Nog niet klaar Annelieke gaat verhuizen!

Dag allen,

Het verhaal voorafgaand aan dit verhaal heet 'ongelukjes van Annelieke'.

In dit vervolgverhaal zal Annelieke gaan verhuizen. Zij zal niet langer meer bij haar ouders wonen. Ze is een volwassen vrouw van 33 en wil graag het huis uit. Door Annelieke haar 'probleempje' kan zij echter nog niet 100% voor zichzelf zorgen. Zij zal daarom in een appartementencomplex gaan wonen waar zij een eigen studiotje zal hebben, maar waar 24u per dag een verzorger aanwezig is in het complex.

Hoofdstuk 1;

'Anneliek', 'wordt je wakker', zegt mama. Mama doet de gordijnen open op Annelieke haar kamer. Het is klokslag 8.00u. Annelieke wordt rustig wakker. Mama vraagt of zij lekker heeft geslapen en ze kletsen even kort over de nacht. Dan zegt mama: 'lieverd, vandaag is het zo ver he! Eindelijk je eigen plekje. Zullen we je snel klaar gaan maken? Des te eerder is het zover!'..
Annelieke stapt uit bed, in haar bloemetjes tshirt met daaronder een licht roze romper en een duidelijk volle luier. Dit is tegenwoordig bijna standaard, met name als Annelieke stress ervaart.
Mama trekt haar shirtje uit en maakt haar romper los. Op tafel staat als een afwasteil, gevuld met warm water en een washand. Mama maakt Annelieke haar schaamstreek goed schoon met het washandje. Daarna mag Annelieke op het verschoonmatje op bed gaan liggen. Mama strooit wat talkpoeder over haar plassertje en trekt een schone luier bij haar aan. De romper gaat weer dicht.
"Welke kleren wil je vandaag aan, lieverd?"
Annelieke kijkt bedenkelijk en zegt dan; "doe vandaag maar een rokje, met bloemetjes. En mn witte tshirt kan ik er dan in doen"
"En, wil je een maillot of een panty eronder?" Vraagt mama.
"Ujm, doe maar zon zwarte panty"..
Mama helpt Annelieke met aankleden en doet haar haren in een mooie vlecht. "Zo, lieverd. Je bent er helemaal klaar voor. Vandaag ga je VERHUUIZZEENNN!!!!"

Om 9.00u die ochtend zijn papa, mama en Annelieke allemaal klaar om te gaan starten. Ook ome Karel en tante Lize komen helpen met verhuizen van de spulletjes. En een aantal dingen zullen nieuw komen, die worden rechtstreeks naar het nieuwe adres gebracht.

Na het inladen en een klein stukje met de auto rijden, komt de familie om iets voor 10u aan. Precies op tijd!
Lotte, een jonge vrouw van een jaar of 35, staat Annelieke al op te wachten. "Hi Annelieke, wat fijn dat het vandaag echt gaat beginnen he! Plaatsen jullie alle spulletjes maar in de studio en als jullie klaar zijn kom ik even langs om te kijken en zullen we alle afspraken nog 1 keer doornemen."
Annelieke bloost een beetje. Wat is het toch spannend..

Tegen 14.00 u is de studio helemaal ingericht. Aan de muren en de vloer hoefde niets te gebeuren.
Het bed nam Annelieke van thuis mee. Dit is een halve hoogslaper. Daaronder kan ze mooi wat kleine spullen kwijt. Verder heeft ze haar kledingkast nog meegenomen en alle kleren, haar laptop, tv etc.
Ook zijn er wat nieuwe spulletjes gekomen. Een bureautje (waar Annelieke straks haar werk kan doen) en een grote kast met verschoonmat, wat een vereiste was vanuit de organisatie. Ze moeten Annelieke goed kunnen verschonen, een commode XL was dus een vereiste.

Annelieke is super blij met het resultaat. Maar schaamt zich toch wel heel erg voor de commode. Ze kent nog lang niet al het personeel en wat zullen zij wel denken als ze die commode op haar kamer zien staan!

Verder ligt haar lievelingsdekbed op het bed met, hoe kan het ook anders, heel veel bloemetjes. Haar favoriete knuffel ligt naast haar kussen.

Mama pakt de laatste spulletjes in de kasten en dan mag Lotte wel komen.

"Anneliek; je luiers liggen in de bovenste la van de commode. Je rompers in de middelste. Alle zwitsal, doekjes, poeders etc. Liggen in de onderste lade. Daar ligt ook je speentje, maar die mag je alleen als je het echt heel moeilijk hebt he!!"
"Jahaaa, bedankt mam." Zegt Annelieke. Ze kan wel door de grond zakken. Zo had ze zich op zichzelf gaan niet voorgesteld. Maar he, alles beter dan nog als een kleine meid bij papa en mama wonen!

"Dag Lotte, we zijn gesetteld. Karel en Lize zijn vertrokken, dus we zijn nog met zn drietjes. Heb je tijd om nog even alle afspraken door te nemen?"
Lotte bevestigd via de intercom dat ze eraan komt.
Op Annelieke haar kamer zit een intercom bel. Als er iets aan de hand is, als ze een vieze luier heeft of iets wil vragen, kan ze zo contact opnemen.

" Hiii Anneliek. Wat fijn dat alles gelukt is en wat ziet je studio er nu al gezellig uit zeg. Zullen we nog even de afspraken doornemen?"
"Is goed hoor" zegt Annelieke..

"Oke, ik ga van start en als je iets wilt weten dan mag je alles vragen", zegt Lotte.
"Om 07.30u zullen we je komen wakker maken. Dan maken we je klaar voor de dag, je krijgt een schone luier indien nodig en we helpen je met aankleden.
Om 8.00u wordt je in de gezamenlijke keuken verwacht voor het ontbijt.
Om 8.30u start je werkdag. Je gaat dan aan je bureautje zitten en doet je ding.
Om 12.00u hebben we weer contact. We komen dan even langs om te kijken of alles goed met je gaat en of je nog een plasje of een poepje hebt gedaan.
Om 12.30u wordt je weer in de gezamenlijke keuken verwacht voor de lunch. Daarna mag je weer terug naar je studio en mag je zelf je middag indelen.
Als je thuis blijft komen we om 15u weer even kijken hoe het met je gaat en of je luier nog schoon is.
Indien nodig komen we om 17u nog 1x een luiercheck doen. Daarna zien we elkaar weer om 18.00u bij het avondeten. Na het eten checken we nog eventjes je luier en dan heb je de avond aan jezelf totdat het bedtijd is. Stipt 22u komen we je klaar maken voor de nacht. Je telefoon lever je dan in, zodat je ook echt gaat slapen.

Is er tussendoor iets, raak je in paniek of heb je een vieze broek, dan mag je altijd bellen en komen we naar je toe.

Op maandag, woensdag en vrijdag + 1x in het weekend, zullen we je douchen of in bad doen.

Belangrijk voor ons is dat jij NOOIT zelf je luier verschoond. Mama zegt dat je dit een aantal keren geprobeerd hebt, maar je bed of broek dan alsnog vies werden, omdat hij niet goed zat.
Ook is belangrijk dat wij het NIET erg vinden om je een schone luier te geven. Je doet het allemaal niet expres en je kunt er niets aan doen dat je niet zindelijk bent of in paniek raakt.

In het weekend doen we altijd 1x iets met de hele groep. Iets leuks. We verwachten dat je daar bij zult zijn.

Tot slot; als je ergens over wilt praten of er is iets wat niet lukt. Mag je ons altijd roepen/bellen. Ook als je niet thuis bent. "

"Oke, het is allemaal duidelijk nu" zegt Annelieke een beetje stotterend. "Maar ik kan mijzelf prima redden hoor, jullie hoeven me niet te helpen. Ik ben al een grote volwassen meid en ik kan mijn plasjes ook gewoon op de wc doen. Ik ben gewoon zindelijk hoor"

"Ja, Annelieke, ik had al begrepen dat je zoiets zou gaan zeggen en dat je het nog steeds lastig vindt om te accepteren dat een luier voor jou de beste optie is. Maar echt lieverd, zonder luier oefenen we later wel eens. Eerst maar eens rustig settelen, met luier om en wie weet ontdek je dan wel dat je het toch wel veilig en fijn vindt en hoeven we ook niet te oefenen om zindelijk te worden"

Annelieke klikt. Het is duidelijk. Het is tijd dat papa en mama gaan. Papa en mama geven Annelieke een dikke knuffel en beloven om vaak langs te komen.
Voor papa en mama is het nu ook fijn dat ze even wat minder hoeven te zorgen.

