Shades of Grey” Esthers mond viel bijna open. Dat was wel heel vroeg “Oke maar dan wel deel 1 die valt nog mee” lachte ze. Esther zette de film aan en pakte wat popcorn. De rest van de avond ging snel ze genoten van elkaar zijn aanwezigheid. Esther kreeg het toch wel een beetje warm van de film. Mark had dat ook in de gaten.

Veronique was ondertussen samen met Sacha een blokkentoren aan het bouwen. Sacha wou dat elke keer doen als Veronique er was. Niet veel later kwam Anneke binnen die viel bijna om van de stank. Snel deed ze even een raampje open. Ze ging naast Sacha staan bingo. Ze pakte Sacha op en nam haar mee naar de commode. Snel deed ze haar romper uit en verschoonde. “Nu ben jij aan de beurt” zei ze tegen Veronique. Veronique ging op de grond op een matje liggen aangezien de commode te klein is voor haar. Anneke deed Veronique broek uit en luier. Ze had nog steeds een beetje luier uitslag. Anneke deed een beetje zalf op haar billen en poederde haar in. Ze vouwde de luier tussen haar benen en plakte hem dicht. “doe je zelf je broek even aan” gebaarde Anneke. “Kom dames we gaan beneden even wat drinken. Ik moet wel goed voor jullie zorgen”. De dames liepen achter Anneke aan de trap af. Beneden stond al een gevulde fles op Sacha te wachten en een glas SISI voor Veronique. “weet je hoe laat mama me komt ophalen” Anneke keek haar aan “Ik weet het niet ze had er over dat Mark nog langs kwam”. “Oh leuk ik vind het al wel een leuk stelletje”. Anneke zuchtte “Het is nog geen stelletje maar ik geef je wel gelijk ik hun het haar zo”.

Esther was intussen weer afgekoeld en had een fles wijn open getrokken. De film was al bijna afgelopen. Ze keek op de klok half 11 alweer. “Moet je morgen werken?” vroeg Esther. “ja jammer genoeg wel” Mark keek Esther verliefd aan. Esther begon te blozen. “Ik ga er zo ook weer vandoor ik moet morgen weer vroeg werken”. Esther knikte ze moest Veronique ook nog open halen “Ja ik moet Veronique nog even ophalen”. Esther deed de lampen uit en Mark bracht de glazen naar de keuken. Toen liepen ze samen naar de auto. Mark gaf haar een kus “Bedankt voor de leuke avond”. “Graag gedaan jij ook”. Ze stapte in de auto en reden weg.

Aangekomen bij Anneke vroegen ze allebei hoe het was “het was heel leuk en de film ook” antwoorde Esther. “Welke film hadden jullie gekeken dan”. “Een film voor volwassenen”. Veronique wist niet echt wat ze bedoelde maar Anneke wel. “Nou leuk” zei Veronique. “Zullen we maar gaan” vroeg Esther. “Ja ik begin wel moe te worden mogen heb ik Cito toets” zei ze tegen Anneke. “Oh veel succes morgen. Ik zie je morgen vast nog wel even”. Ze liepen naar de auto en reden weg. Onderweg naar huis vroeg Esther hoe ze het gehad heeft. Ze had veel leuke dingen gedaan Sacha. Van spelletjes tot een toren gemaakt. Sacha was al een slimme meid. Thuis aangekomen bracht ze Veronique naar boven. Ze controleerde nog even haar luier die was al weer aardig nat. “Kom maar even op de commode liggen dan doe ik je nacht luier aan”. Veronique was al haar broek en shirt aan het uit doen. Esther deed haar onderbroek naar beneden en opende de luier. Die was al behoorlijk nat. Ze maakte alles een beetje schoon en poederde haar nog even in. Ze vouwde de luier tussen haar benen en plakte hem dicht. Ze tilde Veronique van de commode en legde haar in bed. Ze gaf haar nog even een kusje en wenste haar een goede nacht. “Tot morgen schat”. Esther deed de deur dicht en liep naar beneden.

Joep was inmiddels onderweg naar boven hij had het vandaag droog gehouden. Nog even snel naar de wc en tanden poetsen. Hij hoorde zijn moeder al de trap op komen. “Ga maar even liggen schat dan doe ik je even een luier om”. Joep gehoorzaamde naar zijn moeder. Zijn moeder deed zijn boxer uit en poederde hem een klein beetje in. Ze vouwde de luier tussen zijn benen en plakte hem dicht. Ook deed ze even zijn pyjama broek aan. “Zo alweer klaar nu lekker slapen morgen is het zo ver”. Joep kroop onder de deken gaf zijn moeder een kus. “Slaap lekker schat tot morgen” ze deed de deur achter haar dicht en liep naar benden.

