Marije's verhaal

Peter1970

Superlid
Marije's verhaal deel 22

Ze belden aan, Marije had als babietje natuurlijk geen sleutel van haar huis. Pauline deed open. 'Hoi, kom snel binnen. Ik was net Laura aan het voeren.' Ze liepen naar de keuken. Laura zat aan de keukentafel. Pauline had haar zo te zien tot klein babietje omgetoverd. Over haar luier droeg ze enkel een rompertje met lange mouwen. En natuurlijk had ze een slabbetje om. Ook had Pauline twee vlechtjes in Laura's haar gemaakt, wat haar een schattig kinderlijk uiterlijk gaf. Aan haar voeten droeg ze witte gebreide sokjes, die Marije van zichzelf herkende.
'Ik ga er snel weer van door, want ik heb nog veel te doen.' Zei Thijs, 'Wat spreken we af voor de verhuizing van Tessa?'
'Ik heb nog niets van Tessa gehoord, ik stuur je straks wel even een appje als ik meer weet, maar fijn dat je ook komt helpen.' Zei Pauline
'Nou schatje, tot morgen dan.' Thijs gaf Marije een knuffel.
'Ik ga je missen.' Fluisterde Marije in zijn oor.

'Kom Marije, grote mensen tijd is voorbij.' Zei Pauline toen Thijs weg was. 'Ik zal je eens even andere kleren aantrekken.' Pauline pakte Marije's hand en leidde haar naar de kinderkamer. In haar ledikantje lag een knuffeltje dat ze niet kende.
'Laura heeft in je bedje geslapen vannacht.' zei Pauline die Marije's blik zag.
'Laura was helemaal gelukkig dat ze voor het eerst in echt babybedje mocht slapen. Ik had haar, net als jij, gefixeerd zodat ze alleen op haar rug kunnen liggen. Maar vannacht mag jij natuurlijk weer in je eigen bedje. Laura moet nog maar even wachten tot het nieuwe ledikantje er is.'
Pauline pakte een speentje van de kommode en stopte dat in Marije's mond, gretig begon ze er op te sabbelen. Dit was eigenlijk het enige dat ze bij Thijs had gemist, besefte ze nu. Pauline trok Marije's zwarte feestjurkje uit.
'Wat heb jij nou voor luier om?' Riep Pauline verbaasd toen ze dikke bult bij Marije's kont zag.
'Ga maar even liggen, dan verschoon ik je wel even'
Pauline trok de knoopjes van Marije's rompertje los. 'Die luier is veel te groot, hij sluit ook helemaal niet goed aan in je liezen.' Pauline stak ter demonstratie haar vingers tussen de luier en Marije's dijbeen. Marije moest even rillen van de koude vingers in haar schaamstreek.
'En ook rond je middel zit hij veel te wijd. Zie je wel' zei ze en ook hier stak Pauline haar hand tussen de luier en haar buik. 'Maar goed dat je nog niet geplast hebt, deze luier was waarschijnlijk gaan lekken. Ik zal Thijs volgende keer wel even een lesje luiersverschonen geven.'
'Maar hij had geen andere luiers meer.' Voerde Marije ter verdediging van Thijs aan, ze vond dat ze het voor Thijs moest opnemen. 'Misschien moeten we Thijs gewoon wat van onze luiers geven.' Zei ze, dat zou het in de toekomst makkelijker maken om bij Thijs te kunnen blijven slapen, dacht Marije er stiekem achteraan.
'Ik zal er eens over nadenken.' Zei Pauline
Ondertussen had Pauline de te grote luier vervangen door een beter passed model. Het was een van Marije's favoriete Rearz met een leuk dierenprintje.
'Ik zal je gelijk even een schoon rompertje aantrekken, eentje met lange mouwen, dat is voor nu wat comfortabeler. Pauline trok Marije overeind zodat ze rechtop zat. Pauline verwisselde het rompertje, wat altijd een beetje gedoe was met de mouwtjes. Toen haar armen door de mouwtjes waren stroopte Pauline het rompertje naar beneden. Marije moest weer even gaan liggen en haar billen iets omhoog doen zodat Pauline de achterflap van het rompertje tussen haar benen kon trekken. Pauline klikte de vier drukkertjes dicht.
Marije vond het altijd een heerlijk gevoel als het rompertje werd dichtgeklikt, vooral als het lekker strak zat en de luier hierdoor stevig op zijn plaats werd gedrukt.
'Wil je sokjes of liever een maillot?' Pauline hield de sokjes in de ene hand en in de andere een witte maillot.