Om 16.15u is iedereen weg en zit Annelieke eindelijk even alleen in haar nieuwe studio. Ze is blij met dit fijne plekje en ze vindt Lotte heel lief. Lotte is haar vaste begeleider, een soort van mentor, met wie ze eventuele afspraken kan bespreken.

Om 17u komt Lotte even binnen om te checken of Annelieke een beetje oke is. Ze ziet dat Annelieke wat rusteloos is en besluit om even te blijven en te praten.
Samen kletsen de dames even fijn. Annelieke ontspant iets en haar ademhaling wordt iets rustiger.
Lotte heeft het idee dat Annelieke haar luier wat zwaar hangt. "Zullen we nog eventjes een schone luier om doen voor het eten?" Zegt ze dan.
Annelieke kijkt op en zegt; "oh nee hoor, dat hoeft niet. Ik ben zindelijk en mijn luier is nog schoon".
"Lieve Liek, ik weet dat je dat graag wilt, maar volgens mij zit er een grote plas in je luier. Mag ik even kijken?"
"Neee! Ik ga nu even op de wc plassen en daarna kan mn luier uitblijven. Ik ben volwassen, ik plas nooit in mn broek en ik hoef al helemaaaaaal geen luier om".

Annelieke schiet in de weerstand. Het is toch wel eng dat iemand, net iets ouder dan jij, je een schone luier wilt geven, op een commode in je eigen kamer.

Uiteindelijk weet Lotte haar toch kalm te krijgen en geeft ze haar op een hele lieve en zorgzame wijze een schone luier. Nu is Annelieke toch wel opgelucht, de luier was inderdaad al zwaar geworden en ze had niet eens in de gaten gehad dat ze had geplast vandaag!

Inmiddels kwam ook de geur van eten al een beetje de hoek om. Een lekkere maaltijd zou er nu wel in gaan. Samen lopen ze naar het eten, waar Annelieke zich voorstelt aan de andere bewoners. Het is een gezellige maaltijd.

Die avond is Annelieke voor het eerst een avondje alleen 'thuis'. Met een warme mok thee, een bakje chipjes en een serie ploft ze op bed. Ze is echter zo moe van de dag, dat ze na de kop thee al snel in slaap valt.
Om klokslag 22u komt Renee binnen. Zij heeft avonddienst. Zij zal Annelieke klaar maken vokr de nacht.
Ze maakt Annelieke voorzichtig wakker en stelt zivh rustig voor. Omdat het de eerste dag is zit er nog niet veel haast achter. Ze kletsen een beetje over vandaag. Renee blijkt vaak avond/nachtdienst te hebben, dus Annelieke zal haar vaker gaan tegen komen. Renee is al iets ouder, een jaar of 50. Dat vind Annelieke wel fijn.

Om 22.30u stelt Renee voor om Annelieke naar bed te brengen. "Kom maar even op de commode meid. Trekken we even je mooie jurkje uit, schone luier en daarna de pyjama."

"Uhm, Renee, ik heb geen vieze luier. Ik ben al zindelijk en heb gewoon op de wc geplast".
Renee kijkt bedenkelijk. Ook zij had gehoord dat Annelieke dit zou gaan zeggen. Ze klopt enkel 2x op de commode en dan is voor Annelieke duidelijk; geen discussie mogelijk. Ze klimt op de commode en ook Renee doet of het de gewoonste zaak van de wereld is om een 33 jarige vrouw een schone luier om te doen.
Daarna trekt ze Annelieke nog een pyjamashirt over de romper aan en zegt dan dat haar broek wel uit mag blijven met deze temperaturen. Annelieke vindt het allemaal best en kruipt in dr bed. Ze is al snel vertrokken en hoort Renee al niet eens meer met haar vieze luier vertrekken.

'Morgen weer een nieuwe dag, dan doe ik alle poepjes en plasjes op de wc. Ik weet het zeker'...
 
Hoofdstuk 2.

'Goedemorgen Anneliek, wordt je wakker meis? Het is tijd om op te staan", zegt Lotte.
Annelieke is nog in diepe slaap. Ze was zo ontzettend moe van alle drukte en indrukken van gisteren, dat ze het nu moeilijk heeft om wakker te worden.
Lotte gebaart haar om naar de commode te komen, maar ziet dat Annelieke nog erg slaperig is. "Ik wil voor deze eerste en enige keer, je ook wel even op bed helpen hoor meis". Lotte verwacht dat Annelieke weer zal tegenstribbelen en alle smoesjes weer op tafel zullen komen, maar Annelieke is nog zo dromerig dat ze het allemaal laat gebeuren.
Lotte heeft een natte wegwerpwashand mee, legt een luier en een schone romper klaar en wat zwitsal producten. Terwijl Annelieke rustig begint wakker te worden, kleed Lotte haar van onderen vast uit. De romper gaat los en de luier ook. De luier is flink verzadigd. Lotte zegt er niets van en maakt Annelieke voorzichtig schoon. Ze gooit wat talk poeder over haar plassertje en smeert haar liezen in met wat zwitsal. De luier gaat behendig en snel dicht. Annelieke begint inmiddels iets beter wakker te worden. Ze gaat naast haar bed staan, waardoor Lotte handig haar t shirt en romper uit kan doen. Ze trekt de schone bloemetjesromper bij Annelieke aan en klikt de knoopjes vast. Ze kamt haar haren en haalt nog even een washandje door haar gezicht.
"Zo meis, jij bent weer schoon. Nu moeten we alleen nog even bedenken welke kleren je aan moet".
Annelieke is inmiddels goed wakker en zegt; "doe maar een string (een luier is niet meer nodig) en een legging met een crop top".
Lotte kijkt Annelieke quasi-verbaasd aan.
"Lieve Liek, je hebt helemaal geen strings en onderbroekjes, je hebt alleen luiers en rompers. Ik heb je net nog een schone luier gegeven, omdat die van vannacht vies was. Dus, welke kleren wil je over deze luier aan?"
Annelieke kijkt teleurgesteld en besluit om nogmaals voor een rokje te gaan, dan zie je de luier zo min mogelijk. Vandaag hoeft er geen legging onder, het wordt zo'n 22 graden. Ze kiest uiteindelijk een roze bloemetjesrokje met een wit tshirt met een groot hart erop.

Na het hele ochtendritueel vertrekken Lotte en Annelieke naar de keuken voor het ontbijt.
Niemand van de groep weet nog van haar luiers. Annelieke hoopt dit nog lang zo te houden.

Na het ontbijt kan Annelieke haar dag starten. Ze is nu thuis aan het werk. Sinds het wat beter gaat met de paniekaanvallen werkt ze zo'n 1,5-2u per dag vanuit huis. Ze doet wat administratieve dingen voor een marketing bureau. Ze vindt het leuk om te doen. Maar ze kijkt nog meer uit naar haar vrije middag, voor het eerst nu ze op zichzelf woont. Wat zal ze allemaal gaan doen?

Tegen 12u komt Andrea binnen. Een van de begeleiders op de groep. Annelieke en Andrea hebben al wel kort kennis gemaakt. Maar dat was het ook.
"Hi Annelieke, hoe is het werken gegaan?"
"Goed! Ik ben al 10 minuutjes klaar"
"Fijn meis. Wil je even bij me komen?"
Annelieke loopt naar Andrea toe. Andrea is nog een jonge blom en pas 25 jaar oud!!
"Even in je luier kijken hoor, of ik nog even een schone aan moet doen"
Annelieke wordt overrompeld door deze directe actie en laat het gebeuren, zonder tegen te stribbelen. Hoewel ze ervan overtuigd is dat de luier nog schoon moet zijn, zegt Andrea dat er toch al een plasje in zit. "Er zit een klein plasje in, maar er kan nog wel een plas bij, dus je hoeft nu geen schone luier". Annelieke slaakt een kreet van opluchting. Je luier laten verschonen door iemand die zelf nog een broekie is? No way!