De volgende ochtend was het dan zo ver de groep acht had de cito toets. De onderdelen waren wel moeilijk maar de kinderen waren goed voorbereid Joep had vooral moeite met het schrijven deel en Veronique had vooral moeite met het spelling onderdeel. Na dat ze klaar waren met de toets die best lang duurde voor hun gevoel gingen ze nog even spelen op het schoolplein. De kinderen praatte nog even na over het schooljaar en over de toets veel hadden moeite met een bepaald onderdeel. Robbert vond zich natuurlijk de king en vond niks moeilijk. De rest van de dag waren de meeste kinderen aan het spelen op het schoolplein. Ze moesten nog even wachten voordat ze de uitslag kregen. Aan het eind van de dag fietste Veronique en Joep weer naar huis. “Zullen we morgen in het bos gaan spelen de rest van de klas komt ook” vroeg Joep. “Ja lijkt me leuk hoe laat dan?”. “Zal ik je om 2 uur komen ophalen?”. Veronique knikte en fietste naar huis. Thuis aangekomen vroegen de ouders hoe het ging. Esther was ook al thuis. De kinderen vertelde hoe het ging en wat ze het moeilijkste vonden.

De volgende dag gingen de kinderen samen spelen in het bos. Zoals afgesproken was Joep om 2 uur bij Veronique. “Joep ga je nog even naar de wc voordat je gaat”. Joep knikte en liep naar de wc. Esther verschoonde ondertussen nog even Veronique. Deze keer een iets dunnere luier zodat ze niet zo veel last er van zou hebben. Het was gelukkig goed weer. “Ik kom straks nog wel even kijken”. Joep vond dat prima en samen fietste die met Veronique naar het bos. Wat aan de rand van het dorp lag. De kinderen gingen verschillende spelletjes doen de jongens gingen samen voetballen en de meiden roddelen over de jongens. Joep had zo veel zin in de vakantie. Volgende dinsdag zouden ze gaan hij kon niet wachten. 2 weken lang samen met zijn vriendin.

Aan het eind van de middag kwam Esther nog even langs om te kijken. De kinderen waren allemaal blij om Esther te zien. Esther had wat lekkers meegenomen en wat drinken. Esther keek in het rond ze zag alle kinderen behalve Joep. Ze liep naar Veronique. ‘Hee mop weet je waar Joep is?” Veronique keek om haar heen ze had Joep al even niet gezien. “Misschien weet Teike het?” samen liepen ze naar Teike. “Teike waar is Joep?” Teike wees naar het wc gebouwtje. “Blijf maar hier” Esther liep naar het gebouwtje. Toen ze binnen stond hoorde ze iemand snikken. Het was Joep “Joep was is er? Gaat het”. Joep deed het hokje van het slot af Esther zag al wat er gebeurt was. Hij had in zijn broek geplast. “Och jongen toch kom maar” ze nam Joep mee het hokje in. Ze deed zijn natte broek en boxer uit. Gelukkig had ze nog een broek in de tas zitten. Ze maakte hem een beetje schoon met doekjes en poederde hem even in. Ze vouwde de luier tussen zijn benen en vouwde hem dicht. Ze hielp hem nog even met de boxer aan doen. “Doe je broek maar even aan” ze deed de natte kleren in een plastic tasje en stopte die in haar tas. Toen Joep klaar was liepen ze terug naar de rest van de kinderen.

Het was toch een aantal dagen goed gegaan met Joep misschien door de opwinding van het spelen was het fout gegaan Esther wist het ook niet. Om 5 uur was het voor de meeste kinderen om naar huis te gaan. Ze wachtte tot iedereen weg was toen fietste Veronique samen met Esther naar het huis van Joep. Bij aankomst was Patricia verbaasd dat Esther mee was maar al snel werd duidelijk waarom. Esther legde Patricia uit wat er gebeurt was en wat ze gedaan had ze gaf haar de natte kleren. “Ik moet echt weer gaan we spreken elkaar van de week nog”. Anton liet Veronique en Esther uit. Joep was inmiddels naar boven gelopen. “Schat kom je eten” met pijn en moeite ging Joep naar benden. Op dat moment kwam zijn zus binnen gelopen die was ook weer terug van het weekend weg dat iets langer was geworden dan een weekend. ‘Hee Joep leef je ook nog” zei ze gelijk. Joep die duidelijk niet veel zin in haar had zei niet veel en begon aan zijn hamburger. De rest van de avond was het stil in huis. Patricia had haar dochter bij gepraat over Joep van de afgelopen dagen en dat ze even normaal tegen hem moest doen. Lisette vond het maar ze snapte het wel.