Hoewel Laura ook sokjes aan had, leek het Marije wat fris om met blote benen rond te lopen.'Die!' Zei ze dan ook en ze wees op de maillot.
'Goed zo meisje.' Zei Pauline. 'Even voetjes in de lucht. Pauline frommelde de voetjes van de maillot over Marije's voeten en trok de maillot over haar benen. Automatisch deed Marije haar kont wat omhoog zodat Pauline de maillot over haar billen kon trekken, wat door de luier een beetje moeizaam ging.
Pauline trok Marije aan haar handen overeind en hielp haar vervolgens van de kommode. Al staand bekeek Marije zich in de spiegel. Ze draaide een beetje rond zodat ze zich zelf goed kon bekijken.
Door het rompertje en de strakke maillot drukte de luier op een aangename manier in haar kruis. Met haar hand wreef ze over haar kont. Het indirecte gevoel van de aanraking was best opwindend. Ze kon zich haast niet meer voorstellen dat ze ooit zonder luier had rondgelopen.
'Kom maar dan gaan we even wat drinken.' Stelde Pauline voor
In de keuken zat Laura aan de tafel te kleuren, Marije ging er naast zitten. 'Kijk eens hier een lekker flesje melk, met twee handjes vasthouden'
De bel ging. 'Dat zal Tessa wel zijn.' Zei Pauline die op stond om open te gaan doen.
'Kijk nou wat schattig.' Riep Tessa uit toen ze binnenkwam. 'Wat zitten jullie daar lief .' En ze gaf Laura en Marije een knuffel
Marijje besefte plotseling dat dat inderdaad best een aparte gezicht moet zijn geweest, twee volwassen babies naast elkaar aan de keukentafel.
'Wil je koffie? Vroeg Pauline.
'Lekker, cappuccino graag.'
'Nou, ik heb alles geregeld.' Zei Tessa toen ze met zijn vieren aan de keukentafel zaten. 'Ik heb een verhuisbusje voor morgen gehuurd. Maar hoe dan we dat morgen met de "kleintjes"?' en ze knikte richting Laura en Marije.
'Thijs komt ook helpen. Het lijkt me het beste dat jij en Thijs jouw spullen gaan halen, dan blijf ik hier oppassen. Hoe laat wil je beginnen dan stuur ik Thijs even een berichtje?'
'10 uur, het beste kan Thijs dan gelijk naar mijn oude huis komen.'
'Mooi, dan kunnen we vanmiddag de kamer waar Laura in slaapt alvast leegmaken, zodat jouw spullen er morgen gelijk in kunnen.'
'Dan is het misschien handig als we zo eerst even boodschappen gaan doen.'
"Goed idee'
' Komop meiden, we zullen jullie even aankleden.' Zei Pauline toen zij en Tessa klaar waren met koffie drinken.
Pauline pakte Laua's hand en Tessa die van Marije. Met zijn vieren liepen ze naar de kinderkamer.
Pauline voelde even aan de luier van Laura. 'Nou, nou, meisje die is al aardig gevuld. Misschien beter als ik je nog even verschoon. Ga maar liggen.' en ze klopte met haar hand op het verschoonkussen. Laura klom op de kommode.
'Marije heb ik net verschoond, zij hoeft alleen nog een jurkje en schoenen aan.' Zie Pauline tegen Tessa. Tessa keek in de kledingkast van Marije en trok er een kort jurkje uit. Het was blauw met witte stippen. Tessa trok het over Marije''s hoofd en deed de rits op haar rug dicht. Het jurkje had een strak lijfje maar liep aan de onderkant wat wijder uit.
Het kwam tot halverwege haar dijen. Doordat het jurkje wat wijder uitliep, viel Marije's luier niet direct op. Marije bekeek zichzelf in de spiegel en was best tevreden met het resultaat. Vooral ook omdat je door het jurkje niet direct door had dat ze een luier droeg. Zelf zag ze het wel meteen, maar voor vreemden zou het een vraag blijven. De gedachte dat mensen zouden twijfelen of ze wel of niet een luier droeg, wond haar op.
Ondertussen had Pauline Laura verschoond en ook een maillot en jurkje aangetrokken.
Laura kwam naast Marije staan en samen bekeken ze zich in de spiegel. Ook bij Laura moest je goed kijken om te zien dat ze een luier droeg.
'Nou meisjes jullie zien er schattig uit.' Zei Tessa.
'Schoenen aan en we kunnen gaan.'
Even later liepen ze met zijn vieren richting het winkelcentrum.
Laura en Marije beide keurig aan het handje. (Wordt vervolgd)
 