Na de lunch is het eindelijk zo ver. Annelieke haar vrije middag. Ze besluit even de stad in te gaan, dat is maar 5 minuutjes lopen. Oortjes in, muziekje aan.
In de stad ziet ze veel leuke dingen. Helaas kan ze niet alles kopen, de nieuwe meubeltjes waren best duur voor haar studio.
Toch koopt ze een paar kleine dingen; een lekker douchegelletje, een leuk kussentje voor op haar bed en een nieuwe haar borstel met bloemetjes. Helemaal blij keert ze terug naar huis.

Nadat ze een paar minuutjes aan het lopen is, voelt ze haar buik wat rommelen en gek doen. "Heb ik misschien toch niet genoeg gegeten?"
Annelieke draait om en loopt even terug naar de bakker, waar ze nog snel een croissantje koopt.
Tijdens het afrekenen bedenkt ze zich ineens dat ze al 2 dagen niet gepoept heeft. Als ze maar niet zo.....
En ja hoor... tijdens het wandelen terug naar huis komen de poepjes toch in haar luier. Nu durft ze niet meer naar huis. 'Andrea werkt en iemand van 25 mijn poepluier laten verschonen, dat zie ik echt niet zitten. Maar ja, nog uren in deze poepbroek rond lopen kan ook niet'.
Annelieke raakt in paniek. 'Wat moet ik nu, wat moet ik nu'.
Ze bedenkt een plannetje. Ze gaat snel naar huis. Dan is ze nog net voor 15u thuis (voor de volgende luier check). Dan kan ze misschien zichzelf even wassen en snel een schone luier om doen. Dan hoeft niemand van dit ongelukje af te weten.

Zo gezegd, zo gedaan.
Rond 14.50 komt Annelieke binnen en snelt naar haar kamer. Andrea vindt het verdacht dat ze niet even 'hoi' zegt en ziet al aan Annelieke haar ademhaling dat er iets aan de hand is. Ze heeft haar handen vrij op dit moment, dus loopt snel achter Annelieke aan.

"He meis, wat is er aan de hand?"
"Niets hoor " , liegt Annelieke
Andrea is nog maar kort binnen, maar ruikt al gelijk wat het probleem is.
"Heb je een ongelukje gehad onderweg, meissie?"
"Nee, ik ben zindelijk, ik heb nooit ongelukjes"
Andrea zucht. Ze doet niets anders dan naar Annelieke kijken, die onrustig heen en weer wiebelt op haar benen en een trieste blik in haar ogen heeft.
Na aan paar minuten besluit Andrea naar Annelieke toe te lopen, die inmiddels op haar bed is gaan zitten van ongemak.
Ze legt een hand op de knie van Annelieke en zegt heel zachtjes en lief; "lieverd, het is niet erg. Laten we gauw je billetjes schoon maken en dan doen we net of er niks is gebeurd".
Annelieke knikt heel voorzichtig een kleine ja en loopt met Andrea mee naar de commode.
Behendig helpt Andrea Annelieke aan een schone luier en schone billetjes. Terwijl ze dat doet begint Annelieke hevig te huilen.
Ze snikt en snottert: "ik ben al een grote en zindelijke meid, ik heb nooit ongelukjes en al helemaal nooit een poepje in mn broek"
Andrea gaat erin mee en zegt: "je bent zeker al een grote meid. Het is nu ook allemaal spannend he, het geeft niets dat je even een poepjes ongelukje hebt gehad".
Annelieke heeft het er maar moeilijk mee. Ze had zo flink gepoept dat ook haar rompertje en tshirt een klein beetje vies waren geworden. Andrea stelde voor om lekker een huis pakje aan te doen, aangezien ze toch niet meer weg hoefde. Ze ging voor een korte trainingbroek met een oversized shirt. Zo zou niemand haar luier zien.

Andrea merkte dat Annelieke al iets rustiger was, maar ook dat ze nog erg verdrietig en teneergeslagen was. Ondanks dat het Annelieke heel erg mee zat hoe Andrea reageerde, schaamfe ze zich toch ontzettend.
Andrea liep naar de commode en haalde de speen tevoorschijn. "Lieve Anneliek, ik zie dat je het heel erg moeilijk hebt. Kom maar even tot rust met je speentje. Over een half uurtje kom ik weer even bij je kijken en leggen we hem weer weg, goed?"

Normaal zou Annelieke tegenstribbelen en een verhaal ophouden hoe'n grote meid ze al is. Nu wad ze zo bedolven door dit alles, dat ze de speen accepteerde en met speen en knuffel in slaap viel.

Andrea was 2x komen kijken, maar besloot 2x om Annelieke te laten slapen. 'De arme schat..'
Net voor het avondeten maakte Andrea haar wakker. "Lieverd, geef je speentje maar. Dan ruim ik hem weer op. We gaan zo eten. Is je luier vies of is hij nog schoon?"
Na wat voelen en kijken bleek de luier dit keer nog droog. "Grote meid" zei Andrea. "Heel knap, je luiertje is nog schoon". Hoewel Annelieke zo"n opmerkingen meestal heel naar vindt, klaarde ze nu toch iets op. Na de schaamvolle poepluier van vanmiddag, was ze blij dat ze nu kon laten zien dat ze echt al wel een grote meid is.

Het avondeten stond om de hoek. Andrea en Annelieke hadden beide trek gekregen. Maar Andrea haar dienst zat erop. Renee zou vanaf het avondeten de dienst weer draaien. Dat vond Annelieke fijn. Lotte en Renee waren tot nu toe favoriet, al was Andrea ook wel erg lief.

Maar wat Annelieke niet wist was dat de begeleiding niet zon geheim maken van Annelieke haar 'probleempje'. Tijdens het avondeten zal de groep er 'per ongeluk' achter komen dat Annelieke luiers draagt. Hoe dit zal gebeuren, lezen jullie in het volgende hoofdstuk!
 
Hoofdstuk 3.

"Het eten is klaar" , wordt er geroepen vanuit de keuken. Alle bewoners (6 meiden/ 2 jongens) schuiven aan.
Er staat vandaag lasagne schotel op het menu. Dat vinden de meesten heerlijk en het gaat er bij iedereen dan ook goed in.

Zo halverwege de maaltijd slaat de sfeer aan tafel een beetje om. Kees, een van de mannelijke bewoners, 24 jaar, heeft een verstandelijke beperking. Dat is ook de reden waarom hij hier woont. Hij kan niet helemaal op zichzelf wonen, maar met wat hulp lukt dit aardig goed.
Kees vindt het nooit leuk om in bad te gaan. Hij wordt er zenuwachtig van en heeft last van waterangst. Vandaag is zijn baddag. Ook voor Annelieke en Lore is het vanavond douche/bad tijd. Elke dag zijn er 3 bewoners aan de beurt. Er is ook elke dag ruimte om eventueel 1 bewoner extra te helpen, als dit eens nodig blijkt (zweten, nat geregend, geknoeid met eten etc).

Kees was aan het begin van de maaltijd heel vrolijk, maar halverwege besefte hij zich dat het weer 'die avond van de week is'. Door zijn handicap reageert hij vaak wat anders dan anderen.
Nu besluit hij uit het niets om zijn eten van zijn bord te pakken en rond te gooien in de keuken. Hij slaat met zijn vuist op tafel en roept hard "ik wil niet in bad, ik wil gamen".
De groepsgenootjes schrikken er allemaal van. Iedereen zit daar met een reden en dus ontstaat er wat paniek aan de tafel.
Renee en Veerle zijn vanavond de avonddienst. Snel overleggen ze en besluiten ze dat iedereen even naar zijn/haar kamer moet, totdat Kees weer rustig is.

