wat houdt zo'n droogbedtraining juist in ?
Een droogbedtraining is een training die steeds meer ziekenhuizen aanbieden, aan veelal tieners, om van het bedplassen af te komen.
Voor ongeveer een week ga je 's avonds naar het ziekenhuis waar je op de kamer "slaapt" met een andere bedplasser.
De eerste nacht wordt je ieder uur wakker gemaakt, moet je afgesproken wachtwoord zeggen en ga je plassen en nog wat water drinken.
De andere nachten ga je in steeds grotere intervallen slapen, vaak met een plaswekker. Je houdt bij wanneer je door de plaswekker wakker werd of vanuit jezelf. Er zijn ook ziekenhuizen die het zonder welker doen en de staf je regelmatig laten wekken.
Als je toch in je bed plast moet je zelf je bed verschonen en dit ook noteren in je logboek.
Ook krijg je vaak een psycholoog toegewezen die dan met je praat over hoe je denkt in relatie tot bedplassen en andere onderwepen. Ook bepaald een psycholoog of je uberhaupt mee kan doen aan de training. Als er bijvoorbeeld live events zojn als verhuizing, scheiding van de ouders, overlijden enz. dan kan dit een reden zijn die het bedplassen bevordert en dan heeft de training bij voorbaad geen zin.
Na de avonden in het ziekenhuis is het de bedoeling dat je thuis door blijft oefenen met je ouders en het dagboek bespreek je dan weer in het ziekenhuis.
Tijdens deze periode zijn luiers ten strengste verboden. Ik vraag mij dan ook af of er wel een verhaal in zit voor dit forum.