Peter1970

Superlid
Marije's verhaal deel 23

Het was vrijdag, dus behoorlijk druk in het winkelcentrum. Vooral mensen die boodschappen deden voor het weekend veel moeders met kleine kinderen en ouderen. De vier meiden waren daardoor een opvallende verschijning. Met name omdat Marije en Laura met hun haar in vlechtjes, korte jurkje en witte maillot wel enigzins uit de toon vielen. Ze werden dan ook door menigeen aangestaard. Marije zag mensen fluisteren terwijl ze in hun richting keken. Marije had wel een vermoeden waar ze het over hadden. Dat vermoeden werd bevestigd toen ze in de rij bij de bakker een gesprek opving tussen twee moeders.
'Niet meteen kijken, maar zie je die twee meisjes daar.'
'Die twee met die jurkjes?'
'Ja, valt je niets op?'
'Nee, hoezo, dat ze er een beetje het zelfde uitzien met die vlechtjes in hun haar en die witte maillot en zo.'
'Nee, dat bedoel ik niet, kijk eens naar hun kont.'
'Ja, nou! Ze hebben beiden een flink achterwerk zeg.'
'Dat ziet er toch niet natuurlijk uit.'
'Ja maar dat is bij al die jonge meiden tegenwoordig, die willen allemaal een kont zoals Kim Kardashian.'
'Toch is dit anders, ik zou zweren dat ze een luier om hebben.'
'Nee, daar geloof ik niks van, waarom zouden ze die dragen dan?'
'Misschien moeten ze die dragen omdat ze hun plas niet kunnen ophouden.'
'Allebei? Lijkt me onwaarschijnlijk.'
Marije had de discussie tussen de twee vrouwen met interesse gevolgd. Ze vond het opwindend dat er zo over haar werd geroddeld. Ze kreeg de neiging haar jurkje ietsje op te tillen. Achteloos legde Marije haar handen op haar billen. Langzaam schoof ze het jurkje een klein stukje omhoog.
'Kijk, kijk, zie je nou!' Hoorde ze plotseling achter zich. Marije wist dat ze ver genoeg was gegaan, vlug liet ze haar jurkje weer zakken.'
'Ik zag niks' hoorde ze de andere vrouw zeggen.
'Nou ik zag anders duidelijk een luier, er zat nog een rompertje overheen ook.'
'Ik geloof er niks van.'
Marije genoot van de verwarring die ze had veroorzaakt.
'Kom meiden we gaan.' Zei Pauline, die net had afgerekend.
Ze liepen naar de uitgang.
Marije voelde hoe de twee vrouwen haar nakeken. Vlug trok ze nog even haar jurkje op.
'Tssst.' Siste een van de vrouwen
'Zie je nou, wat zei ik je.' Hoorde ze nog net voor ze de winkel uit stapte.