Annelieke vertrekt snel naar haar kamer. Ze vond de situatie met Kees heel zielig voor Kees, maar ze was ook erg geschrokken. Als Annelieke in paniek raakt, heeft zij 0 controle meer over haar plasjes en poepjes. In eerste instantie dacht Annelieke dat ze goed was weggekomen. Maar eenmaal op haar kamer rook ze toch een vies luchtje. 'Ik.. ik.. ik heb toch niet weer in mn broek gepoept he?'
Doordat ze nog wat paniekerig was dacht ze er niet meer verder over na. Ze dacht alleen maar: 'hoe zou het nu met Kees zijn?'

Een 10 minuten later mocht iedereen weer naar de keuken komen. De troep was opgeruimd en Kees was met Veerle op zijn kamer om rustig te worden. Renee zou met de rest van de groep de maaltijd eindigen.
Iedereen smikkelde nog even verder toen er ineens werd opgemerkt dat het stonk. "Volgens mij heeft iemand een scheet gelaten" zei Lieve. Iedereen giegelde wat, ook Annelieke. Annelieke was alweer vergeten dat die lucht wel eens van haar kon komen. Ze dacht nog steeds dat ze groot en zindelijk was en dat er niets in haar luier zat.

Een paar minuten later viel het op dat de lucht bleef hangen. Renee zei daarop; Annelieke, wil je even bij me komen?"
Annelieke liep onwetend naar Renee toe en dacht dar ze misschien wel een klusje mocht doen, omdat zij als enige al klaar was.
"Doe je rokje eens omhoog? Ik wil even kijken of je misschien per ongeluk in je luier hebt gepoept".
Annelieke werd vuur en vuurrood. Zei Renee dat nou echt wqar de hele groep bij was? Trok ze nou echt haar rokje omhoog en keek ze vol in haar luier, waar de hele groep bij was?
"Ik denk dat je door de spanning een groot ongelukje hebt gehad Anneliek. We gaan zo even alles schoonmaken en daarna mag je ook lekker fris in bad of in de douche"
Annelieke verstijfde. 'Nu vind iedereen me vast stom en wil niemand meer vrienden worden. Waarom moest Renee dit nou NU vragen?'
Er kwamen tranen en een pruillipje en Annelieke begon heel hard te huilen. Door de tranen heen kon ze nog net tegen de groep, al stotterend, zeggen: "ik ben geen baby hoor, ik ben al 33 en volwassen en ik doe mijn poepjes en plasjes altijd op de wc!"
De groep maakte nog sussende opmerkingen dat het 'niet erg is' , 'je hoeft je echt niet te schamen hoor' en 'dat dit iedereen kan gebeuren'. Maar Annelieke hoort het niet eens. Verslagen en verdrietig loopt ze terug naar haar kamer.

Renee besloot om Annelieke eventjes te laten en de groep duidelijk te maken dat ze nu weten dat Annelieke hier met name woont door de paniek en door dat ze niet zindelijk is. Maar dat niemand niemand niemand haar hier ooit mee mag pesten.

Als iedereen rustig is en de keuken netjes, loopt Renee naar Annelieke toe. Annelieke is nog onrustig en boos, maar door het korte gesprekje wat ze heeft met renee wordt ze wel wat rustiger.
Renee stelt voor om even lekker in bad te gaan, zodat Annelieke even kan ontspannen. Dat wil Annelieke wel.

"Kom je eerst even op de commode meis? Ik moet eerst even deze vieze luier omwisselen"
Met het schaamrood op de kaken, doet Annelieke wat haar gevraagd wordt. En binnen no time is het gepiept. 'Wat zijn ze er hier toch handig met luiers', denkt Annelieke nog.

In alleen een open rompertje en tshirt staat Annelieke nu in haar kamer. "Loop je mee naar de badkamer? Ik heb al een handdoek en shampoo voor je" zegt Renee.
"Uh, ik loop in mn blote billen en ik heb geen broek aan? En ook geen onderbroekje"
"Dat geeft niks, zei Renee, de groep gaat je wel vaker in je blote billen zien als we je luier verschonen of als je met iemand anders in bad of onder de douche gaat. Niemand kijkt daar raar van op hoor!!"
Annelieke loopt met een teneergeslagen koppie achter Renee aan. Gelukkig kwam ze op de gang niemand tegen. Nu kan ze eindelijk even rustig chillen in bad. Althans, dat dacht ze.
"Je mag even 5 minuten zelf spelen in bad. Daarna komt Veerle jou helpen met wassen. Tot straks meisje" en Renee loopt weg.

Even later komt Veerle binnen. Samen met Lore, het groepsgenootje dat ook vandaag in bad moet. Zij mag in het bad naast die van Annelieke.
Annelieke is met stomheid verslagen als ze ziet dat ook Lore in haar open rompertje binnen komt.
Veerle ziet wat er gebeurd, beide meiden zijn onrustig en vragen zich af wat de ander nou zou denken.
"Meisjes, jullie hoeven je voor elkaar niet te schamen. Jullie dragen allebei een luier. Daarom gaan jullie ook altijd tegelijk in bad. En Kees? Die krijgt in de nacht ook altijd een luiertje aan. Daarom vindt hij het badritueel heel naar, naast zijn waterangst. Maar daarom baddert hij ook op dezelfde avond. Hij plast 'snachts in zijn bed."

Lore en Annelieke kijken elkaar verlegen aan. Maar al snel is het goed. Deze meiden gaan nog wel vriendinnen worden, denkt veerle.

Nu Lore haar 5 minuten eigen tijd in bad heeft, helpt Veerle Annelieke vast met wassen. Het washandje gaat door haar gezicht, haar oksels en daarna ook even goed door haar liezen en plassertje. Tot slot moet Annelieke even op staan en wordt ook haar peopgaatje nog even goed gewassen.
Er staat wat zeepvrije zwitsal naast het bad. Daarmee wast Veerle Annelieke nog even verder schoon en dan mag ze uit bad.
Terwijl Annelieke in haar badjas eventjes moet wachten op Veerle, krijgt Lore dezelfde wasbeurt als Annelieke.
Zodra beide meiden klaar zijn, komt Renee terug om Annelieke mee te nemen. Veerle zal Lore meenemen.
In haar badjas loopt Annelieke terug naar haar kamer. Schoongewassen krijgt ze een luier om, schone romper aan en een tshirt voor de nacht.

Ze heeft nog even me-time, maar om 22u zal ze naar bed gebracht worden.

'Wat zielig voor Lore eigenlijk' denkt Annelieke. ' misschien kan ik vriendinnen worden met haar'. 'Of ja, morgen ben ik een grote meid en doe ik mijn poepjes en plasjes vast weer gewoon op de wc...'
 
Hoofdstuk 4.

Inmiddels is het moment aangebroken dat Annelieke alweer een week in haar nieuwe studio woont. Het was een intense week. Sowieso lastig om zoveel mensen te leren kennen, om te accepteren voor Anneliek dat ze ook door meiden van 22 en 25 soms geluierd wordt, terwijl ze zelf toch 33 is en moeilijkste is nog om te accepteren dat ze haar luiers nog echt nodig heeft. Dit blijft elke dag weer een strijd.

In de afgelopen week heeft Annelieke de groep beter leren kennen. Met Annelieke erbij, bestaat de groep uit 9 mensen. Iedereen heeft een eigen studio. Er is ook nog een 10e studio, die is voor de begeleiding om zich terug te trekken en/of te slapen in de nachtdienst.
Verder kent het gebouw een grote leefkeuken, een grote badkamer met 2x een bad en 1x een grote douchehoek en 4 wc's verspreid door het gebouw. Een 5e wc zit aangesloten aan de studio van de begeleiding. Dat is een prive toilet.

De groep weet nu dat Annelieke haar probleem onder andere de paniek en de zindelijkheid zijn. Er is nog helemaal niemand geweest die daar een lelijke of nare opmerking over heeft gemaakt. Het lijkt zelfs of ze er helemaal niet mee bezig zijn en dat ze allemaal een beetje in hun eigen bubbel leven.