De volgende dag moesten de kinderen weer om 11 uur op school zijn. Ze begonnen met een kleine toespraak van de directeur en de meesters. Om half 12 kregen ze de uitslag. Joep had een score van 530 en Veronique had een score van 533. Wat neer kwam op MAVO. Joep wist eigenlijk nog steeds niet waar die voor moest kiezen tot hij een gesprek had met Meester Henk. “Joep ik hoorde dat je nog steeds niet weet wat je wilt doen. Wat vind je leuk om te doen? Waar word je gelukkig van?”. Joep haalde zijn schouders op “Ik weet dat eigenlijk niet de laatste weken heb ik er niet echt over na kunnen denken”. “Dat begrijp ik. Als ik je de vraag stel wat zou je liever doen. Mensen verzorgen? Computers en klanten helpen of auto’s repareren”. Joep dacht even na mensen verzorgen leek hem niks. Computers vond die wel leuk maar hij had nog niet een pc thuis. “ik denk dat je het antwoord al wel weet of niet”. Joep knikte “Ja ik denk dat ik voor de computer opleiding ga”. “Dat noemen we ICT dat staat voor Informatie- en Communicatietechnologie. Je leert daar van alles over computers en hoe je ze moet repareren”. “Ja dat lijkt me gaaf bedankt meester Henk”. Joep liep naar Veronique “En waar ga jij voor kiezen? Ik ga voor de ICT opleiding dat is met computers”. Veronique keek om “Ik ga in de zorg werken en dan met kinderen”. “Oh leuk dat past echt goed bij je. Je bent zo goed met kinderen”. “Naar welke school ga je dan Joep?” vroeg Veronique. “Ik heb net even gekeken in de folder waarschijnlijk word het Watson College daar zit me zus ook op”. “Oh echt ik ook wat leuk dan kunnen we samen met de bus en samen eten”. Joep vond dat helemaal geweldig.

Niet veel later kwamen de ouders ook met veel trots vertelde de kinderen wat hun score was. Joep vertelde het aan zijn ouders die waren super trots op hem. Zijn vader vond het geweldig dat die een keuze had gemaakt nar welke school en opleiding hij ging. “Ik ga ook naar Watson” vertelde Veronique”. “oh wat leuk voor jullie” zie Patricia. Als snel moest iedereen weer gaan. Ze hadden niet veel tijd voordat ze weer naar school moesten voor de musical. De musical begon om 8 uur en iedereen moest zich verzamelen om 6 uur. Toen Joep thuis was vertelde hij aan zijn zus de score die was toch iets hoger dan die van haar. Ze was wel blij met haar broertje. Lisette deed ook de opleiding zorg maar dan wel richting ouderen.

Om kwart voor 6 fietsen Joep samen naar school. Veronique had veel zin in de musical ze hielt er van. Aangekomen bij school waren de meeste er al. De kinderen kleedde zich om voor het eerste stuk. Ze gingen nog 1 keer repeteren zodat iedereen wist wat ze moesten doen. De repetitie ging goed alleen Vera moest weer lastig doen maar dat mocht de pret niet drukken. Om half 8 ging de zaal open. Veronique en Joep mochten gelukkig de musical doen zonder luier. Nog snel even naar de wc voordat ze begonnen. Dan 5 voor 8 begon het. De meester heette alle ouders welkom en hoopte dat ze genoten van de musical. De ouders kregen koffie en de kinderen stonden achter de wachten Toen begonnen ze. Het ging super goed en iedereen genoot er van. Niemand vergat hun tekst en Veronique en Joep bleven droog. Ze hadden tussendoor een aantal plas pauzes.

Na de musical sloten ze het af met een groot applaus van de ouders. Die waren super trots op de kinderen. Dat was het dan de laatste avond het was voor bij. Morgen vroeg mochten ze hun diploma ophalen en dan werden ze uitgezwaaid.

Aan het eind van de avond was iedereen kapot rond 11 uur gingen de meeste langzaam naar huis. Nog even snel naar de wc en na kletsen met de kinderen. Toen op weg naar huis de kinderen konden niet geloven dat het voorbij was het is zo snel gegaan het laatste jaar. Iedereen kijkt terug op een leuk jaar. De volgende ochtend moesten de kinderen om 12 uur op school zijn. Ze sloten af met een ontbijtje en daarna kregen de kinderen nog een kleine toespraak van de leraren op het plein. Hierna naar binnen voor de laatste keer in het lokaal hier kregen ze hun diploma. “Ik hoop dat iedereen een leuk jaar gehad hem jullie zijn toch wel stiekem de leukste klas die ik gehad heb. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben op je nieuwe school” sloot Meester Henk af. Toen gingen ze klaar staan voor de deur. De ouders hadden een boog gevormd en de kinderen mochten er door heen rennen.

Dat was het dan echt de laatste dag. De zomer vakantie stond voor de deur 6 weken konden de kinderen zich voorbereiden op de nieuwe school. Heerlijk uitrusten en niks doen. Joep sloot het af met een dikke knuffel en kus met Veronique. “Eindelijk zomervakantie ik kan niet wachten tot volgende week” zei Joep. Veronique knikte voor de laatste keer door de boog en toen was het af gelopen.
 

rog

Superlid
Is het misschien iets als Joep zelf merkt dat hij plast. Nu is Joep iets aan het doen en komt terug en zijn luier wordt verschoond. Maar je weet niet of Joep zelf plast of het gewoon gebeurt of hij het merkt.
Van mij zelf heb ik vaak gehad dat we zaten te game en denkt chips plassen even afmaken en te laat of soms helemaal niet voelen dat en broek nat en pas merken omdat iemand dat zei.
Of vaak bij buitenspelen nat thuis komen snel naar binnen en naar boven, maar dan terug bij mama en die gaat voelen. Met hoe kan dit, waarom nat? Dan later bedenken ik kom pas thuis als me broek droog is.
 
Bovenaan