Even later liepen ze in de supermarkt. Laura en Marije moesten bij het winkelwagentje blijven. Pauline en Tessa liepen af en aan met boodschappen.
'Pssst. Marije.' Fluisterde Laura een beetje geheimzinnig.
'Marije ik moet je iets vertellen......' :Laura klonk een beetje nerveus.
'Wat is er?'
'Ik geloof dat ik moet.....nou jou je weet wel.. Ik moet een grote.....' Laura was steeds zachter gaan praten en had een beetje rood hoofd gekregen.
'Moet je poepen?'
'Sssst, niet zo hard.' Laura schaamde zich duidelijk.
'Kan je het niet ophouden tot thuis?'
'Nee, ik moet echt heel nodig.'
'Dan moet je het maar in je luier doen.'
'Ik durf dat niet. Ik ben bang dat iemand het ziet en dat ik ga stinken en de mensen me ruiken.'
'Ik begrijp het, ik vond het de eerste keer ook best eng, maar ook wel spannend.'
'Ik durf het echt niet, ik wil gewoon naar de WC.' Laura klonk wanhopig.
'Wat is er met jou?' Vroeg Pauline die net met wat boodschappen kwam aanlopen
'Ik, ik,, m.m.m.oet...p.p.p poepen.' Stamelde Laura
'Nou daarvoor heb je toch een luier om.' Antwoordde Pauline
'Ik kan het niet in mijn luier, ik wil op de WC.' Laura leek nu bijna te huilen.
'Geen sprake van, babietjes horen hun luier te gebruiken.' Sprak Pauline streng
'Alsjeblieft' smeekte Laura
'Nee, beslist niet.' En Pauline liep weg om nieuwe boodschappen te halen.
Laura hield het blijkbaar niet meer, met twee handen pakte ze het karretje vast en zakte iets door haar knieen.
Even verkrampte Laura's gezicht, maar na een korte, diepe kreun, ontspande haar gezicht weer. Voorzichtig voelde Laura aan haar kruis. Ze bleef een beetje wijdbeens staan. Vol ongeloof keek ze Marije aan.
'Ik heb gepoept.' Zei ze alsof ze het zelf niet kon geloven.
'Ik voel me nu echt heel klein, een onzindelijk kindje dat afhankelijk is van haar luier.' Zei Laura die nu duidelijk opgelucht was. 'Ik voel me geweldig maar schaam me eigenlijk ook.' Laura liep wat wat onwennig rond, af en toe plukkend aan haar luier. Door de goed gevulde luier werd het lopen een soort waggelen.
'Wat is er met Laura?' Vroeg Tessa die net kwam aanlopen
'Ze heeft gepoept' antwoordde Marije.
'Oh, we hebben anders geen verschoonspullen bij ons, maar dat geeft niet we zijn toch zo klaar dan gaan we naar huis.'
'Wat ruik ik nou, heeft een van de meisjes een grote bah gedaan.' Zei Pauline die ook net kwam aanlopen
'Ja Laura' zei Tessa
'Kan je he ruiken dan?' Vroeg Laura een beeje paniekerig
'Ja, ik ruik het duidelijk, maar ik heb een gevoelige neus.' Zei Pauline
'Ooh, ik schaam me rot, ik wou dat ik het op had gehouden.'
'Ik ruik anders niks, bovendien er is nu toch niets meer aan te doen.' Zei Tessa
Ze liepen naar de kassa, Laura liep wat ongemakkelijk. Het is was helaas druk. Ze stonden in een lange rij
'Mam, ik ruik poep.' Zei jongentje van een jaar of zes, achter hun in de rij.
'Ben je ergens ingetrapt?' zei zijn moeder.
Het jongetje bekeek zijn schoenzolen. 'Nee die zijn schoon. Het komt daar vandaan en wees op de vier meiden.'
'Niet wijzen Ricky, dat is onbeleefd.'
Het jongetje liep op de meiden af. 'Hebben jullie soms in de poep getrapt?'
'Ricky, hier komen' riep zijn moeder.
'Jij bent het, jij stinkt naar poep.' Ricky wees naar Laura
Ricky's moeder trok Ricky aan zijn arm naar haar toe. 'Dit is niet netjes om mensen zou toe te spreken.' Sprak ze hem streng toe.
'Sorry, hoor.' Zei Ricky's moeder. 'Hij is soms nogal een flapuit.'
Laura was ondertussen rood aangelopen. De hele rij voor de kassa keek nu naar Laura. Laura had het gevoel dat iedereen nu door had dat ze een luier droeg waar ze in had gepoept.
'Nou dat viel niet mee.' Zei Pauline toen ze eindelijk buiten stonden.
De meiden keken elkaar aan ze barstte spontaan in lachen uit.
'Jij bent het, jij stinkt naar poep.' Deed Tessa het jongentje na.
Ze gierden het uit, ze liepen terug naar huis, waarbij Laura duidelijk wat moeilijker liep (wordt vervolgd)
 
Bovenaan