Lore daarentegen is er wel mee bezig. Zij draagt dus ook 24/7 luiers. Maar zij vindt het niet erg. Bij haar is er tijdens een ongeluk iets geknapt rondom haar blaas. Maandenlang was er sprake dat zij een kathether en/of stoma zou krijgen, maar Lore durft het niet aan. Ze vindt de luiers wel prima, het geeft een veilig gevoel en ze hoeft er geen operatie voor te ondergaan. Toen zij net in haar studio kwam wonen, heeft zij eerst haar luiers zelf verwisseld. Maar al snel bleek dat als je bij jezelf een luier om moet doen, dit heel ingewikkeld kan zijn en er regelmatig lekkages zullen ontstaan. Daarom heeft de begeleiding vanaf haar 3e week het verschonen overgenomen. Dit loopt allemaal op rolletjes en Lore is er helemaal oke mee. Ze is zelfs wel blij dat Annelieke hetzelfde probleem heeft. Nu is ze niet meer de enige.

Annelieke begrijpt inmiddels waarom ze zo behendig zijn met luiers verwisselen hier. Ze oefenen het al een poosje bij Lore en ook Kees krijgt in de nacht nog een luier om. Geen wonder dat ze zo goed weten hoe het moet en dat ze het zo snel kunnen.

Vandaag is de 8e dag voor Annelieke. Vannacht kon ze niet goed slapen en ze bedacht een plannetje voor vandaag. Vandaag zou ze, nadat ze in de ochtend verschoond was, haar luier uit doen. Ze had vorige week stiekem 2 onderbroekjes gekocht (roze met bloemetjes natuuuuurlijk) en die zou ze vandaag en morgen gaan dragen. Ze zou laten zien dat ze prima zindelijk is.

Nadat Veerle Annelieke had wakker gemaakt en haar vieze luier had omgewisseld voor een schone, ging Annelieke ontbijten en daarna voerde Annelieke haar plan uit op haar kamer. Ze zou sowieso tot 12u niet gestoord worden aangezien ze had doorgegeven een belangrijke deadline voor haar werk te hebben.
Eindelijk, eindelijk, eindelijk kon ze weer eens een onderbroekje aan met een strakke sexy legging en een crop top. Zo gezegd, zo gedaan.
Nadat ze natuuuuurlijk heel wat sexy fotos van zichzelf in haar outfit had gemaakt voor op instagram, ging ze dan snel aan het werk.

Het was druk. Ze moest een heel aantal telefoontjes en mailtjes doen. Stom stom stom bedacht ze natuurlijk niet om naar de wc te gaan tussendoor. Door de luiers zat dit helemaal niet in haar systeem.
Gelukkig kreeg ze toen ze haar computer om 11.45u afsloot, een soort teken van haar lichaam dat ze snel een wc op moest zoeken.
De dichtsbijzijnde wc voor Annelieke was naast de kamer van Teddy. Ze besloot zo snel mogelijk te gaan. Onderweg naar de wc liepen de eerste straaltjes al haar onderbroekje in. Ook de eerste plek in de legging werd zichtbaar. Toch stopte Annelieke niet en liep ze snel door, met haar handen op haar kruis, naar de wc. Het lukte nog net om de tweede helft van de plas op de wc te doen. "Zie je wel, ik ben een grote meid die prima op de wc kan plassen".
Zonder haar plassertje af te vegen *dat vergat ze helemaal*, trok ze haar broek weer omhoog. 'Oh oh, mn broek is toch nat. Hoe kan dat nu? Hoe kan dat nu? Laat ik snel naar mn kamer gaan en een andere onderbroek en broek aantrekken, voor dat iemand het ziet'.

Bij de begeleiding was wat miscommunicatie. Veerle dacht dat Lotte naar Annelieke zou gaan voor een luiercheck en andersom dacht Lotte dat van Veerle. Annelieke had dus tijd genoeg om nog even een andere broek en onderbroek aan te doen. De lunch zou ze vandaag overslaan, vanwege de deadline. Nu annelieke een schone en droge onderbroek en legging aan had, sneakte ze er snel tussenuit. Ze wilde wel weer eens zonder luier de stad in. Misschien liep er een leuke vent die naar haar billen zou kijken of die haar crop top sexy zou vinden.

Een half uurtje later liep Annelieke in de stad. Muziek in dr oren en ze voelde zich ontzettend vrolijk en blij. Voor de zekerheid kocht ze nog 2 super leuke lichtroze boxershorts (voor morgen en overmorgen alvast) en ze shopte nog een nieuwe licht grijze legging. Helemaal happy liep ze terug naar huis.

Onderweg dacht ze even te voelen dat er weer een plasje aan zou komen. 'Ik ben gelukkig bijna thuis, dan ga ik eerst even plassen'.
Helaas helaas merkte Annelieke dat ze in de gang, vlak voor haar kamerdeur, begon te lekken. 'Huh, ben ik nu aan het plassen, maar ik voel er niks van'
Verdrietig ging ze snel haar kamertje in. Gelukkig had ze net 2 boxers en een mooie legging gekocht. Ze friste zichzelf wat op en trek het nieuw goed aan. De 2 natte onderbroeken en de 2 natte leggings legde ze gauw in het hoekje naast de commode. Daar zou ze later wel iets op bedenken.

Het ging richting 15u op de klok. Annelieke wist dat er zo iemand binnen zou komen voor een luiercheck. Hoe ze zich nou weer uit die situatie moest lullen?

*klop klop*
"Hi Anneliek, ik kom even kijken hoe het met je is" zei de altijd vrolijke Lotte.
"Heel goed. Ik heb vanochtend na het ontbijt een onderbroek en legging aangedaan en ze zijn nog steeds droog. Zie je nou wel dat ik zindelijk ben?"
"Huh", zei Lotte, "en waar is je luier dan? We hadden de afspraak dat je niet zelf aan je luier mocht komen
Daar gaan we het nog eens over hebben meid!"
"Ik ben ook naar de stad geweest en toen heb ik ook niet in mijn broek geplast" gaat Annelieke vrolijk verder.
"Nou, kom eens even bij me dan. Dan kijk ik eens even of alles echt nog droog is"..
Lotte trok alles naar beneden bij Annelieke. Op een klein drupje na, was alles inderdaad nog droog.
"Grote meid hoor" zei Lotte. "Al was dit absoluut niet de afspraak. Ik denk dat we maar gauw weer een luier om moeten doen voor het mis gaat zometeen. Ik vind het heel knap als je geen luiers meer nodig hebt, maar dat moet je oefenen meisje"

Annelieke werd boos en stribbelde tegen. Lotte appte gauw naar Veerle: 'ik ben hier nog wel even zoet, wil jij even langs Teddy en Lore?'
Veerle appte terug: 'is goed, niks ergs toch?'

"Lieve Annelieke, kom even op de commode. Ik doe je even een luier om en dan praten we verder. Mag je voor deze ene keer je onderbroekje erover ipv een romper, oke?"

Annelieke weigerde. Nog steeds was ze boos dat niemand vertrouwen in haar had, terwijl ze al 'de hele dag' droog is.

De discussie tussen Lotte en Annelieke werd wat sterker. Lotte accepteerde geen tegenspraak, maar Annelieke weigerde een luier.
Door dat Lotte haar stem iets ging verheffen en wat minder vriendelijk en vrolijk als altijd, klonk. Raakte Annelieke over dr touren. Haar ademhaling ging steeds sneller, het snikken werd steeds erger. Ze zat inmiddels in een hoekje van de kamer op de grond te huilen.
Doordat de paniek steeds heftiger werd, raakte lotte ook in de stress. 1)omdat annelieke altijd plast/poept als ze in paniek is, uit angst of omdat ze de controle kwijt is en 2) omdat ze natuurlijk Annelieke liever blij en vrolijk ziet.
Lotte besloot dat er maar 1 ding op zat. Ze pakte de speen van Annelieke en stopte hem in haar mond. Ze aaide lief over haar schouder en probeerde met een rustige stem op Annelieke in te praten dat ze er wel uit zouden komen.
"Kom op meisje, wordt maar rustig. We zullen straks eens even kijken hoe we dit op gaan lossen. Voor nu moet je even proberen om je ademhaling weer onder controle te krijgen"
Annelieke leek helemaal van de kaart. De woorden van Lotte kwamen niet binnen. Haar onderbroekje vulde zich ook steeds meer, de sluizen en de kringspier ontspanden allemaal. Het was een natte en vieze bedoening.

"Hai Veerle, kun je even naar Annelieke toe komen?" Vroeg lotte via de intercom.
Veerle kwam binnen en zag gelijk wat er aan de hand was. Lotte legde de situatie in het kort uit en Veerle deed een nieuwe poging;
"Lieve Anneliek, ik ben het, Veerle. Je bent een beetje in paniek en je hebt je luier uitgedaan. Nu zit je in je eigen plas en poep op de grond. We willen je eigenlijk even onder de douche zetten. Loop je mee?"

De woorden leken binnen te komen.
Met haar benen wijd en dr speen nog in haar mond, liep Annelieke achter Veerle aan. Noa zag Annelieke in een vieze broek en met een speen haar kamer voorbij lopen. 'Arme Annelieke'..

In de badkamer trokken de dames de legging en de onderbroek van Annelieke uit. Ze mocht even zelfstandig onder de douche om zichzelf af te spoelen. Het besef kwam bij Annelieke een beetje binnen.
Nog half van de kaart liet ze zich daarna door Lotte afdrogen en liep ze in haar blootje, met een handdoek om haar schouders, mee terug naar haar kamer.
Zonder tegenstribbelen klom ze op de commode en liet ze zich een schone luier omdoen, inclusief romper. Lotte trok haar een schone legging aan en het tshirt zou later wel komen.

Veerle had inmiddels ook de andere natte was ontdekt. 'Hier gaan we het nog over hebben" dacht ze bij zichzelf.

Voor nu zouden lotte en veerle annelieke even laten. Met speentje en knuffel op haar bed." Misschien valt ze wel even in slaap en is ze straks weer voor rede vatbaar"....
 

luierdromer

Niet geschoten is altijd mis.
Wat een mooi hoofdstuk.
Op zich snap ik Annelieke heel goed, zoiets accepteren is nogal wat.
Toch vooral benieuwd hoe een gesprek tussen Annelieke met Veerle of Lotte gaat verlopen
Plasticbroekje met een slotje over de luier?
Hoop dat toch ook dat Veerle, en Lotte begrip hebben voor Annelieke.
:tmb:tmb:tmb
 
Laatst bewerkt:
Hoofdstuk 5.

Die avond was Annelieke niet meer voor rede vatbaar geweest. Ze hield wel netjes de luier aan, na een duidelijke waarschuwing van Lotte. Maar ze kwam niet naar het avondeten, wilde niet praten en alleen maar met haar speentje en knuffel op haar bed liggen.
Tegen 22u kwam Renee nog even binnen om een laatste schone luier te geven voor het slapen, maar ook dit gebeurde met weinig woorden.

Die nacht sliep Annelieke als een roosje. Ze droomde opnieuw dat ze in een mega sexy bikini, zonder luier, rond liep. De jongens vonden haar machtig interessant en dat vond ze fijn.
Tegen 5.30u werd Annelieke wakker. Een onrustig gevoel bekroop haar. Ineens leek alles binnen te komen van wat er gisteren gebeurd was.
De vuile broeken en de natte onderbroekjes, lagen nog naast haar commode. Haar speentje had ze nog in en haar luier was ook deze nacht wederom niet schoon gebleven.
Ze drukte op de intercom en Renee kwam naar haar toe.

"Ha lieve Annelieke, ben je onrustig meisje?"
"Ik ... ik.... volgens mij heb ik gisteren iets doms gedaan... ik heb gelogen tegen veerle en lotte en ik wilde zo graag een grote meid zijn en nooit meer in mijn broekje plassen......"
Luid snikkend ging Annelieke verder. Wederom deelde ze haar grote wens dat ze zo graag een grote meid wil worden die haar plasjes op de wc kan doen.

Na een lang geraas van Annelieke, gaf Renee antwoord.
"Lieve meid, je bent al heel groot en stoer. Je woont nu op jezelf, je kunt zelf naar de stad, je werkt, je bent volwassen. Alleen 1 klein dingetje wil niet lukken en dat is dat je niet zindelijk bent. Maak het niet te groot meisje. Wij gaan in het ochtend overleg bespreken hoe we dit met je gaan oppakken, want gisteren ben je echt buiten het boekje gegaan. Maar maak je geen zorgen, dat doet iedereen wel eens en we gaan een goede oplossing vinden.
Na het ochtend overleg, voor het ontbijt, komt Lotte even met je praten, oke? Rust voor die tijd nog maar eventjes uit."

Tegen 7.45 kwam Lotte binnenlopen. Annelieke had het schaamrood op haar kaken en gelijk sorry zeggen, lukte nog niet. Lotte ging rustig bij Annelieke op bed zitten en zei nog niets.
"Sorry voor alles van gisteren", kwam er toen toch haperend over de lippen van Annelieke.

"Weet je eigenlijk nog wat er gisteren allemaal is gebeurd?" Vroeg Lotte.
Een aantal dingen wist Annelieke nog, maar vanaf de paniek en de poep/plas broek, wist ze niks meer.
Lotte deelde wat er gisteren was gebeurd en dat dit echt niet de bedoeling was. Dat ze hadden afgesproken in het start gesprek dat Annelieke nooit aan haar eigen luier mocht komen.
Annelieke begrijpt dat ze buiten het boekje is gegaan en snikt rustig..

"Lieverd, we begrijpen allemaal je wens dat je graag een grote meiden onderbroek aan kan en dat al je plasjes en poepjes op de wc kunnen. Maar dit lukt niet. Je hebt het al zo vaak geprobeerd.
Wij willen nu maar 1 ding en dat is dat jij gaat inzien dat je ook met een luier prachtig bent en een grote meid bent.
Helaas heeft gisteren wel consequenties. We hebben besloten dat je een week lang niet uit huis mag. Boodschapjes halen wij voor je. Zo weten we zeker dat je niet nog eens zonder luier weg gaat. Wij kiezen je kleren uit elke dag. Dit betekent dat je luier soms zichtbaar zal zijn en dat de groep het ziet.
Ook gaan we al je gekochte onderbroekjes wassen en leggen we die bij ons op kantoor. Als je straks wat meer gewend bent hier en het gaat goed met je, gaan we vast nog eens oefenen met de onderbroekjes. Oke?

De komende week blijf je dus binnen en bij elke luier controle zeg je eerlijk of je een ongelukje hebt gehad. Als dit goed gaat gaan we de week erna een stapje verder.
Het doel voor de week daarna is dat je gaat voelen of je een plasje of poepje doet. Zodra je merkt dat je luiertje vies is, druk je op de intercom en vraag je: "mag ik een schone luier?". Dit durf je nu nog niet te vragen en dat is oke. Maar we willen voorkomen dat je lang in een vieze luier loopt en dat je uitslag krijgt op de billen..
Als dat allemaal goed gaat en je voelt het wanneer je hebt geplast en gepoept, gaan we daarna kijken of we een dag met oefenbroekjes kunnen werken. Oke?"

" uhhh... oke.. dus als ik nu goed mn best doe, mag ik over een poosje een oefenbroekjesdagje?"

"Ja meis.. maar eerst gaan we de luiers accepteren en ga je proberen te voelen als je een ongelukje hebt"

Annelieke stemt in met het plan.
Ze vindt het rete rete spannend, maar wil hier graag blijven wonen.

Lotte verschoont snel haar nachtluier. De bloemetjesromper van gisteren mag aanblijven. Er gaat alleen een kort spijkerrokje overheen vandaag, vanwege de warme temperaturen. Annelieke heeft nauwelijks door dat het rokje zo kort is, dat je de achterkant haar luier kunt zien en dat als ze zit, haar luier ook goed zichtbaar is. Ze laat het allemaal gebeuren..

Ook bij het ontbijt kijkt niemand raar. Niemand maakt gemene opmerkingen. Wel vraagt Noa; "Annelieke, gaat het weer een beetje na gisteren?"
'Wat zou Noa gezien of gehoord hebben gisteren?' Denkt Annelieke nog.
"Ja, het gaat goed hoor en met jou?"
Ze raken aan de praat en kletsen gezellig door.
Aan het einde van het ontbijt ruimen ze altijd gezamenlijk op. Lotte zegt nog even, hardop: "Annelieke, rond 10.30u kom ik even een luiercheck doen he?"
Annelieke kan door de grond zakken, maar wederom niemand die er aandacht aan lijkt te schenken..

Tegen 10.40u komt Lotte, iets later dan gedacht, even bij Annelieke binnen. "Hoi meisje, ben je lekker aan het werk?"
"Ja, " zegt Annelieke. "Het gaat goed"...
"Heb jij een plasje of een poepje gedaan vanmorgen of is je luier nog schoon?"
"Hij is nog schoon. Ik heb niet geplast en niet gepoept"
"Mag ik heel even kijken? Hmm.. er zit toch een grote plas in je luier lieverd. Laten we even een schone om doen, anders lek je straks nog door"
Annelieke kijkt beteuterd. Ze dacht juist dat het zo goed ging.
Lotte pakte wat luierdoekjes en maakte haar plassertje en liesjes goed schoon en droog. Klein beetje talkpoeder erover en de romper weer dicht.
"En mn rokje dan?"
"Die trekken we na de volgende luiercheck, net voor de lunch, wel weer aan. Je blijft tot die tijd toch achter je bureau aan het werk, dus niemand die het ziet. Ook is het warm, dus voor jou ook lekker koel zo".
Annelieke gaat akkoord en werkt rustig verder.

Tegen lunch tijd komt Veerle binnen. Dit keer is Annelieke nog schoon en droog.
"We hebben een plan voor vanmiddag. We willen het zwembad in de tuin opzetten en lekker met de groep zwemmen en chillen, doe je mee?"
"Jaaaaaaa, zegt Annelieke. Mag ik dan mn nieuwe bikini aan?"
"Nou, zegt Veerle, dat mag wel, maar we doen er wel even een zwemluiertje onder. Als je plast of poept in het water, moeten we het hele zwembad verschonen. Dat is een duur geintje"
Annelieke kijkt beteuterd. Het is wel echt heel warm en zon zwemluier onder mijn bikini, ziet vast niemand, toch?
 

luierdromer

Niet geschoten is altijd mis.
Mooi vervolg.
Mooi dat Veerle, Lotte begrip hebben, en ze willen oefenen.
Benieuwd hoever Annelieke uiteindelijk komt.

:tmb:tmb:tmb:tmb:tmb
 
Hoofdstuk 6.

Die middag is het boven de 30 graden. Dat is voor nederlandse begrippen zeg maar 'tropisch warm'.
De groep is al lekker aan het chillen met een muziekje op, in het zwembad in de tuin. Annelieke zit nog binnen in dubio of ze wil dat de groep haar ziet als ze enkel een bikini over haar luier aan heeft.

Rond 14u komt Lotte even checken of Annelieke oke is en of ze echt niet mee wilt zwemmen. De hele groep krijgt zo ook een lekker ijsje en er is limonade met ijsklontjes en koekjes.
"Ik wil wel, maar dan zonder m'n luier"
"Anneliek, ik ga niet in discussie. Zonder luier is in het zwembad geen optie. Maar hee, als je je bikini eroverheen doet, ziet niemand het joh!"

Annelieke gaat overstag. Lotte helpt haar behendig uit haar nog droge normale luier en helpt haar in een zwemluier stappen. Dit is een soort 'pants'. Snel trekt Lotte haar bikini over de luier van Annelieke aan.
De bikini van Annelieke is echter zo'n mega sexy bikini, met een broekje waarvan je het amper een broekje kunt noemen (zo weinig stof). Je ziet de luier dus echt goed zitten. Annelieke kijkt beteutert; "zo ga ik echt niet naar beneden hoor"..

"Weet je wat we ook kunnen doen Annelieke? We kunnen ook je roze badpak eroveraan doen. Dan zie je de luier nog minder dan in je bikini denk ik".
Zo gezegd, zo gedaan. Annelieke is blij, je ziet de luier amper. De plasjes zal de zwemluier niet 100% opvullen, maar de poepjes wel. Lotte en Veerle zullen daarom steeds even checken of Annelieke moet plassen, zodat ze een plasongelukje hopelijk kunnen voorkomen.

Die middag is Annelieke ontspannen en rustig. Ze vindt het heeeerlijk in het water en ze heeft zojuist genoten van een raketje en een groot glas aanmaak met ijsklontjes.

Rond een uurtje of 15.15 vraagt Veerle of Annelieke soms even mee wilt om een plasje op de wc te doen. Annelieke schaamt zich. "Moet je dat nou echt vragen waar iedereen bij is? Ik plas heus niet in mn broek hoor"..
"Om te voorkomen dat je in bad en in je luier plast, gaan we even proberen op de wc te plassen"..
Annelieke wordt knal en knalrood. Maar niemand geeft een kik, alsof het doodnormaal is dat de 33 jarige Annelieke even voor een plasje naar de wc moet om een droge luier te behouden...

Op de wc komt er niks uit. Annelieke blijft wel 5 minuten zitten, maar het helpt niet.
"Het geeft niets, Anneliek" zegt Veerle. "Kom, ik trek je gauw je luier en badpak weer aan, dan kun je weer verder zwemmen". Annelieke laat zich wederom helpen alsof ze een 2 jarige is. Haar plassertje wordt schoongemaakt, luierbroekje aan en badpakje omhoog.

Weer terug buiten ziet Annelieke dat het heel erg gezellig is. Ze wil zo snel mogelijk het bad weer in. Alhoewel die koekjes er ook erg aantrekkelijk uit zien. Annelieke besluit een stoel te pakken en 2 koekjes te eten, naast Yord, een groepsgenoot. Ze raken gezellig aan de praat, totdat Yord roept: "Veerle, volgens mij heeft Annelieke in haar broek geplast"..
Annelieke zakt door de grond, figuurlijk dan. Er ligt inderdaad een grote plas op de lichte tegels onder haar stoel. Van schrik springt ze op, waarna ze voelt dat de plas langs haar benen loopt.
"Hoe kan dit? Hoe kan dit? Dit is niet van mij!!!" Probeert Annelieke nog. Maar de groep valt stil.
Na een paar ontelbaar lange seconden, breekt Lore de stilte. "Het is niet erg joh, trek lekker iets schoons aan en kom er dan weer gezellig bij!!"
"Nou, zegt Yord, ik ruik ook een poeplucht. Als ze gepoept heeft vind ik het niet zo fris dat ze weer in ons zwembad komt".
Veerle grijpt in; "yord, dat mag je niet zeggen. Voor de poep ongelukjes heeft Annelieke deze luier om, dus daarvan komt niets in het water. Anneliek, kom eens hier? Dan kijk ik even in je luier..."
Annelieke begint te snikken.. wat overkomt haar nu toch weer allemaal, heeft ze nu echt zonder het te merken geplast en gepoept waar de hele groep bij is?
Veerle bevestigt dat er een flinke poep in de luier zit. Ze geeft Annelieke een handdoek om haar middel en troost haar met de woorden: "kom maar meisje, gaan we even je billetjes wassen en een schone luier om doen"..

Zodra Veerle Annelieke helemaal schoon heeft, krijgt Annelieke de vraag of ze nog mee naar beneden wilt. Annelieke twijfelt even, maar het feit dat de groep haar niet heeft uitgelachen en dat Yord nu snapt dat de luier dient voor de poepjes, stelt haar gerust.
Annelieke krijgt een nieuwe zwemluier aan. Veerle probeert haar badpak er weer overheen te doen, maar deze is nat van het zwemmen en de plas. Dus beter toch maar even iets schoons.
Uiteindelijk wordt het toch de bikini, meer heeft Annelieke niet. Veerle besluit een gewone luier mee te nemen, voor als Annelieke uit het water gaat. Die vangt de plasjes tenminste op. Dan hoeft ze niet nog een keer deze vernedering mee te maken.

Weer terug in het zwembad is het al snel weer ontspannen. Lore en Annelieke zitten samen in een hoekje. Lore heeft ook een zwemluier aan, maar gelukkig nog geen ongelukjes gehad en al 1x op de wc geplast.
Lore stelt Annelieke de vraag; "waarom heb jij eigenlijk nog een luier aan? Heb jij een ziekte of ben je gewoon nog niet zindelijk?"
Annelieke antwoord rustig, maar een beetje overvallen door de vraag: "uhmmm.. het ging afgelopen jaren niet zo goed met mij. Ik had veel paniekaanvallen en stress en ik plaste steeds vaker in mijn broek. Een paar maanden terug ben ik op vakantie gegaan met een bootreis en kwamen we erachter dat ik veel rustiger was als ik een luier om had en de ongelukjes werden steeds meer en erger.
Nu gaat het weer een stuk beter, maar als ik in paniek ben laat ik alles lopen. Binnenkort ga ik naar de dokter, omdat ik overdag mijn plasjes en poepjes ook niet meer voel aankomen als ik niet in paniek ben. 'S Nachts heb ik altijd al een luier om gehad. Ik werd pas overdag zindelijk toen ik 15 was en 'snachts ben ik nog nooit zindelijk geweest. Ik slaap te diep en voel een ongelukje niet aankomen. En jij?"

Lore knikt liefdevol. "Geeft helemaal niks joh, iedereen heeft zo wel iets waar hij/zij moeite mee heeft toch? Uhm, ja.. ik zelf ben nog aan het proberen om zindelijk te worden. De poepjes gaan nu bijna allemaal in de wc, maar plasjes voel ik vaak te laat of niet aankomen. Ik ben nu al een tijdje hier in dit huis en binnenkort mag ik met oefenbroekjes proberen omdat het best goed gaat. De dokter zei bij mij dat mijn blaas niet zo sterk is en dat hij overactief is. Maar dat ik het wel kan oefenen, dus dat doe ik nu"

De middag verloopt verder soepel en schoon. Lore lukt het zelfs om nog een plasje op de wc te doen en Lotte geeft haar daar een dikke pluim voor. Annelieke blijft in het water gelukkig droog.
Het is nu al tegen 17u, dus iedereen moet nu het bad uit om straks nog op tijd te kunnen eten.

Annelieke stapt het bad uit en haar zwemluier hangt zwaar. Hij neemt toch wat water op. Om te voorkomen dat Annelieke zal lekken of zo alsnog zal plassen, stelt Veerle voor om even gauw staand de zwemluier te vervangen voor een droge gewone luier. "Ik dacht het niet dan ziet de hele groep mijn plassrtje en billen"
Lore denkt mee en zegt; "ik heb een grote handdoek, die houd ik er wel voor en dan ga ik ervoor staan"
Binnen 3 minuten is het gepiept. Annelieke haar bikini broekje en zwemluier zijn verwisselt voor een gewone luier. Even heeft ze helemaal niet in de gaten dat ze als 33 jarige meid nu in een luier en bikini topje naar haar kamer loopt. Ze is ontspannen en relaxed. Op haar kamer heeft ze het al snel wél door zodra ze in de spiegel kijkt. Even wil ze boos worden, maar Veerle zegt: "niet boos worden, niemamd vind er iets van, we trekken snel even iets anders aan". Dat is voldoende voor Annelieke om het voorval snel te vergeten.
Het wordt een kort jurkje met spagetthi bandjes. Door de warmte mag haar rompertje en bhtopje wel uitblijven. Als je van de zijkant of de achterkant kijkt, komt de dikke Tena luier van Annelieke onder het jurkje uit. Het is eigenlijk, door de lange lengte van Annelieke, meer een lang hempje dan een jurkje. Maar Annelieke lijkt er zelf even helemaal niet mee bezig nu ze het eten uit de keuken ruikt. Zodra ze klaar is loopt ze met zichtbaar een dikke luier aan, naar de keuken, voor het eten.

Na het eten vraagt Renee, wie inmiddels de dienst heeft overgenomen, of ze even aan de luier van Annelieke mag voelen. Het went nooit dat Renee deze vraag stelt waar iedereen bij is.
"Grote meid, wat knap, je luiertje is nog droog!!!!"
Met het schaamrood op haar kaken zegt Annelieke: "oh bedankt". Renee antwoord daarop nog kort; "overmorgen gaan we even naar de dokter in het ziekenhuis he. Dan gaan we kijken of we jou weer een grote meid kunnen maken op de wc"...
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
B Verhaal Klaar Ongelukjes van Annelieke O 41
C Wat gaat er met de huidige luiers in de toekomst gebeuren terwijl de toekomst niet verweg meer is? Pub 5
Bedplasser91 Wie gaat er vandaag oldtimers kijken..... Pub 1
T Vriendin gaat luiers dragen (tips) Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 56
André Adult Baby Wie gaat erop wintersport naar Kirchberg? Pub 9
Mama Suus Mama Suus gaat starten! Voorstellen 54
P Yael gaat op bezoek 16+ Verhalen 2
V Wie gaat 14 oktober maat Fetish Club 78 : Pets&Littles ABDL Playground?? Kalender 1
P Gaat maat 7 baby luiers passen ? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 16
André Adult Baby Wie gaat er naar Egypte op vakantie en welke streek. Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 7
Teddy25 Wie gaat er op 12 augustus naar Fet life Kalender 8
Jelmer binnenkant van de fabine black gaat open Luiers 4
K Benieuwd wat mijn moeder morgen gaat zeggen contact Kaboutertje. Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 5
maarten Wanneer doe je de nacht luier aan als je naar bed gaat Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 67
adidaslover Wie gaat er naar het luierkamp 2021?? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 23
G moeilijk gaat ook .... Voorstellen 24
TedWheel Verhaal Klaar Ze gaat op haar knieën voor me zitten. 16+ Verhalen 0
Little Endy Wanneer gaat de webshop terug online? Vragen & Info Shop 20
broekie Carnaval 2020 komt er aan.Hou ga jij verkleed als je het gaat vieren?(allen voor carnaval liefhebbers aub ). Pub 40
Monkeybaby Wie gaat er wel naar de meeting Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 0
W Wie gaat er ? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 6
Pup Aandrang om te plassen gaat maar niet weg? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 16
abdenhaag CBB gaat verhuizen! Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 0
Redheaddiaper hoe gaat het Tiener board 0
pamperventje Hoe gaat je partner er mee om? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 12
SNOOPY_ wie gaat er naar CBB met de auto vanuit brabant!? Pub 1
K Wie gaat er naar f.a.c.t.s 1-2 april? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 0
F Chick van 21 jaar oud gaat graag als baby door het leven AB/DL Filmpjes 4
Haags_eigenwijsje Gaat er iemand omgeving Amsterdam naar CBB? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 2
Ares Wie gaat de beker winnen? Pub 9
L Verhaal Klaar Een Wens Die In Vervulling Gaat W 64
T Sensation White 2014, Wie gaat ook? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 2
pampervuller Crèche Bébé 27 juni 2014 wie gaat? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 15
pyjama Naar wat gaat onze interesse eigenlijk uit? Pub 9
R Verhaal Klaar Regina gaat voor Goud Q R 6
P Verhaal Klaar Leentje Gaat Joggen L 16
K Verhaal Klaar Kirsty Gaat Trouwen K 2
danny23 mijn luierfetish en hoe mijn vriendin er mee om gaat! Voorstellen 13
diaper-lover2 luier omdoen gaat verkeerd!? Tiener Baby's / Luierliefhebbers 12
diaper-lover2 zetpil waarvan je gaat poepen? Volwassen Baby's / Luierliefhebbers 10
O Oppasmama gaat verhuizen! Pub 17
P Ruben gaat zich Voorstellen Voorstellen 2
diaper ed gaat weer lekker :( Tiener Baby's / Luierliefhebbers 1
bedzeilluierlover Bedzeilluierlover gaat heerlijk slapen AB/DL Filmpjes 1
M Matriluier gaat zich voorstellen Voorstellen 3
D FTP server met ABDL filmpjes gaat stoppen AB/DL Filmpjes 1
F Freemarco gaat zich voorstellen Voorstellen 8
bakbeest wil zelf ook wel wat filmpjes plaatsen maar hoe gaat dat AB/DL Filmpjes 8
L Luierdennis gaat zich even voorstellen : Voorstellen 9
Den-boy123 Ik ga verhuizen, gratis luiers in een deel komen ophalen Algemeen 10
Similar threads


















































Bovenaan